Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

En folkomröstning om invandringen är det enda anständiga

av | 19 okt, 2018 | Migrationspolitik

Lästid: 5 minuter

SD:s Richard Jomshof har lagt fram en motion om att folkomrösta om invandringspolitiken, och det hela är mycket enkelt: Folket borde självklart få säga sitt i den allra viktigaste frågan i vår tid. Faktiskt vore det sann demokrati, enligt bland annat schweizisk modell, där man regelbundet folkomröstar om viktiga frågor i mycket högre utsräckning än i Sverige. De sittande politikerna har fattat beslut över svenska folkets huvud, och det är därför viktigt att få veta om dessa beslut är förankrade hos medborgarna som ska betala kalaset. I synnerhet nu när landet driver utan regering är det dags att låta folket säga sitt.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof föreslår i en riksdagsmotion att regeringen snarast bör utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. (Nu råkar vi för närvarande inte ha någon regering, men ni fattar.) Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken. När Expressen rapporterar om detta väljer man att vinkla det hela som om Jomshof föreslår något iögonfallande och kanske till och med hemskt:

 Enligt Jomshof är dagens ”massinvandring” på väg att ”slita sönder Sverige”, samtidigt som han varnar för att det kan leda till att svenska folket blir en minoritet i sitt eget land. Hela den svenska välfärden är nu på väg att raseras till följd av invandringspolitiken, anser Jomshof.

Saken är den att Jomshof har rätt, och åtskilliga invandrare i Sverige håller med honom, människor som med mycket mer klar blick än många pursvenskar ser vad det är som pågår och som känner skräck baserat på sina upplevelser från tidigare erfarenheter. Vad vi ser är de facto en massinvandring, det är inte ett ord som bör sättas inom citationstecken, utan det är så det ser ut. Vansinnet har satt klorna i landet och utvecklingen rullar likt en snöboll nerför ett stup. För ja, Sverige slits verkligen sönder på grund av denna ansvarslöshet, det är inte heller något som behöver citeras! Bara det faktum att ”nyanlända” (det ordet däremot bör citeras, då man kallar invandrare nyanlända trots att de varit här i flera år, således ett missvisande begrepp) får förtur till bostäder i 6 av 10 av landets kommuner borde få vem som helst att säga stopp och belägg. De skattebetalande medborgarna och deras barn diskrimineras i sitt eget land, trots att de betalar enligt ett samhällskontrakt som nu på många sätt är obefintligt. Därmed slits landet verkligen sönder, inte bara av krassa realiteter men också känslomässigt och menatlt, av hur fullständigt världsfrånvända politiker ställer grupp mot grupp.

Pengarna räcker inte till, kommunerna får det allt svårare att gå ihop och man slösar på menskonst, genuscertifiering och låtsasjobb där man utsätter gamla och barn för onödiga påfrestningar, till exempel genom att placera folk som nte kan svenska inom äldreomsorgen och männisor vars bakgrund man inte vet något om att arbeta i förskola och skola, som något slags välvilligt men supernaivt integrationsprojekt… 12.000 vuxna afghanska män utan asylskäl ska stoppas in i gymnasieskolor bland riktiga tonåringar… Landets egna medborgare far illa och detta aburda överskott av män skapar social oro på många håll. Ja, landet slits faktiskt sönder av den ökande kriminalitetetn, som stor tillströmning av sysslolösa män skapar. I Uppsala till exempel blev den sociala oron märkbart större eftersom 90% av de ”ensamkommande” afghanska männen använder droger. Jag har själv intervjuat Uppsalapolisen om skytteltrafiken mellan Uppsala och Stockholm och droghandeln som skapar oro både vid Resecentrum och på tågen, och detta är bara en av alla de mindre och större orter som fått sin stadsbild förändrad av massinvandringen. Vi får in ständiga rapporter om knivskärningar och stora gruppbråk från alla möjliga orter i landet. För att inte tala om det sexuella våldet! Många kvinnor och flickor förändrar nu sina vanor, de går inte ut och springer längre, knappt tar de ens promenader. Över 90% av överfalls- och gängvåldtäkterna står invandrarmän från utomeuropeiska länder för. Många gånger män utan uppehållstillstånd…Flertalet av dessa män går inte att utvisa då de är ”statslösa” eller har flera olika identiteter och därför inget riktigt hemland de kan utvisas till. Afghaner är överrepresenterade i dessa brott. Detta belastar givetvis vård, polis, socialtjänst, för att inte tala om hur illa människor far av att våldet slår sönder deras vardag…

Polisen skickar sms till mig, det gäller som vanligt Göteborg… han har tidigare berättat hur de påträffar rödmarkerade individer vid rutinkontroller, personer som är intressanta för Säpo på grund av misstankar om att dessa är benägna att begå terrorbrott. Dessa sms fick jag för några dagar sedan:

Och nej, så här har det inte alltid varit i Sverige.

Expressen skriver vidare: Han (Jomshof, min anm.) vill att regeringen snarast utlyser en folkomröstning där svenska folket får avgöra om invandringspolitiken ska fortsätta vara vad han beskriver som ”ansvarslös och destruktiv” – eller ”ansvarsfull och restriktiv”, som han hävdar är i enlighet med Sverigedemokraternas politik. I andra delar av Europa får befolkningen tycka till om invandringspolitiken, framhåller Richard Jomshof. Han hänvisar bland annat till Ungerns Viktor Orbán, som i brev efterlyst medborgarnas åsikter och dessutom har hållit en folkomröstning om EU:s flyktingprogram. I några andra motioner föreslår SD-toppen ett förbud mot alla former av böneutrop, slöjförbud i förskolan och grundskolan, förbud mot icke-medicinsk omskärelse samt att asylsökandes ägodelar beslagtas i syfte att delfinansiera deras uppehälle i Sverige. Samtliga dessa motioner av partisekreteraren är enskilda och det är oklart hur partiet som helhet kommer att ställa sig till dem i riksdagen.

 Mina funderingar handlar om hur det kommer sig att så många i Sverige fortfarande inte reagerar kraftfullare på hur landet vanstyrs? I det senaste valet röstade 82% av de röstberättigade på partier som inte tar tillräckigt mycket ansvar för invandringsfrågorna. Flera av etablissemangets partier är tvärtom för att den rådande invandringspolitiken ska fortsätta och att man till och med ska ta in fler individer trots att Sverige uppenbart inte mäktar med (Centern är ett sådant parti). Bara i år har runt 100.000 nya uppehållstillstånd beviljats. Sveriges massinvandring fortsätter utan att svenska folket får vara med och påverka. Ytterligare 300.000 nya invandrare väntas de närmaste åren (det är preliminära siffror, ingen vet hur många människor som kommer söka sig hit). Samtidigt står gränserna öppna, vem som helst kan ta sig in i landet.

Den svenska demografin håller på att förändras, och det går snabbt. Massinvandringen påverkar givetvis också samhällets alla instanser och funktioner. Påfrestningen är stor, och systemen utsätts för allvarlig stress. Därför håller jag med om att en folkomröstning om invandringspolitiken borde ske snarast. Det är faktiskt det enda anständiga.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer