Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ett oanständigt samhälle

av | 22 sep, 2018 | Debatt

Lästid: 7 minuter

Ordet anständighet har kommit att bli centralt i eftervalsdiskussionerna. ”Alla anständiga partier måste ta ansvar” sa Stefan Löfven när kontrollräkningen av riksdagsvalet blev klar. Men det svenska etablissemanget och många av dess toppnamn är allt annat än anständiga, och något ansvar tar de verkligen inte. De ljuger och bedrar ett allt mer ansträngt land, där majoriteten av befolkningen fortfarande lever i förvissningen om att dessa inkompetenta politiker kommer att klara av att få ordning. Det svenska samhället har blivit oanständigt, och det är medborgarna som är dess offer, trots att 82% av dem själva sett till att hålla kvar de oanständiga politikerna som skapat kaos.

Ja, det är rent oanständigt, det som just nu pågår i Sverige, något annat ord finns knappt att ta till längre om man inte ska bli otidig. Gränserna flyttas fram i ett allt snabbare tempo, medan politikerna sitter i sina trygga rum och fortsätter käbbla om vem som ska bli talman och hur regeringen ska bildas. Mest talar de om att sverigedemokraterna, som 1,1 miljoner svenskar röstade på, inte ska få någon makt. Skäms de inte?

När ska de inse att de illa kvickt måste hantera ett land som är gravt dysfunktionellt och allt sjukare? Att det är bråttom, att klockan klämtar, att det sjuder och kokar, att inte ens snälla svenskar kommer orka vara snälla och toleranta snart. Politikerna lever som om det var 2008 och allt fortfarande såg bra ut på ytan. De borde dock snabbt som ögat försöka komma fram med konkreta bud om hur de ska få fram 10.000 nya poliser (minst! gentligen behövs kanske 20.000), hur de ska få ordning på skolan och på vården, hur de ska skapa trygghet för flickor och kvinnor, hur de ska skaka fram vårdplatser och bostäder. De måste berätta hur de ska säkra gränserna och få fram fler fängelseplatser och platser i förvar. Hur de ska lyckas utvisa alla dem som inte ska vara här. De borde snarast och skyndsamt diskutera hur det är tänkt att Sverige ska ta emot 300.000 nya invandrare fram till år 2021. Ingen förstår hur det ska gå till, var ska de bo, vem ska vårda dem om de blir sjuka, vad ska de jobba med, hur påverkar detta demografin, demokratin, religionsfriheten, jämställdheten? Men nej. Jag hör ingenting om det som är viktigt för landet. På riksnivå ser vi människor som inte duger till annat än att brösta upp sig mot varandra. Det egna folket har de glömt. De lovade mycket innan valet och när röstboskapen gjorde som de ville, blev det tyst kring löftena de avlagt. Det enda löftet de höll var att inte ge SD inflytande. Det enda löftet de håller är att de ska fortsätta mobba.

Rubrikerna duggar allt tätare, vi är trötta nu, hur trött är inte polisen? Skottlossningar avlöser varandra i så snabb takt att vi inte hinner ta in omfattningen. I veckan skottskadades en 20-årig kvinna i Järfälla bland alla de andra runtom i landet. En ung tjej blev alltså skjuten, ta in det! Var hon på fel plats vid fel tillfälle? Det är oanständigt att inte arbeta för att sådant nte ska få ske. I veckan blev också en lärarinna våldtagen av en elev i en skola i Småland. Vi har alltså fått ett land där lärare nu våldtas.

Det är bara toppen på ett isberg i den urspårade svenska skolmodellen där lärare hånas, hotas, sextrakasseras och misshandlas. Men ve den lärare som säger ifrån! Den personen riskerar att förlora sitt arbete. Precis som den som tar fast en tjuv. Den personen riskerar att dömas för kidnappning. Omvärlden uppmärksammar det oanständiga Sverige allt oftare. Det som sker här är overkligt. Men herrar i kostym och damer i blus fortsäter käbbla om vem som ska ha makten. De sitter i riksdagen och babblar och pladdrar och leker att de är viktiga. de lyfter höga löner och slåss om makten över ett land som inte håller ihop någonstans. De har skapat ett ohållbart samhälle men ändå leker de att detta är något de har kontroll över.

Jag intervjuade två poliser i veckan, och ännu fler har hört av sig. Poliserna är utmattade och bakbundna, inte av skurkar utan av sina egna chefer som tar ifrån sina anställda kraft och makt och som gör dem till villebråd för de förövare de ska jaga. Polismyndigheten raserades intill oigenkänlighet av Dan Eliasson och problemen förminskas och tystas ner av Morgan Johansson. Polisen håller på att nå en punkt som för länge sedan passerat anständighetens gräns. Ja, gränserna i Sverige är förresten oanständiga de också, för de är obefintliga, det är svängdörrar in i visthusboden Sverige, som vilar på gamla lagrar i fråga om välstånd och materiella tillgångar. Sverige är som ett övergivet varuhus där vem som helst kan gå in och ta för sig av det som ännu finns på lagret. Varuhuset var en gång välskött och dörrarna stod låsta, men nu är det trasigt och ryktet om att där fortfarande finns en del saker att hämta har spritt sig till skurkar och banditer. Kanske är de förundrade över att svensken bara låter det pågå, stölderna och rånen, men kriminella väljer den enklaste vägen, och tillfället gör tjuven. Sverige skapar sina förövare, de ser att det är fritt fram och de flyttar fram sina positioner. De visar sina muskler. De vet att den svenska polisens vapen är allt från anständiga, att det svenska samhället slutat skydda de sina.

Det är oanständigt att lämna ut sitt folk. Det är oanständigt att svika så, att sälja ut, att vända den egna nationen ryggen. Att själv leva gott medan gamla och sjuka far illa, medan skolan är en värld där högljudda huliganer anger tonen, där respekten försvunnit. Där de vuxna lever i skräckvälde som skapas av fysiskt starkare unga, där man tappat orienteringen vem det är som egentligen bestämmer. Det är oanständigt att ljuga det egna folket rakt upp i ansiktet. Att förskingra landets pengar, att kräva lojalitet av medborgarna men själva bete sig som illojala skitstövlar. Att låta folket rånas, våldtas, skjutas ihjäl. Att se på när kriminella festar på ett godtroget folks bekostnad.

Alltihop är så oanständigt och jag tänker att jag har ju sagt allt det här förr, jag har skrivit om detta, om och om igen skriver jag om hur samhället spårar ur, jag är trött på att älta det, det är inte möjligt att det får fortsätta på detta sätt… Jag är trött överlag. Jag önskar jag inte behövde, men hur kan jag inte fortsätta när det aldrig blir någon bättring? När public service SVT ljuger folk rätt upp i ansiktet om att skjutningarna ”tycks minska” medan det är rena slakten på Sveriges gator? När polisstationer fortsätter attackeras och man ser filmer på Facebook där människor skriker av smärta men inte får vård? När man läser rubriker om månader i kö i väntan på operation? Bara senaste veckan har jag läst flera vittnesmål om hur människor rånats i centrala Stockholm, på självaste Södermalm, där de flesta rösterna gick till socialdemokraterna och vänstern… och en del till centern…

På valdagen såg jag en ung kille som höll i valsedlar, märkta med Centerpartiets logga, och jag kvävde en impuls att fråga honom, hur tänker du? En trevlig ung man i t-shirt, kanske en förstagångsröstare. Kanske är det hans mormor som inte vågar gå ut på kvällen för att hon är rädd att få sitt guldhalsband avryckt? Kanske är det hans pappa som dör i en cancerkö. Kanske är det han själv en dag. Likt ett snällt litet lamm gick han där och la sin röst på ett av de partierna som inte vill ha ordning och reda, ett parti som starkt bidrar till  oanständigheten. Annie Lööfs svenska drömsamhälle präglas av våld, terror och otrygghet. Stockholm, och andra svenska storsäder, är snart platser som nattetid är en fredlös värld där kriminella gäng skapar skräck .Vad är det om inte rent oanständigt?

Sanningen är att den politik som förts i Sverige de senaste åren är oanständig. Stefan Löfven och hans förljugna socialdemokrati är oanständig. De som kallar sig Alliansen är oanständiga. Lama, svaga, fega och handlingsförlamade. Oanständigt är att svika Sverige. Oanständigt är att spotta folk i ansiktet. Oanständig är den samtid där dessa tillåts härja. Och ja, stötande och oanständigt är att 82% av folket gett dessa fårskallar fortsatt makt.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer