Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Expos nya censurdrev mot sociala medier: Att slå ner på människors vanmakt skapar bara större polarisering

av | 15 dec, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 7 minuter

Ett nytt drev mot människor som sympatiserar med Sverigedemokraterna har orkestrerats av stiftelsen Expo, som ”avslöjar” att det florerar otrevliga och hatiska kommentarer på diverse Facebooksidor där man diskuterar konsekvenserna av misslyckad migrationspolitik, integration och det havererade samhällskontraktet. Drevet fångas givetvis upp av mainstreammedierna, nu senast av riksmytomanen Linnéa Claeson som hakar på i Aftonbladet och slår fast att ”vi” har ”låtit det här gå för långt”. Och jag funderar på dessa mekanismer som gör att man angriper människors förtvivlan och vanmakt istället för de problem som dessa reaktioner beror på? Ska Sveriges folk tvingas tiga still då de ser sina barn bli rånade och våldtagna? Jag kan berätta att det finns en bristningsgräns. Till och med ett mobbat barn ger igen till slut, och det är inte alltid vackert.

Jag vill här påminna om den flerfaldigt brottsdömde forskaren Tobias Hübinettes mest berömda hatcitat: ”Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!” I november tilldelades samma Hübinette 3,9 miljoner kronor av Vetenskapsrådet för att i tre år forska om termerna ras och rasism på sociala medier… Sverige i ett nötskal.

Efter att ha läst flera artiklar som okritiskt rapar upp vänsterextrema Expos ”avslöjande” om ”hatiska” kommentarer sökte jag själv medlemskap i en av de grupper som pekats ut. För det första kan man konstatera att det är väldigt lätt för en aktivist att skapa en profil på Facebook och därefter göra grova inlägg i de grupper man sedan ämnar misskreditera. Att det pågått lobbyverksamhet och brunkletning av sympatisörer av migrations- och systemkritiska partier är ingen hemlighet, flera sådana aktiviteter har avslöjats och syftet är detsamma, att få folk att inte rösta på dessa partier, alltså att skrämma bort väljare. Detta eftersom det går uselt för etablissemangspartierna med Socialdemokraterna i spetsen. De är desperata nu för de ser sina siffror svikta, och trots att smutskastning inte varit något framgångskoncept (inte heller i USA och England, se hur det gått för Trump och nu senast BoJo! och hans tories!) envisas de med att köra samma trötta skiva igen och igen. Men handen på hjärtat, vem orkar lyssna på detta enfaldiga tugg när Sverige formligen sprängs och slits isär? Även om vi har statligt avlönade trollfabriker så hjälper det föga. Det är varje rånat skolbarn, våldtagen tonårstjej, svältande gamling och torterad katt ett tydligt bevis på.

Det som aktivister istället borde vara upprörda över är den verklighet och det samhälle som socialdemokraterna ihop med moderaterna byggt åt svenska folket och som i sin tur ger upphov till ilska, hat och fula kommentarer. Om det nu inte är trollkommentarer utan verkliga reaktioner så beror dessa på att människor är på bristningsgränsen. De klarar inte längre av att hålla god ton. Människor orkar inte längre bry sig om att några politiskt korrekta kommunister kommer ”hänga ut” deras kommentarer. De har fått nog. Senast nu machetemord på en restaurang i Gislaved. Last night in Sweden! En man i 60-årsåldern blir ihjälhuggen när han äter middag. Av maskerade rånare. Vi är i Sverige, inte i Bangladesh! Om inte detta får vilken sansad medborgare som helst att ta till kraftuttryck, då vet jag inte.

Många är också less på att granskningarna och kritiken bara går enväga. Att de som skriker att de ska ”ta över svennarnas land” och ”knolla din morsa” och att alla svenska tjejer är ”zvennehurur” och att islam ska ta över, aldrig granskas. Att det vänstrextrema våldet och dreven mot oss medborgarjournalister aldrig hamnar i mainstreammedierna. Att public services vänstervridna agenda daltar med förövare och struntar i offer. Att våldet i Sverige tillåts pågå och att polis och myndigheter har abdikerat. Att man sviker skattebetalarna och de laglydiga medborgarna.

Jag har tagit mig friheten att kopiera några inlägg ur en av de grupper som ”granskats” av Expo och publicerar några inlägg som är en bild av hur vissa drabbas i det nya Sverige.

”Tänkte dela med mig om en händelse i XX en vanlig vardagskväll. Jag och min dotter på 7 år står utanför XX . Mitt emot oss på andra sidan vägen står ett gäng med killar ca 25-30 stycken och börjar vifta med sina händer mot mig och min dotter. Efter en stund så kommer en del av gänget fram till mig och min dotter och säger vad fan menar du din jävla svenne? Jag frågar vad menar du? Ja, du tycker jag är kriminell säger min polare. Jag fattar ingenting. Då kommer det flera av gänget till mig så jag och min dotter står där med ca 25 killar omkring oss. Sen säger dom: du filmar oss din jävla Svenne. Får jag se på din fucking mobilen säger en kille till mig. En annan säger visa nu din svenne till mig ! Min dotter kramar mig hårt i handen och är livrädd. Samtidigt kommer en polisbil körandes och alla sticker ! Min dotter och jag blir helt oprovocerat påhoppade av ett stort gäng en vardag i XX ! Efter detta skulle jag aldrig våga gå själv när det är mörkt, låta mina barn gå själva , låta mina barn vara ute på natten ! Jag känner att jag vet inte vart detta land längre är påväg ! Hur ska mina barn kunna växa upp i detta ? Allvarligt talat så är jag en rädd 34 årig trebarns mamma som är oerhört rädd för mina barns trygghet ! #nufårdetvaranog

”Jag har åxå blivit utsatt på liknande sätt o i badhuset när jag va med min då 7-åriga dotter så satt hon o jag i bubbelpoolen varpå ca 4-5 arabiska män sätter sig o två sätter sig nära bredvid mig o min dotter. De pratar högljutt på arabiska o man riktigt märker att de pratar om mig o mitt utseende(framförallt mina tuttar!) Han som sitter nära mig tar plötsligt mig på låret o smeker o säger nåt på arabiska o skrattar det så jag flyger upp me dottern o går därifrån o säger till personalen. Sen dess vågar jag inte gå dit me dottern utan min sambo för det är alltid fullt av arabiska män där!”

”Eftersom jag blev våldtagen för 4 år sedan av papperslös illegal invandrare som polisen inte kunde hitta honom pga våldtäktsmannen har inte personnummer och sen har jag mått dåligt och låg 4 eller 5 månader på psyket avd och jag har ångest depression sömnproblem orolig och jag drabbades av PTSD och posttraumatisk stress som kan ge mig för stora trauman i livet nu äter jag olika mediciner men självklart är det jobbigt för mig. Nu måste vi få trygghet i Sverige och kastar ut illegala invandrar och papperlös vad fan gör de här i Sverige? Jag tror på SD <3”

Detta är bara tre röster av många. Och det är detta som är orsaken till ”hat”. Det som tar sig uttryck i grova ord är reaktionerna på samhällsutvecklingen. För det som sker med människor som blir trakasserade och tyranniserade, det är inte vackert. Det som sker med människor som blir förnedrade i sitt eget land, som inte kan lita på att polisen ska ingripa, som är medvetna om att grova våldsverkare släpps på fri fot och som inte utvisas även om de våldtar barn, eller döende personer? Vad gör det med människor att tvingas leva i ett land där de knappt vågar gå ut på gatan i rädsla för att bli attackerade, rånade, förnedrade? Jag tycker Expo och andra som kallar sig demokrativänner borde fundera på det. Och även på varför till exempel judarna som grupp flyr Malmö men även andra städer i Sverige, ja Sverige som land. Varför granskar inte Expo det hat och mordhot mot judar som kommer ur islamistiska miljöer och på grund av det stora antalet invandrare från Mellanöstern med antisemitisk, kristo- och homofobisk och kvinnofientlig värdegrund? Då kanske man gjorde nytta för de skattemedel man uppbär.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer