Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Etablissemangets politiker och journalister vänder de förnedringsrånade ryggen

av | 21 feb, 2020 | Det nya Sverige

Lästid: 7 minuter

Det har varit en händelserik vecka i det ”trygga” Sverige. Häromdagen publicerade tidningen Samnytt ett videoklipp som visar hur en försvarslös ung flicka ligger på marken och blir svårt misshandlad av ett gäng samtidigt som man hör i klippet ”stampa revbenen” och ”döda henne, döda henne”. Enligt den stora tråden på Flashback där händelsen diskuteras ska den unga flickan ha fått sex tänder utslagna, ett öga svårt skadat, samt fyra revben brutna. Eftersom videon omgående fick ycketm enorm spridning på sociala medier tog det inte en lång stund förrän aktivister och folkvalda tillhörande socialdemokraterna och vänstern utryckte sig mycket kraftfullt på Twitter mot att videon hade spridits. Jämför vi med flyktingkrisen 2015 när bilder på 3-åriga Alan Kurdis livlösa kropp visades upp på löpsedlar och delades överallt för att väcka sympatier för flyktingar så var det helt omvänd reaktion igår då offret på videon var en svensk ung flicka. Samma sak då en gravid svart kvinna påstods ha misshandlats i tunnelbanan – då var det inte heller fel att publicera bilderna.

Utöver den virala videon som spreds igår föll dom idag mot de åtta gärningsmän som rånat, misshandlat samt urinerat en pojke i munnen. Domen blev ett slag i luften, då fyra av gärningsmännen dömdes enbart till ungdomsvård – vilket innebär att de ska gå på regelbundna samtal och ingenting mer. En dömdes till 50 timmars ungdomstjänst och en till 30 dagsböter för ringa narkotikabrott. Övriga två åtalade i ungdomsgänget friades helt. Brottsoffret som har blivit kränkt för livet får leva vidare i vetskap att hans banemän går fria i samhället och kan när som helst hämnas på honom.

Vilka är då de som kallar sig ”goda” inom etablissemanget men som försvarar ungdoms och förnedringsrån?  

Ett bra exempel på hur mainstreammedia försvarar gärningsmän som utför förnedringsrån med rasistiska motiv mot svenska barn och ungdomar går att läsa i dagens Aftonbladet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/70wRO3/ungdomsranare-urinerade-pa-sitt-offer–doms

Det intressanta med rubriken i dagens Aftonbladet är att den beskriver att två tonåringar döms vilket inte är sant. Efter att ha läst igenom dagens dom så framgår det att av de åtta pojkar som var åtalade för rån och annan brottslighet, dömdes fyra av dem för rån, övergrepp i rättssak samt olaga frihetsberövande och två för annan brottslighet som olaga hot och narkotikabrott.

Domen finns att läsa här:

http://flygbladet.com/pdfdok/SodertornsTR-B12419-19-Dom-2020-02-20.pdf )

Det tragikomiska med Aftonbladets artikel idag är att i 90% av innehållet försöker man utmåla en bild om hur synd det är om gärningsmännen på grund av deras svåra uppväxt. Att åtta personer ger sig på en ensam svensk kille och rånar, misshandlar och urinerar i hans mun är inget som de i artikeln tar avstånd från. Man kan undra varför en av Sveriges största tidningar inte väljer att ta brottsoffrets parti? Det är uppenbart att då gärningsmännen är invandrare och brottsoffret är etnisk svensk, att Aftonbladet är livrädda för rasistkortet.

Från högsta politiska position har statsminister Stefan Löfven beskyllt ungdoms- och förnedringsrånen på alliansens skattesänkningar 2006-2014 vilket som väljare och medborgare i Sverige är oerhört svårt att förstå, då socialdemokraterna som parti själva accepterade skattesänkningarna. Sedan det kaosartade valet 2018, när Januariöverenskommelsen slöts som resulterade i ett 72-punktsprogram kommer skatterna att sänkas ytterligare under nuvarande mandatperiod. Stefan Löfvens Socialdemokraterna är i opinionen nere på katastrofalt låga siffror. Den senaste opinionsmätningen från SVT/Novus visar att partiet har 23,2% vilket är en historiskt låg nivå. När partiledaren Håkan Juholt fick avgå hade partiet katastrofsiffran 22,9 %. Missnöjet kokar nu ute i stugorna över markant ökad otrygghet i samhället och regeringens fatala misslyckande med att stävja utvecklingen. Att Socialdemokraterna skulle kunna vinna tillbaka väljarnas förtroende med nuvarande politik och samhällsutveckling ses som ett omöjligt uppdrag av många.

Sverigedemokraternas Katja Nyberg, som är polis och ledamot i justitieutskottet reagerade mycket starkt när hon såg den uppmärksammade videon där en ung flicka blir stampad på och sparkad i huvudet av ett gäng som bland annat skriker till misshandeln ”stampa revbenen” och ”döda henne, döda henne”. Videoklippet finns på Instagram:

https://www.instagram.com/tv/B8ykO2sHULy/?igshid=1ojdjj9w5dlyl )

Även Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson Adam Marttinen blev oerhört upprörd när han såg videon. Efter att han delat Samnytts artikel på Twitter började ett stort antal vänsterprofiler att påstå att SD utnyttjade filmen på den svårt misshandlade flickan i rent propagandasyfte. Marttinens tweet fick stor spridning.

Efter att filmen blivit känd i hela Sverige skriver Sverigedemokraterna Adam Marttinen, Katja Nyberg, samt Bo Broman i en debattartikel i Aftonbladet bland annat om deras syn på brottspåföljd vid grova brott mot barn.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Jo4R1R/vi-maste-markera-hart-mot-fornedringsranen )

Om brott bedöms som mer allvarligt ska straffet bli mer allvarligt. Därför vill Sverigedemokraterna att den som rånar ett barn alltid ska få ett hårdare straff. Likaså ska förnedring i samband med rån alltid leda till hårdare straff, och utlänningar som begår dessa brott ska alltid utvisas.”

Några av de vänsterprofiler som reagerade mycket märkligt på att SD delat videon där den unga flickan blir misshandlad är bland annat Oskar Magnusson (S) som arbetar som politiskt sakkunnig hos inrikesministern och är ansvarig för polismyndigheten. I en tweet så fick han över 1000 kommentarer efter följande uttalande :

Videon som SD sprider i sina kanaler är vidrig. Men SD sprider den ändå, för att spä på hat mellan olika grupper i samhället. Detta parti är M och KD beredda att utforma Sveriges framtid med.”

En majoritet av kommentarerna var mycket kritiska och negativa mot Magnusson och ifrågasatte att en politisk företrädare för ett riksdagsparti försökte plocka politiska poäng utan att ta brottsoffrets parti när det är tydligt i videoklippet att hon blir svårt misshandlad. Moderaternas riksdagspolitiker Hanif Bali reagerade också mycket starkt på Oskars uttalande. Han skrev:

”Magnusson (S) är politiskt sakkunnig hos inrikesministern, ansvarig för polismyndigheten. Hans första reaktion på en video där en ung tjej blir sönderslagen med livsfarligt våld är alltså att varna för politiska koalitioner som riskerar att göra honom arbetslös? Vidrigt var ordet.”

Efter det blivit en upprorisk stämning under Magnussons tweet började han blockera alla som skrev kritiska kommentarer till hans uttalande. Många vänsterprofiler försvarar ständigt det mångkulturella experimentet och negligerar totaltdet faktum att även invandrare kan vara avsändare till rasism mot svenskar.

När händelser som förnedringsrånet mot en svensk tonåring som förövare urinerar i munnen, eller videon på den svårt misshandlade flickan kommer ut i etern, klassas det av etablissemanget som högerextremism och rasism. Istället för att öppet i samhället tala om de problem som vi har i Sverige gömmer sig mainstreamedia och styrande politiker helt från frågan.

Ett lysande exempel kan vi ta ifrån idag efter ett terrordåd i Tyskland där nio miste livet på två olika café där man röker vattenpipa. Snabbt fylldes löpsedlarna om det högerextrema dådet, krönikor skrevs och journalisterna inom mainstreammedia fördömde dådet till skillnad mot den totala tystnaden i etern samtliga tidningar och nyhetsprogram på TV givit Samnytts avslöjande video. Alla former av rasism och hat samt hot är fel oavsett vem som blir utsatt för det och vem som är avsändare, men det är tydligt i dagens medieklimat att ingen etablerad gammelmedia vill beskriva sanningen som den är. Tystnaden och censuren från dem har också markant skadat dem med vikande annonsförsäljning. Läsare flyr de etablerade tidningarna för att istället läsa nyheterna inom alternativmedia för att kunna ta del av vad som verkligen har hänt. Om etablerad media skriver om ett brott som utförts av invandrare tar de nästan alltid gärningsmännens parti och försöker förklara för läsaren att det beror på socioekonomiska skäl, att de haft en svår uppväxt eller bott i ett segregerat område. Det finns dock många etniskt svenska barn som växer upp med ensamstående föräldrar, bosatta i utanförskapsområden med mycket dåliga ekonomiska förutsättningar, som inte går med i gäng eller börjar utföra rasistiska rån mot barn. Det går att ställa sig frågan varför etniskt svenska barn som vuxit upp under samma förutsättningar som fattiga invandrarfamiljer knappt förekommer i sammanhang där gäng utför rasistiska förnedringsrån?

Ju längre regeringen och etablerad media väljer att blunda och inte agera mot den destruktiva samhällsutvecklingen genom att öppet medge att Sverige är i kris, desto mer sjunker förtroendet för dem. Landets medborgare kommer troligen rösta på de partier som de tror kan skapa trygghet och ordning och reda igen i Sverige. Stefan Löfvens dagar som partiledare för Socialdemokraterna är räknade. Och polariseringen, som skapas av förljugna medier, fördjupas allt mer.

JONAS PERSSON

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer