Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Etablissemangets polarisering och förakt för folket har nog aldrig varit så tydligt som nu

av | 8 jan, 2021 | Yttrandefrihet

Lästid: 5 minuter

Jag brukar sällan ansluta mig till en moraliserande skock som högljutt och ogenerat basunerar ut ”sanningen”, eftersom alla mina varningsklockor går igång. De politiker och medier som offentligt tar till stora ord och fördömer händelseutvecklingen i USA nu, är exakt samma individer som rättfärdiggjorde kravallerna och de blodiga BLM-upploppen i somras. Då hette det att ”folket” hade rätt att protestera mot orättvisor. Nu heter det att demokratin är hotad. Då ropade man på att polisen befogenheter skulle begränsas. ”Defund the police”, låter det bekant? Nu heter det att polisen måste ta i med hårdhandskarna. Då hette det att man behöver en bred medborgarrättsrörelse för att komma åt ”orättvisor” och diskriminering. Nu heter det att orättvisor, lögner och bedrägerier enbart finns i fantasin. Och den svenska makteliten, som själv förrått det svenska folket utnyttjar situationen för att slå ner på det folkliga missnöje som gror i Sverige. Skamlöst använder man situationen runt Donald Trump för att misstänkliggöra missnöjet med socialdemokraternas, hela sjuklöverpolitikens vanstyre av vårt land. Som vanligt är det socialdemokratiska politiker och opinionsbildare som går i täten. Nästa gång du vill ge exempel på vilka som polariserar Sverige kan du använda till exempel Annika Strandhäll och Anders Lindberg på Aftonbladet som splittringens främsta företrädare. Dessa är också yttrandefrihetens fiender. Men det vet många av oss systemkritiker redan.

Hur sover en socialdemokratisk politiker eller opinionsbildare om natten, egentligen? Eller den som kallar sig liberal, men i själva verket är socialist? Hur sover den, vars liv består av att svika och lura sitt folk? Hur mår den man eller kvinna som ropar ut tjusiga ord och slogans om att landet byggs starkare och att man står tillsammans, när befolkningen far mer och mer illa? När man delar ut straffrabatter till tortyrrånare och låter våldtäktsmän och mördare härja, när man låter gamla människor dö i en modern ättestupa för att man cyniskt sätter grupper mot grupper inom vård, omsorg, socialtjänst? När man monterar ner energiförsörjning och skapar ett trasigt samhälle där vi alla kommer tvingas betala för vansinniga beslut?

Hur står det till i huvudet hos den som säger en sak men gör en annan? Är de så fast övertygade om att de aldrig kommer att utkrävas något ansvar för vad de gjort med landet? Jag förstår inte hur misshandeln av Sverige tillåts pågå. Och ja, skulden ligger hos de medborgare som gång efter gång röstar fram dessa politiker. Men samma medborgare kommer en dag förhoppningsvis att genomskåda lögnerna och hyckleriet. De serveras allt detta på silverfat nu. Stefan Löfvens arroganta shopping, Magdalena Anderssons skidresa (har hon som finansminister inte råd att köpa egna skidor? Måste hon hyra?). Dan Eliassons svek mot myndigheten MSB han varit generaldirektör för. Nu ytterligare svek i att han får behålla sin skyhöga lön och bara puttas runt till en annan tjänst inom regeringskansliet. Morgan Johanssons spring i butikerna. Alla de andras nonchalans.

Dessa individer är dessutom så pass ohederliga att de har mage att nu slå ner på människor som reagerar politiskt och som reser sig mot dessa maktmissbrukande översittare. Man har mage att utnyttja situationen i USA för att smutskasta dem som ifrågasätter socialdemokratisk politik – i Sverige. I sociala medier pågår just nu absurda drev där människor kölhalas för att de inte tar avstånd från republikanerna i USA. Indignationen är stor. Man anklagar golfproffset Annika Sörenstam för att ta emot en medalj av Trump såsom varande moraliskt förkastligt. Samtidigt hävdar man att Trump uppviglat till våld, vilket inte är sant. Den allmänna uppfattningen, i Sverige ska alla alltid tycka samma sak annars är man en utböling, är att konservatism och nationella värderingar är farliga och därför måste fördömas. Nyanserade analyser lyser med sin frånvaro, de bakomliggande orsakerna till folkligt missnöje i USA som är bortom Trump. Trump är inte problemet – Trump är en reaktion på samma slags nedrustning av fungerande samhällen och mediernas lögner, exakt samma problem som vi ser i Sverige. Vänstern utnyttjar detta till fullo, givetvis, på ett ohederligt sätt. Och de som kallar sig opposition i Sverige hukar som vanligt, oroliga för att trampa fel i den utstakade Åsiktskorridoren. För Åsiktskorridoren är ingalunda raserad, den ändrar bara form. Det är fortfarande inte okej att säga vissa saker högt, akta dig! Men det som är okej och inte okej idag är en färskvara man måste vara skicklig för att kunna identifiera.

Faktum är att eliterna må vara inkompetenta men de är så pass smarta att de ser sin chans när den vankas. Och just nu har de ett gyllene läge att anklaga alla som inte tycker deras vanstyre är bra, för fascism. De skriker att ”högern” är ett hot mot demokratin – när det är deras egen politik som raserat den tidigare trygga och funktionella välfärdsstaten. De njuter av att ”kontroversiella” röster stängs av från sociala medier och de låter gärna techjättarna idka ren censur, trygga i förvissning om att de själva är immuna mot att drabbas. Jag betraktar skådespelet och undrar varför så få genomskådar det som pågår. Är svensken så hjärntvättad av mainstreammediernas lögner? Det ser dessvärre så ut. Och den utvecklingen är sorglig. Och farlig. När yttrandefriheten dör, är det fritt fram för totalitära makter att ta över. Socialdemokratin borde för länge sedan ha strukit ordet ”demokrati” ur sitt namn. Det är ren socialism som återstår, och som sådan raserar den vårt tidigare välmående samhälle på nolltid. Och det är verkligen vare sig Trumps eller den svenska oppositionens fel.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer