Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

En mental härdsmälta pågår hos etablissemangets marionetter

av | 24 jul, 2019 | Samhälle

Lästid: 6 minuter

Det är onekligen intressanta tider, och det vore ren och skär underhållning om det inte vore för att det är så förbannat tragiskt att se hur ett välfungerande land bryts ner av maktmissbrukande, inkompetenta lallare. Underhållningen består i att beskåda de sammanbrott som drabbar dem som krampaktigt försökt upprätthålla lögner om en misslyckad politik. Det måste vara fasligt jobbigt att tillhöra de där komikerna som in i det sista envisats med att ”Sverige aldrig varit tryggare” och som uppmanat folk ”Var inte rädda”, medan bomber exploderar, barn gruppvåldtas och elen håller på att ta slut. Man undrar när kommer den första stå-up showen ”Förlåt Sverige – jag hade fel” av till exempel Henrik Schyffert? Det måste vara fruktansvärt smärtsamt att Sverigedemokraternas varningar visat sig vara korrekta, medan vänsterliberalernas fantasier om hur samhället borde kunna fungera visat sig inte ha någon som helst förankring i verkligheten. Framför allt är det den havererade migrationspolitiken, den obefintliga integrationen och den fiaskobetonade assimilationen som är besvärande att erkänna för pk-elitens marionetter. ”Snart snäpper det för dem”, sa en god vän.

Ja, det snäppte för ett flertal av dem duktigt den 22 juli, på minnesdagen av den fruktansvärda tragedin på norska Utøya 2011 då Anders Behring Breivik kallblodigt mördade 69 barn och unga. På sociala medier tävlade rättrådiga socialdemokrater (ni vet, vars ledare lierat sig med radikal islam och vars ungdomsförbund i Skåne vimlar av kvinnoförtryck, antisemitism och homofobi) som vill se sig själva som ”goda” ­– men som i själva verket blivit representanter för allt som faktiskt är ont i vårt samhälle – med att göra bort sig genom att försöka skapa samband mellan Breivik och just Sverigedemokrater. Likt lealösa fyllon svingade de socialdemokratiska debattörerna ut den ena anklagelsen efter den andra, måna om att utnyttja tragedin för att själva framstå som duktiga ”antirasister”. En av de värre var Anna ”jag satte dit Julian Assange” Ardin, som är diakon i Equmeniakyrkan och styrelseledamot i Socialdemokrater för tro och solidaritet.

En annan av Ardins tidigare bravad är att hon jämfört den tonåriga klimatkämpen (som numera allt oftare kallas domedagsprofet) Greta Thunberg med Jesus. Nu skrev Ardin i ett inlägg på Facebook att sverigedemokrater firar terroristen och massmördaren Anders Behring Breiviks massaker den 22 juli 2011.”Idag firar nazister och sverigedemokrater en av de värsta attackerna på demokratin sedan andra världskriget. Massmordet av såna som mig på Utøya” skriver Ardin i inlägget som publicerades den 22 juli.

Ardins inlägg på Facebook syftade på att Breiviks blodiga slakt av barn i själva verket var ett resultat av sverigedemokraternas tankegods, vilka hon även jämställde med nazismen. Härdsmältan blev inte bättre när Ardin, efter att ha fått ta emot häftig kritik, försökte försvara sig genom att hävda att hon inte skrivit det hon faktiskt skrev…

Ardin var dock inte ensam. Ett flertal andra individer på vänsterkanten passade på att dra samma slags osmakliga paralleller på sociala medier, däribland en man vid namn Hans Esselöv som tillhör vänsterpartiet i Ludvika och presenterar sig på sociala medier som lärare och fritidspedagog – således en individ som har möjlighet att tuta barn och ungdomar fulla med propagandistiska, vänsterextrema lögner. Som att 20% av Sveriges befolkning är galna nazister som gärna mördar barn…

Några dagar tidigare var en annan pk-riddare ute för att släcka de eldar som brinner lite här och där ute i samhället på grund av att den välfärd vi betalar för numera mest av allt består av ett brutet samhällskontrakt. Det var Jan Eliasson, den gamle FN-diplomaten som i vintras gjorde bort sig genom att ventilera sin hunds ”tankar” hemifrån lyxvillan i Djursholm med syftet att skapa opinion för fortsatt stort flyktingmottagande. Eliasson har nu kallats in för att tillrättavisa svenska folket och inge argument för att Sveriges migrationsvansinne ska fortsätta i oförminskad styrka. I Dagens Nyheter (where else) hävdade Eliasson att Sverige bör ha fortsatt stor invandring. Medan gamla svenska pensionärer svälter och ungdomar tvingas bo hemma eftersom det saknas bostäder, får kriminella män samhällets omsorg som subventionerad tandvård för en 50-lapp, gratis sjukvård och preventivmedel samt bidrag på grund av kommunallagen, och ”nyanlända” migranter får nybyggda lyxlägenheter som bekostas av våra skattepengar, lägenheter svenska skattebetalare inte har en chans att få. Jan Eliassons egen hemkommun Danderyd har katastrofal ekonomi på grund av just ansvarslös migrationspolitik, men det bekommer inte Eliasson där han myser i sin mångmiljonvilla. Vänsterliberal ekokammare i sin prydno, komplett med äkta matta, flygel och stilla doft av stekt oxfilé. Kan riktigt se Eliassons oförstående blick när ekonomisk kris och kommuner som hotas av konkurs kommer på tal. Vafalls, utbrister Eliasson och stärker sig med en sked löjrom. Har de ingenstans att bo? Snabbt parafraserar han sin andlige ledare Fredrik Reinfeldt, han med öppet hjärta ni vet, som i december 2014 kläckte ur sig följande aningslöshet: ”Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt…”

Sammanbrottet i de vänsterliberala kretsarna pågår för fullt, en pikaresk för öppen ridå i de statligt lydiga och politiskt korrekta mainstreammedierna, och man undrar hur dess marionetter mår när de vaknar om morgonen till ännu ett mord, ännu en grupprånad 60-årig kvinna, ännu fler misstänkta våldtäkter och knivhuggningar, ännu fler storbråk, vandaliserade bad och ihjältorterade djur. Man kan alltid försöka ge intrycket att missnöjet med den groteska samhällsutvecklingen helt enkelt bara handlar om ”medelklassens gnäll”, något som ledarskribenten Moa Berglöf på Sydsvenska Dagbladet försökte göra häromdagen i en text som verkar skriven av någon vars sinnen bedövats med väldigt starka mediciner. Rubriken var ”I de bortskämda ledarskribenternas kuddrum” https://www.sydsvenskan.se/2019-07-18/i-de-bortskamda-ledarskribenternas-kuddrum och Berglöf (tidigare talskrivare hos Fredrik Reinfeldt) frossar i den vänsterliberala paradgrenen ”dribbla bort verkligheten”.

Men på det hela taget är det ett tillfredsställande skådespel som utspelar sig framför våra ögon. Dessa fadäser, desperata utspel och hysterisk retorik hos dem som tidigare varit trygga i att de äger tolkningsföreträdet och utgör normen i samhället, är ett tydligt tecken på att deras osäkerhet växer. I takt med de hårdnande ekonomiska villkoren och folkets gryende ilska och missnöje känner de oron komma krypande. De vet att de varit med och skapat eländet, de vet att de företräder en ideologi som effektivt bryter ner samhällen, de vet innerst inne att Sverige inte fungerar som det ska, på ren svenska, att det går åt helvete om den inslagna vägen inte ändras. Och de vet att också den här mardrömslika sagan kommer att få ett slut.

Frågan är inte om – utan när.

Tills dess, var beredd på ännu värre utspel från förlorarsidan.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer