Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

En röst för S är en röst mot demokratin

av | 6 jul, 2018 | Almedalen 2018

Lästid: 3 minuter

I ett Facebookinlägg, som publicerades i fredags, skriver Socialdemokraterna: ”En röst på Socialdemokraterna den 9 september innebär en röst på att SD inte ska få inflytande.” Jag tycker det är utmärkt att Socialdemokraterna en gång för alla slår fast att de är ett totalitärt och icke-demokratiskt parti. man må anse vad man vill om SD, men i ett land där all offentlig makt utgår från folket har inga partier rätt att försöka hindra ett demokratiskt valt parti från att vara med och styra landet. Det är dags för Socialdemokraterna att ta bort ordet ”demokrater” ur sitt partinamn.

Tänk nu att Socialdemokraterna får 15% av rösterna i september och Sverigedemokraterna 30%? Scenariot är inte otänkbart, av alla opinionsmätningar att döma. Sverigedemokraterna kan mycket väl bli Sveriges största parti och Socialdemokraterna halkar ohjälpligt efter, exakt så som socialdemokratiska partier gjort i flera andra europeiska länder i de senaste valen. Det kallas ”pasokifiering”. Begreppet kommer från det socialdemokratiska partiet Pasok som regerade i Grekland i 21 år för att därefter helt försvinna från den politiska arenan, inte minst för att det saknats vettiga ledare och för att man vägrat ta samhällsproblemen på allvar. Helt enkelt en oförmåga att styra länder på ett bra sätt, vilket speglat sig i folkens besvikelse.

Jag funderar vidare. Vem har gett Social(demokraterna) mandat att för alltid utropa sig till chefer över Sverige? Bara för att de varit största partiet fram tills nu, betyder det inte att detta är en naturlag. Socialdemokraterna visar här tydligt att de fullständigt vänt folket ryggen, att de inte tänker visa någon som helst respekt för demokratiska processer. Arrogansen och elitismen är häpnadsväckande och missklädsam. Men så blir det när man tappar kontakt med verkligheten. Man tror sig ha tolkningsföreträdet till hur saker ska vara, och rätten att hålla i pekpinnen, samtidigt som man anser sig vara moraliskt överlägsen i alla frågor. Därmed anser man sig kunna avgöra att det är just man själv och ingen annan som ska bestämma om vilka partier som ska få vara med och fatta beslut.

Har Socialdemokraterna funderat på att det kanske kan bli det tvärtom? Att det kanske blir de själva som kommer att tvingas buga och be om lov att få vara med och bestämma. Har de ens funderat i de banorna?

Det är nog dags för det.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

Köp den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer