Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ex-muslim i Sverige: ”Jag lever under hot från en papperslös extremist som vill elda upp mig”

av | 14 jun, 2018 | Religion

Lästid: 4 minuter

Ahmed Alkumer skrev på Twitter att han tänkte publicera sin berättelse om hur han blev ex-muslim och priset han får betala för det. Han tycker att alla bör förstå vilka förhållanden de som lämnar islam lever under, här i Sverige. Jag bad honom att mejla mig, så att jag kunde publicera hans historia, och det gjorde han. Han har även publicerat sitt vittnesmål på Facebook och ber nu alla att sprida hans #SistaBön.

”Min historia med islam började när jag var sju år i Bagdad. Jag hittade en valp vilse på gatan och förstod att den kommer att lida en plågsam död om jag lämnar den där. Jag tog den med mig hem och försökte mata och ge vatten för att den ska må bättre. Jag kände mig lycklig för en stund. En riktigt kort stund. Då kom min pappa och körde ut valpen med en kvast. Kvasten hamnade i soporna, dock inte skaftet. Skaftet fick jag smaka på. Han skällde ut mig, skrek och gapade. Jag fick utstå hårda slag på ryggen, ansiktet och benen. ”Visste du inte att hunden är Najis, sa han. Jag visste inte att islam förbjuder att ta hand om en hund för att den är oren. Det gjorde ont att bli slagen, men mer ont när jag såg valpen torteras till döds bland soporna vid kanten av gatan. Jag lärde mig då att man kommer inte till paradiset om man har en hund hemma.
Andra gången slog det mig att islam uppmuntrar pedofili när min kusin, som var bara 10 år skulle giftas bort. Jag protesterade till min farbror att hon är bara ett barn och att mannen var många år äldre än henne. Återigen, jag fick utstå utskällning, slag och förnedring av släkten och familjen. Profeten gifte sig ju med Aisha när hon var sex år och hade ”Nikah” sex med henne när hon var nio år, argumenterade de för sin sak. Trots smärtan i min kropp på grund all tortyr jag fick utstå, hade jag svårt att acceptera att en tioårig flicka gifts bort.
Droppen som fick bägaren att rinna över var 2010 när jag bevittnade stening av en kvinna, och alla var stolta över att de deltog i steningen, åtminstone med en sten innan hon dog. Jag försökte övertala mig att mitt folk hade misstolkat min religion. Det tvingade mig att börja studera islams skrifter. Scenen sitter än idag fast på min näthinna. Kvinnan som jag var kär i fick betala ett högt pris för att hon också blev kär. Jag har mycket svårt att släppa det.
Jag var blind och sedan öppnade mina ögon när jag läste skrifterna, koranen, Sahig Bukhari, Sahih muslim och andra väl accepterade källor i islams största skolor.  Jag började ha svårt att förstå en gud som befaller halshuggning för apostasi. Att hugga av händer och fötter. Att befalla våldtäkter på krigsfångar och erövring av andra samhällen och utplåning av andra kulturer. Jag hade moraliskt svårt att acceptera det. Sedan, slog det mig, om jag har högre moral än självaste gud, så lär inte en sådan gud är en elak gud. Vi kan åtminstone inte kalla en sådan Gud för god.
Jag började läsa, läsa mycket. Russel, Frued, Hawking och Dawkins och andra vetenskapsmän och filosofer. Så småningom kom jag till slutsatsen att Gud, Allah har aldrig existerat. Återigen, det slog mig att jag är faktiskt har lämnat islam helt och blivit ateist.
Jag slutade be, fasta, besöka moskén eller ens läsa och recitera koranen. När min familj upptäckte det, blev jag utfryst och hotat till liv. Jag blev slagen, förskjuten från hela klanen och fredlös. Jag tvingades att fly. Flykten har kostat mig psykiskt och fysiskt. Jag mådde så dåligt att jag var tvungen att fly för mitt liv under så lång tid. Droppen var när jag fick en dom för kätteri enligt paragraf 372 i den irakiska brottsbalken.
Det slutade att jag flydde till Sverige, ett land som respekterar mig som människa och inte bry sig om att jag har lämnat islam. Migrationsverket avslog min ansökan om asyl då jag inte kunde bevisa att jag har lämnat islam. Jag undrar, hur kan jag bevisa det?
Nu lever jag under hot från en papperslös extremist som hotade att elda upp mig. Jag tvingas bort från adress till adress och från arbete till arbete. Jag vet inte hur blir mitt öde nu. Men jag har iallafall gjort det som miljoner inte klarar av att göra. Jag har lämnat islam och valde friheten, det kommer jag aldrig ångra, aldrig.”
#SistaBön
#Lastprayer
AHMED ALKUMER

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer