Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Expressens idolporträtt av våldtäktsman visar tydligt mediers del i varför samhället havererat

av | 1 nov, 2021 | Media

Lästid: 5 minuter

Det kan inte sägas många gånger nog, vilken stor del förljugna mainstreammedier har i den katastrofala och destruktiva samhällsutvecklingen. Expressen är en av dem som på sistone spårat ur totalt i sin iver att jaga klick. För några veckor sedan lät man Alexandra Pascalidou utnyttja en trasig familj och ett minderårigt barn för att skapa sensationsjournalistik, något man sedan erkände var fel. Och häromdagen var det dags igen för ett nytt pressetiskt haveri. Expressen har gjort ett underdånigt idolporträtt på en dömd våldtäktsman i syfte att ”förstå” de gängkriminella – men underlåter lite snyggt att nämna att mannen nästan våldtog en 15-åring till döds. Istället blir intervjun reklam för artisten och hans nylanserade låtar på Spotify, med stiliga bilder i motljus. Hyllningen har gjorts av en erfaren reporter med 15 års arbetslivserfarenhet på nacken, och försvaras såväl av Expressens chefredaktör Klas Granberg samt kulturchefen Karin Olsson. Samtidigt är Expressen en tidning som drevat stenhårt mot Paolo Roberto och män som många gånger orättvist hängts ut i samband med #metoo. Hallå Expressen, hur går det ihop? Det är väl aldrig så att ni särbehandlar människor utifrån vilka de är? Och varför är då en kriminell sexualförbrytare en av dem ni skyddar?

Expressen har försökt försvara sig med att vi måste förstå gängkriminella rappare och att reportaget är viktigt. Karin Olsson, kulturchefen, menar att man inte får överlämna de här viktiga frågorna åt ”slappa kulturkrigare”. Klas Granström gömmer sig bakom meningslösa floskler och försöker ändra kurs på den uppkomna kritiken genom att peka på att reportern Nina Svanberg fått kritiska mejl.

Nej, det är inte okej att svordomar och invektiv, men det främsta Svanberg och Expressen har fått är berättigad kritik för den pressetiska katastrof som idolporträtt av den kriminelle är. Problemet är inte ”kulturkrigare” och SD:s ”otäcka” kultursyns som Olsson kallar det, utan att Expressen  är den medieprodukt som är mest slapp på arenan, som upplåter sin plattform åt en kriminell som porträtteras som en viktig individ i svensk offentlighet och vars brutala sexuella våld slätas över i termerna av ”övergrepp”. Trots att medier är fulla av fruktansvärda bilder på våldtäktsoffrets blodiga byxor är det som att brottet inte existerar i Expressens värld. Varför berördes inte hans kriminella bakgrund? Våldtäktsmannen poserar i motljus med sin skottsäkra väst och se filmiskt ”svår” ut medan han babblar på om att våldet måste fortsätta. Expressen uppbär presstöd men artikeln stängdes ändå raskt in bakom betalvägg. Men det var inte tillräckligt att skriva ut intervjun, den finns även i rörlig form på Expressen teve…

Expressen är en del av problemet med kriminella gäng och den laglöshet som råder, eftersom de romantiserar denna livsstil. Ungdomar ser en cool bild och vill gärna bli samma typ av kriminfluencer som den omskrivne gängmedlemmen… Istället för att rannsaka de makthavare som fört Sverige till avgrundens rand jagar man systemkritiska röster, stämplar opposition som blåbrun och vinnlägger sig om att vara mild mot Miljöpartiet, flyktingvurmare samt islamister. Man pixlar utländska förövare men hänger ut svenska med namn och bild. Man jagar fria medier som till exempel tidningen Bulletin (Expressens konkurrent!) istället för att rannsaka de officiella lögner som mainstreammedierna dagligen serverar oss. Man upprätthåller dysfunktionella strukturer och därmed Åsiktskorridoren, som gör att problemen i Sverige aldrig går att lösa.

Mediernas makt är stor och när man hyllar en dömd våldtäktsman så skickar man ut en viktig signal till landets befolkning: Det är tufft att vara kriminell. Det är okej att våldta. Förövare är kungar. Brottsoffer får förnedras hur mycket som helst. Den nya ordningen i Sverige cementeras, det sexuella våldet och gängkriminaliteten normaliseras. Det handlar om att man knäböjer för dem som slår sönder vårt land. Expressen, skäms ni inte?

*******
Äntligen! Du kan nu köpa ”Ingen Kvinnas Land” direkt av mig och få ett signerat exemplar. Boken är just nu slut på nätbokhandlarna men jag har några ex kvar tills nästa upplaga kommer! Det är fortsättningen på spänningsromanen ”Blodsådd” där du åter får möta journalisten Dea Wilenius och hennes försök att överleva i ett farligt och trasigt land. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Ingen Kvinnas Land”.

Eftersom jag såg det komma har jag givetvis även beskrivit våra vanvettiga politiker och deras framfart med att förstöra Sverige. Löfven lämnar snart posten som Sveriges statsminister men även hans anhang borde hamna på soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet!

Vill du köpa även denna så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

Vill du köpa båda böckerna eller några andra, till exempel ”Bilden av Sverige” så märker du helt enkelt mailet ”Böcker” och preciserar vad du önskar beställa, samt din adress och hur många du vill ha.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer