Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”En man avrättades framför sin familj tjugo meter från mitt arbete”

av | 9 mar, 2019 | Uncategorized, Kriminalitet

Lästid: 4 minuter

En smått infekterad diskussion har uppstått kring några formuleringar om kvinnors otrygghet, i synnerhet i Uppsala, på grund av en debattartikel Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor skrev. Istället för att diskutera åtgärder mot våldet och de sexuella övergreppen fokuserar man gå Busch Thors ord. Det är symtomatiskt för Sverige. Samtidigt som människor avrättas på öppen gata och tjejer våldtas på löpande band försöker man skönmåla sanningen. Och farsen bara pågår och pågår. Bianca Muratagic har försökt att lämna debatten då den får henne att må dåligt. Och det går bra, tills hon får veta att en man avrättats en liten bit från den lokal där hon bedriver sin verksamhet i Uppsala. Att skriva är det enda sättet att slåss mot vansinnet, konstaterar hon i dagens text.

”Jag försöker hålla mig borta från politiken och sociala medier. Och det har gått hyfsat bra. Under sportlovet kunde jag ägna mig åt andra och roligare i saker i mitt liv. När jag kom tillbaka till jobbet berättar en av kollegorna som driver trafikskolan i samma byggnad jag arbetar i att en arabisk man sköts till döds tjugo meter från vår lokal. Avrättad framför sin familj. Han hade precis parkerat sin bil när några män gick ut från andra bilen och sköt ner honom. Rykten går om att det var någon gängledare från Gottsunda. Jag har vid flera tillfällen sett mannen liksom hans dotter. När hon hade körlektioner satt han och väntade på henne i receptionen. Nu är han död.

För några månader sedan parkerade jag min bil nära Centralstationen i Uppsala. Jag hade bråttom och tog vägen som de flesta kvinnor undviker speciellt om det är kvällstid. Plötsligt stod en grupp av minst trettio unga män framför mig. Några av dem såg mig och det uppstod tystnad. När jag insåg vart jag var och mitt misstag tvärvände jag och började springa som en galning. Centrala Uppsala har blivit en högriskzon för flickor och kvinnor som ofredas sexuellt av gäng med unga män och pojkar. Majoritet av dessa är nyanlända.

Man försöker fly och skydda sig från vansinnet men vansinnet kommer och knackar på ens dörr till slut. De är precis runt hörnet. Död, hot, våldtäkt. När du ska till jobbet, på ditt jobb, på din skola, på tåget du ska ta hem, framför ditt hus, på väg till din kompis en fredagkväll.
Poängen är att det spelar ingen roll hur mycket jag försöker släppa taget och leva ett ”normalt” liv för jag i så fall ljuger och bedrar mig själv.
Svenska politiker gör allt för sina partier och för makten, inte för folket. De fortsätter att fördärva, bedra, ljuga och hyckla. Att känna sig rädd och hotad, att frukta för sitt liv, att bli attackerad, antastad, våldtagen och kanske till och med mördas har blivit många människors vardag. Speciellt kvinnornas. Och nu när IS-mördare släpps fria bland oss kommer nog svenskar att fortsätta leva sina liv precis som vanligt tills någon av deras närmaste drabbas. Och även därefter. De kommer inte att prata om det hemma, de kommer inte diskutera det i sociala medier. I Sverige är man mer rädd för att diskutera sanningen än för blodtörstiga mördare som blir deras grannar.

Jag vill inte diskutera de här frågorna, skriva om detta, men inser att det är det enda som gör att jag kan ventilera och för stunden känna tröst. Med enorm sorg i hjärtat inser jag att Sverige är ett förlorat land och jag planerar dagligen hur och var jag ska emigrera.”

BIANCA MURATAGIC

BIANCA MURATAGIC är sångpedagog, opinionsbildare och krönikör. Hon kom till Sverige som 13-åring med sin familj krigsflykting från forna Jugoslavien i början av 90-talet, men funderar nu på att åter ge sig av, denna gång från ett Sverige som drastiskt förändrats till det sämre och där hon inte längre känner sig trygg. ”Kanske blir jag ensamkommande flyktingkvinna i något annat land” som hon uttrycker det.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer