Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

En falsk påverkansoperation om ”svensk rasism”, signerad Svenska Dagbladet

av | 12 maj, 2018 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Det är ytterst oroväckande att en ansedd tidning som Svenska Dagbladet sprider felaktig och vänsterextrem propaganda om Sverige. Sverigebilden är redan anfrätt av att unga män skjuts mest av alla i Europa, att gruppvåldtäkter ökar explosionsartat och att omoget sandlådekäbbel förstört anseendet för Nobelpriset i litteratur. Nu försöker dessutom en dagstidning som gör anspråk på att kalla sig respektabel svärta ner bilden av Sverige ytterligare genom att låta  islamister och andra aktivister framställa landet som rasistiskt och hatiskt och låtsas som att dessa uppgifter kommer från Förenta Nationerna. Sanningen är istället att Sverige är det minst rasistiska landet i Europa, enligt den senaste Eurobarometern från april 2018.

Igår eftermiddag kunde läsare av Svenska Dagbladet, men även av Dagens Nyheter och SVT läsa att ”FN varnas för ökad svensk rasism”. Journalisten Gunilla von Hall skrev bland annat följande: ”Sverige får svidande kritik från FN för ”stort antal hatbrott och fortsatt rasistiskt våld” särskilt mot muslimer och afrosvenskar.” Samt: ”Vi är oroliga över att Sverige tillåter organisationer som stöttar och sporrar rasistiskt hat, skriver FN som kräver ”omedelbara krafttag mot rasism”.

Läsaren skulle tro att det var Förenta Naionerna som levererat denna svavelosande salva mot Sverige, som i en långt text av von Hall utmålas som helvetet på jorden om man råkar vara mörkhyad eller muslim eller både och.

Men vad det i själva verket handlar om är att SvD:s Gunilla von Hall gång på gång skriver samma artikel, baserad på en årlig rapport som Svenska FN-förbundet (vars kopplingar till FN är ytterst lösa) låter aktivister som islamisten Fatima Doubakil författa. Svenska FN-förbundet får visserligen operera under FN:s flagga, men FN är det inte. Förra året kunde Gunilla von Hall berätta att ”FN varnar för ökad svensk rasism”. De som ”varnar” FN är Svenska FN-förbundet.

Vad är då Svenska FN- förbundet? Det är en ”United Nations Association”, det vill säga en medlem av ”World Federation of United Nations Associations” (WFUNA). WFUNA är en från FN fristående NGO (Non Government Organsation, alltså en frivilligorganisation som många gånger består av diverse aktivister) som verkar för att ”stärka och förbättra FN”. Svenska FN-förbundet är således inte en svensk lokalavdelning av FN, vilket rapporteringen ibland kan ge sken av.

Tack och lov har vi vaksamma medborgare i sociala medier, som numera obarmhärtigt avslöjar denna typ av humbug.

Det är dock oroväckande att andra mainstream-medier, som fortfarande läses av många aningslösa som blint tror vad som förmedlas där, okritiskt sprider denna vinklade smörja. Sedan undrar man varför förtroendet för public service – som också valt att okommenterat publicera denna aktivism – sjunker.

Tvärtom är faktiskt Sverige minst rasistiskt i Europa. Det visar ny Eurobarometer som ställt frågor om relationer till migranter i respektive land. Samtidigt är svenska folket mest missnöjt med hur integrationen fungerar. Enligt den senaste Eurobarometern är svenskar mest villiga att ha en invandrare som vän. 87 procent svarar ja på frågan, medan genomsnittet i Europa är 48 procent. Detta visar att svenskar är minst rasistiska i det personliga umgänget människor emellan. Däremot tillhör svenska folket dem som är mest missnöjda med hur politikerna agerar för att integrera invandrare i samhället. Som framgår av figuren nedan håller hela 58 procent av svenskarna inte med om att regeringen gör tillräckligt. Det är klart störst missnöje i hela Europa. Därmed är också de som är nöjda med regeringens integrationspolitik lägst i Europa, tillsammans med britterna. Bara 39 procent tycker att regering och riksdag gör tillräckligt.

Till och med professor Marie Demker från SOM-institutet säger ifrån”Det finns ingenting i våra undersökningar som tyder på att rasism och främlingsfientlighet ökar i Sverige” säger Demker, och tillägger att ”trendlinjen är obönhörligt nedåtgående”.

När ser vi en korrigering, Svenska Dagbladet, SVT och Dagens Nyheter? Och varför sprider ni ren och skär lögnaktig propaganda? Vems ärenden går ni egentligen?

 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer