Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”I en normal demokrati hade KD:s besked om SD inte gett några rubriker”

av | 23 mar, 2019 | Politik

Lästid: 5 minuter

Man kan undra när denna idiotin ska ta slut. Vi har alltså partiledare i dagens riksdag som på riktigt är förfärade, besvikna och allt där emellan på Ebba Busch Thor och kristdemokraterna för att man nu gått ut och sagt att man kommer att börja att samtala med alla partier som sitter i Sveriges riksdag, inklusive Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Det enda de andra partierna har åsikter om är att man ska börja samtala med Sverigedemokraterna, vilket jag finner väldigt märkligt då Vänsterpartiet i många avseenden också kan ses som ett ”extremt parti”. I en normal värld och en normal demokrati så är ett sådant besked inget som hade väckt uppståndelse och skapat rubriker. Men i Sverige, här blir det i princip veckans nyhet. Rätt skrämmande när man tänker efter. Det skriver Fredrik Brodén i dagens debattartikel om KD:s nya hållning gentemot SD.

Varför blir det sådana rubriker kan man ju fråga sig? Vad är problemet med att samtala med alla partier som valts in i riksdagen av svenska folket? Våra politiker brukar vara ganska så snabba med att säga att man ska behandla människor med respekt och att mobbing är ett allvarligt samhällsproblem och sen gör våra politiker precis tvärtom? Man fryser ut och isolerar 17-20% av svenska folket och inte att tala om alla som representerar Sverigedemokraterna. Fast jag glömmer ju hela tiden att det endast finns ett rätt i dessa frågor och det är att vänsterliberalt är rätt. Hur man försvarar detta och med vilka metoder spelar ingen roll, för vänstern och de så kallade ”liberalerna” är alltid rätt och kan aldrig vara fel. Jag mår illa av det när jag tänker på det. Hur upphöjt detta tänk är i Sverige är. Hur man på riktigt faktiskt tror att det enda rätta och mest riktiga är något slags socialism.

KD gick alltså ut och sa att man kommer att samtala med alla partier i frågor där man står nära varandra, vilket egentligen är helt logiskt och smått otroligt att man inte har gjort tidigare. Bara för att man börjar samtala och komma överens så innebär ju inte det att man kommer att ge upp sina värderingar och åsikter. Istället för att bara sitta och peka finger och läxa upp så tar KD här steget mot ett bättre politiskt klimat där man vill försöka hitta lösningar på problem var än dessa lösningar än må komma ifrån, bara man är överens. Varför ska man inte försöka lösa sjukvården med hjälp av alla partier som också vill lösa den och som har liknande värderingar och förslag på lösningar som KD? Varför ska man inte försöka lösa kriminaliteten och de grova skjutningarna med partier som har liknande förslag på lösningar? Det är helt befängt hur övriga partier fortsätter att ignorera SD och deras storlek. Har man inte dragit några som helst slutsatser de senaste åren när man kollar på SD:s ökningar? Förstår man verkligen inte att de övriga partierna faktiskt har bidragit till att SD har ökat? Jag tror inte man gör det. Man är helt enkelt godhetsblind. Det är viktigare att förkasta, smutskasta och slänga med godhetsargument mot SD snarare än att försöka utmana och vinna tillbaka sina väljare från SD.

Det Ebba Busch Thor och KD nu gjort är inte bara nödvändigt utan även väldigt smart. Man har öppnat upp för ett nytt politiskt landskap där ett nytt block kan komma att bildas inom snar framtid, ett konservativt block med M, KD & SD vilket många moderata och kristdemokratiska väljare stödjer och vill se. Medan övriga partier sitter i sina fikarum och ”trashtalkar” KD och SD och mår så himla bra i själen för att man vet att man tycker ”rätt” så utformar faktiskt de konservativa partierna en politik för Sverige och som kommer att ta oss ifrån det mjäkiga och daltande Sverige. Vi i Sverige behöver en politik som står upp för våra lagar, som utformar lagar och regler som inte gör det värt att begå brott. Vi behöver en sjukvård som är värd namnet och vi behöver ha en fortsatt stram migrations och integrationspolitik. Medan statsminister Löfven försöker bestämma sig om han ska bygga murar eller inte så tar de konservativa krafterna initiativ och steg framåt för ett bättre Sverige, där de som gör rätt belönas och de som gör fel straffas.

Det måste få vara slut på lekstugan i riksdagen nu. Det är dags att bygga upp Sverige och föra Sverige framåt. Detta gör vi inte med en vänsterliberal politik som till exempel gör det möjligt för IS-terrorister att återvända och dessutom få bidrag. Detta gör vi inte med en politik där kriminaliteten fortsätter hålla vårt land i ett strypgrepp. Det gör vi inte med en vänsterpolitik som sätter andra länders medborgare framför sina egna.

Detta är ett väldigt bra beslut av Ebba Busch Thor och detta kommer göra att KD växer ännu mer, för jag tror att folk är så innerligt trötta på Löfven och de övriga godhetsknarkarnas lekstuga.

FREDRIK BRODÉN

Fredrik Brodén, 29, bor i Landskrona, och skriver om politik och samhällsfrågor. Till vardags arbetar han inom e-handelsbranschen.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer