Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”En skam” – Margot Wallström får hård kritik för sitt fjäsk för extremister

av | 21 aug, 2019 | Politik

Lästid: 4 minuter

Sociala medier sjuder sedan igår av ilska mot utrikesminister Margot Wallström, som underdånigt lät bli att skaka hand med den besökande iranske utrikesministern Javad Zarif, med motiveringen att ”iranier inte tar i hand”. En ren lögn, kunde många icke-radikala iranier i Sverige vittna om, samtidigt som människorättsorganisationer ifrågasatte att Wallström (och Sverige) överhuvudtaget valt att ta emot Zarif. ”En skam” var det samlade omdömet om den svenska regeringens ryggradslöshet och många la upp bilder på piskade och avrättade människor som mist livet på grund av Irans diktatur.

Wallströms tweet, som löd: ”Frank and constructive discussions with FM Zarif, today visiting Stockholm. Focus on human rights situation in Iran, regional issues, such as Yemen and the Persian Gulf, and the JCPOA. Dialogue essential in times of uncertainty” har i skrivande stund fått 1500 kommentarer, de flesta djupt kritiska.

Man ifrågasätter vad hon menar med ”human rights” när oskyldiga människor avrättas för att de är homosexuella och kvinnor får omänskligt höga straff för att de inte vill bära slöja. Frihetskämpen Masih Alinejad undrar om Wallström tagit upp frågan om de tre fängslade kvinnorna med Javad Zarif?

Också CUF-toppen Dana Pourkomeylian går till hård attack mot Wallström. ”Din ’diplomati’ med de här kriminella är skamligt”, skriver Pourkomeylian som svar på Wallströms tweet.

CUF-toppens brutala sågning av Wallström: ”Skamligt”

Demonstrationer ägde rum igår mot Zarifs besök, och planeras även idag klockan 12 på Mynttorget. ”Fint att svensk polis pucklar på iranska gubbar som protesterar mot islamisk terror, medan terroristen själv sover gott på Grand, skyddad av polisavspärrningar.” skriver debattören Nima Dervish på Facebook, och påminner om när Grand Hotel pudlade 2016 efter att de fått kritik för att de hyrt ut till Sverigedemokraterna. Grand Hotels VD sa efter kritiken: ”Vi borde sagt nej till SD” – men man säger alltså ja till en representant för Irans diktatur utan att ens blinka.

Det är tragiskt och verkligen djupt skamligt att Sverige internationellt anger tonen att man härmed godkänner diktaturer. Hur rimmar det med att Sverige kallar sig feministisk och humanitär stormakt när man ger sitt tysta medgivande till att kvinnor får fängelsestraff för att de vill ha håret fritt och homosexuella hängs från lyftkranar? Vi lär inte få något svar från Margot Wallström, det är en sak som är säker.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer