Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Etablissemangets journalister bär ett stort ansvar i raserandet av Sveriges trygghet

av | 13 sep, 2020 | Media

Lästid: 6 minuter

De politiskt korrekta journalisterna är livsfarliga för Sverige. Och därför måste alla som skapar destruktiva agendasättande drev namnges och ifrågasättas. Journalister lever i en alltför skyddad verkstad där de tror de kan göra vad som helst. Deras arrogans och maktmissbruk är inte av denna världen. Med anledning av att locket nu lyfts kring allt som är fel i Sverige blir det allt tydligare hur stor roll förljugna medier spelat och spelar i nedmonteringen av vårt tidigare välfungerande land, och därför måste jag fortsätta belysa dessa missförhållanden. Sverige är fullt av ohederliga, av staten köpta journalister som drevat mot systemkritiker och mot metoder som skapats för att få ordning på den destruktiva migrationspolitiken och för att få bukt med den därav följande kriminaliteten. En av dem som gjort stor samhällsskada är den opportunistiske journalisten Niklas Orrenius på Dagens Nyheter. Ja, Dagens Nyheter som medial plattform har på många olika sätt förstört Sverige. Men Orrenius är den som utmärkt sig särskilt, bland annat genom att 2013 ha drevat mot det så kallade romregistret – polisens kartläggning av kriminella – och även genom att ha hängt ut och förstört livet för den systemkritiska journalisten Julia Cesar, hans tidigare kollega. Orrenius har nu senast framställt den islamistiska extremistimamen Salahuddin Barrakhat som något slags fredsapostel, i samband med korankravallerna i Malmö. Allt givetvis i sin tidning Dagens Nyheter där ytterst ansvarig är chefredaktören Peter Wolodarski. Den här typen av agendasättande ”journalistik” som inte är annat än politisk aktivism, är livsfarlig för vår demokrati då den aldrig tillåts fullt ut balanseras av röster som tillåts säga ifrån på ett lika självklart sätt. På det här sättet bygger man en osund åsiktskorridor och möjliggör totalitära ideologiers intåg samtidigt som man monterar ner vår rättsstat, demokrati och yttrandefrihet. Samma sak var det med den högljudda mediekritiken mot REVA 2014, som därefter upplöstes, till nackdel för skötsamma medborgare och till fördel för kriminella. Även där var Dagens Nyheter drivande och upplät sin plattform till röster som satte press på politikerna att avskaffa väl fungerande verktyg – något som senare möjliggjorde för terroristen Akilov att genomföra sina mord på Drottninggatan 2017.

Orrenius avslöjande om ”romregistret” slog ner som en bomb hösten 2013 i det ängsliga Sverige (långt mindre ängsligt än det är idag, men fortfarande överkänsligt just när det gällde ”rasism”). Bakgrunden var en konflikt där flera romska släkter i Skåne ska ha varit inblandade. Bråken urartade i slagsmål, biljakt och skottlossning med automatvapen. Det handlade även om att minderåriga barn giftes bort mot sin vilja. Kriminalunderrättelsetjänsten i Lund beslutade därför att kartlägga inblandade individer ett dataregister, som totalt 100 poliser hade tillgång till. Sammanlagt fanns där drygt 4 700 personer vars släktskap kartlades. Det var det här registret som döptes till ”romregistret” som Orrenius avslöjade i DN i september 2013. Som vanligt körde man snyftvals och fick det att låta som att oskyldiga förföljdes på samma sätt som romer och judar i Hitlertyskland på 30-talet, det vanliga lingot man gör i förljugna tidningar som DN och som ska spela på folks känslor och rädslor för 30-talets nazism. Skånepolisen försvarade sig med att man bara hade kartlagt kriminella nätverk, och absolut inte ägnat sig åt etnisk registrering. Ett bevis för det, menade man, var att av 1235 straffmyndiga som hade kontrollerats i databasen förekom 626 i misstanke- eller belastningsregistret eller i båda. Alla invändningar från polisens sida viftades dock bort i debatten där DN var drivande och angav tonen. Skandalen var ett faktum. I efterhand fick Skånepolisen rätt på den avgörande punkten; det var ingen etnisk registrering, konstaterade Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden i sitt utlåtande. Men registret blev dyrt för Sverige. Staten blev skadeståndskyldig och det blev en nota på 166 miljoner kronor för skattebetalarna, 35.000 kr per person, till över 4700 personer varav många var kriminella. Sverige i ett nötskal. Begå brott och få ersättning av staten!

En annan talande historia är den om REVA, en förkortning av Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete, som var ett av polisens verktyg för att stoppa människor som till exempel terroristen Akilov. Kanske hade människor inte behövt dö om REVA inte hade skrotats. Men REVA stoppades av en rad opinionsbildare 2014. Det var en lång rad politiskt korrekta opinionsbildare som drevade. Just Dagens Nyheter var mycket flitiga att släppa fram debattörer som kräver ett stopp för all form av kontroll och verkställighet av att utvisa människor som befinner sig illegalt i Sverige. Protesterna var stora mot vad som i medier kallades ”Super-Reva”.

Här är namnen på några av dem som bidragot till att REVA stoppades:

Journalisten Andres Lokko argumenterade emot Reva i Svenska Dagbladet där han kallade polisens arbete för ”uppdaterade motsvarigheter till bokbål och massförföljelser”.

I en debattartikel i Aftonbladet krävde totalt 161 författare, akademiker, journalister och kulturarbetare ett stopp för polisens arbete för att utvisa illegala invandrare. Bland de namnen återfinns prästen och journalisten Helle Klein, biskopen Antje Jackelén (alltid denna biskop som aldrig står på de kristnas sida!), DN-medarbetare Mattias Hagberg och Johan Hilton (som efter terrordådet på Drottninggatan grät krokodiltårar utan att låtsas om att han själv saboterat polisens arbete genom sitt drevande), kulturskribenten Elin Grelsson Almestad, debattören Dror Feiler, poeten Athena Farrokhzad, redaktören Rouzbeh Djalaie och poeten Johannes Anyuru.

Den tidigare ordföranden för Rädda Barnens ungdomsförbund Sara Thiringer var också högst aktiv i att stoppa Reva. ”Det är viktigt att visa politikerna att man är emot något”, sade hon i Dagens Nyheter apropå REVA.

”Hur kan nu Sverige bestämma sig för att delta i en aktion med ett namn och ett innehåll som tydligt signalerar rasprofilering (eller ”kulturprofilering”) där budskapet verkar vara att personer som inte delar svensk kultur, svenska värderingar och svensk livsstil ska ut ur landet? Och hur tänkte de i EU när de namngav aktionen? Det här kan inte vara något annat än ännu ett jättekliv in i rasism och fascism. Låt oss stoppa detta, helst innan det börjar”, argumenterade Ulrika Dahl i Dagens Nyheter.

En annan som drevade mot REVA var Expos Daniel Poohl. ”Riv upp REVA. Lägg ner jakten. Återupprätta värdigheten” skrev han på Twitter den 22 februari 2013.Listan kan fortsätta ett bra tag till och det finns hundratals opinionsbildare, politiker och kulturpersonligheter som varit aktiva i att montera ner Sveriges försök att ta itu med kriminella utlänningar. För dessa individer har det varit viktigare att signalera godhet än att ta ansvar. De etablerade medierna är här precis lika skyldiga som de beslutsfattare som skrotade REVA.

Migrationspolitiken generellt är något som allvarligt påverkats av vänsterextrema journalister och opinionsbildare som getts stora megafoner på plattformar som når ut till många. Politiker och journalister med andra åsikter än de till vänster har smutskastats och förföljts, och därefter tystats och tystnat. Allt sammantaget har detta orsakat enorma skador på det svenska samhället. Därför vi sitter där vi sitter idag. Och det är också mediernas fel att inkompetenta politiker tillåts sitta kvar. Hade journalisterna gjort sitt jobb, hade regeringen för länge sedan tvingats gå. Nu tillåts de förstöra vårt land.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer