Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Etablissemangets journalister borde fråga sig varför folk avskyr dem

av | 5 maj, 2021 | Media

Lästid: 5 minuter

En gång i tiden tyckte folk om journalister. Ja, journalister var till och med hjältar som många såg upp till. Med livet som insats rapporterade de från krig och konflikter och framför allt avslöjade de korrupta politiker och giriga makthavare som bedrog folket. Tror du att gemene man avskydde Barbro Alving ”Bang” eller Stig Dagerman? Eller för den delen Ulf Nilsson eller Staffan Heimersson? Nej. Absolut inte. Okända, hårt slitande murvlar ska vi inte tala om. Man läste tacksamt det de skrev, slök deras ord, blev informerad. Journalisterna var en del av folket. Man var i skiten tillsammans. Idag är det dock annorlunda. Idag har mainstreammedierna satt sig i etablissemangets knä och låter sig matas av dem de borde bevaka. Istället jagar de småfolk åt en stat som alltmer förvandlas till polisiär. De sprider kvalificerade lögner och kallar det ”sanning” på rent Orwellskt vis. De skyddar gärningsmän om dessa är icke-svenskar, samtidigt som de hänger ut systemkritiker. De brunmålar och drevar, förtalar, galenstämplar och polariserar i bästa kommuniststil. Nu vill dessutom Morgan Johansson förbjuda oberoende och fria medier som kritiserar makten – genom att behändigt stämpla dem som ”rasistiska”. Inte undra på att folkets vrede växer mot ”tredje statsmakten” – dem man alltmer uppfattar som lierade med destruktiva politiker som förstör vårt samhälle.

Först vill jag slå fast detta: jag tycker inte att någon förtjänar grova hot om våldsam död, eller att man ger sig verbalt på vederbörandes familj. Såna metoder är lika förkastliga som en militärdiktaturs förföljelse. Men med det sagt kan jag samtidigt skriva att jag förstår de floder av kritik som dagens mainstreammediejournalister och medieplattformar får. För de flesta framför faktiskt just KRITIK! De ifrågasätter och slår hål på falsarier som publiceras, bland annat genom att presentera fakta. Att journalisterna kallar varje kritisk synpunkt för ”hat” devalverar det som är verklig aggression. Det gör oss alla en otjänst.

I förrgår var det Pressfrihetens dag och då passade Expressens journalister på att gråta ut i en av tidernas mest patetiska löpsedlar där de sa sig betala ett högt pris för att rapportera ”sanningen”. På framskjuten plats stod kulturskribenten Jens Liljestrand som är en av dem som utnyttjat Expressens plattform för att dreva mot enskilda individer, mobba och ljuga. Att en sån falsk typ nu försöker hävda att han förföljs för att han står upp för ”sanningen” är bisarrt. Vad Liljestrand och flera av hans kollegor (rättvisande ska sägas att det finns okej journalister till och med i mainstream, men de är få, främst då de inte är modiga nog att sätta ner foten när de tvingas skriva rent trams).

Varför frågar sig inte dessa gråtande journalister vad det är som gör dem så impopulära? Varför undrar de inte hur det kommer sig att fria medier blir allt större och allt fler söker sig dit? Varför funderar de inte på varför fria medier överhuvudtaget behövs? Jag undrar hur dessa journalister sover om nätterna? Hur de kan se sina barn i ögonen? Barn, som riskerar att rånas och bli pissade i munnen. Barn, som måste klä ner sig för att inte deras fina jackor ska attrahera jämnåriga rånare… För dessa gråtande journalister måste ju rimligtvis förstå att den kritik de får är berättigad, de är ju bildade människor som arbetar med medier, de kan inte vara totalt IQ-befriade dumhuvuden! De måste ju se med egna ögon vad som händer ute i samhället. De måste ju vara medvetna om att det knappast är rasism när människor ifrågasätter hur det kommer sig att landets styre tillåter en framväxt av shariaghetton, islamisk lag, att terrorister går fria på våra gator, att våldet mot alla grupper i samhället ökat, att en krympande andel av folket måste slava för att försörja människor som aldrig betalar en krona i skatt, att pengar slösas på det mest horribla Lyxfällevis, att integrationen är ett sällan skådat fiasko och att politikerna ljuger folket rakt upp i ansiktet? Att vi har över 300.000 fattigpensionärer och att svenskar i sitt eget land tvingas skämmas för att de är just – svenskar. Det, gott folk, är rasism. Men skriver dessa gråtande journalister någonsin något relevant? Nej, de hukar bara bakom sina politiskt korrekta sköldar och avfärdar alla invändningar som att flera miljoner svenskar är ”rasister” och främlingsfientliga högerextremister.

Pressfrihetens dag – ironiskt nog har pressfriheten nog aldrig mått sämre i Sverige än 2021. Och till det är mainstreammedierna till stor del skyldiga. Det är de som låter politiker komma undan ansvar. Det är de som mörkar problem och producerar en falsk bild av hur det står till i samhället. Det är de som förtalar och förföljer fria medier och systemkritiska röster. Det är de som gynnar vänsterliberala idéer som allt snabbare krossar vårt land. Att de ifrågasätts, kritiseras och får mothugg för sina falsarier – det de på Orwellskt vis kallar ”sanning” – är inte mer än rätt. Och ja. Folk har rätt att vara förbannade. Att bli vilseförd och vakna upp är smärtsamt, och den naturliga reaktionen är ofta ilska. Även för en annars sävlig svensk.

Hej journalister. Vill ni bli älskade av folk? Slippa få kritik? Börja då med att sluta ljuga om Sverige. Börja göra ert jobb. Att jaga politiker åt folket. Inte tvärtom. Då kommer ni få mer ros än ris i era inboxar.

FOTO: FAKSIMIL EXPRESSEN

 


*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer