Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Emma Gråbergs: ”Facebooks censur och maktmissbruk går för långt”

av | 14 jun, 2019 | Yttrandefrihet

Lästid: 5 minuter

Emma Skoglund Gråbergs är medborgarkämpe och opinionsbildare som i flera år engagerat sig för familjer som blivit orättvist behandlade av myndigheter och andra instanser. Hon lyfter frågor om det dysfunktionella Sverige och politikers maktmissbruk. Emma har också tagit initiativ till ett flertalet demonstrationer mot nedmonteringen av Sverige, något hon marknadsfört via sin sida på Facebook. Sedan en tid är hon dock tystad på den sociala plattformen, utan att hon givits någon förklaring. Hon kommer inte längre åt sina sidor som tidigare och kan inte sända live. Här skriver hon själv om den deplatformering hon drabbats av – ett tydligt hot mot det fria ordet och yttrandefriheten.

”Många av er som läser detta känner säkert igen mig som Emma som driver sidan ”EmmagrabergsMedia” på Facebook. Det är en sida som jag lagt ner både hjärta ooch själ i under flera år. Under dessa åren har jag hjälpt utsatta människor, familjer som fått sina barn omhändertagna av socialtjänsten på grund av rättsosäkra utredningar vilket innebär att jag fått syna tusentals dokument om främmande familjers djupaste privatliv (tacksam för det förtroendet), familjer som endast behöver stöttning och hjälp i form av samtal eller att jag fått följa med som stöd eller ombud på deras möten. Min sida har dock inte enbart handlat om familjer, utan också personer som blivit felaktigt behandlande av sjukvården, psykiatrin, polisen, länsstyrelsen etc. Listan kan göra lång! MAKTMISSBRUK är nyckelordet.

Det är dock inte allt. Jag har skrivit andra människors historier, både vuxnas och ungdomars. Vad händer med barnen som placeras i familjehem eller i värsta fall på HVB hem? Hur de under groteska förhållande har misshandlats och utnyttjats sexuellt. Detta är något jag  grävt i under många år, och ni kan tänka er hur allt detta mörker tär på en.

Jag skriver även egna artiklar med mina egna åsikter som jag fått publicerade, jag har arrangerat demonstrationer i olika städer som jag själv finansierat både vad gäller marknadföring, att få ut informationen om att de ska äga rum, skrivit mina tal samt hållt mina tal på demonstrationerna. Jag har haft turen att ha skapat samarbete med ett flertal eldsjälar.

Min tanke har alltid varit samverkan, att samla alla utsatta för att ju fler vi är desto högre hörs vi. Facebook har varit en viktig kanal för att nå ut. Därför är det förfärligt att Facebook nu väljer att sätta krokben för mig, och säkerligen många andra. Nu kan jag inte längre komma åt min sida Emmagrabergsmedia från mobilen på samma sätt som jag gjort förr. Jag kan fortfarande nå den via datorn, men inte spela in livevideos, vilket har varit en väldigt viktig funktion under våra demonstrationer. Att få ut information om vad som sker i dagens samhälle. Fortfarande är det många som blundar eller inte vill se.

På grund av Facebooks begränsningar startade jag en ny sida, ”Gemediaonline”, där jag kunde använda alla funktioner ett tag. Men nu är även den borttagen. Jag har lagt ner blod, svett, tårar, pengar, frustration, mardrömmar på mitt ideella arbete. Jag kan inte med ord beskriva hur arg och ledsen jag är över detta. Visst, jag vet vad ni tänker, Facebook är inte allt, och det stämmer, men det är den bästa plattformen som finns just nu att sprida kunskap och information om hur korrupt vårt samhälle, politiker, tjänstemän och beslutsfattare verkligen är.

The Reality Behind Closed Eyed brukar jag säga, för det är precis det de handlar om, vanliga Svenssons väljer gärna att blunda tills de själva får bekymmer eller drabbas av brott, sjukdomar och utförsäkringar. Det kan låta hårt. Men det är dags att ställa upp för sina medmänniskor, för sina grannar, för framtidens barn och granska och avslöja alla dessa korrupta myndigheter, som livnär sig på våra skattepengar men som inte ger tillbaka det vi betalar för.

Det fall som gäller min egen familj, min bror, som jag grävt i sedan jag var tonåring är redan över, han är död sedan fjorton år tillbaka och polisarkivet har  inte ett enda papper kvar trots att de gäller en minderårigspojkes död i Örebropolisens arrest. Han blev bara 17 år. Men inte ger jag upp för det, vet ni varför? Jo, för jag vill inte att någon annan ska få uppleva den smärsta vår familj fick genomlida under tre år och via sju olika HVB fram tills hans död under oklara former. Du som är intresserad kan läsa mer om min bror i Facebookgruppen ”Jonas upprättelse”, men jag vill varna för autentiska bilder från polisutredningen kring dödsfallet i album. Syna den noga och döm själv vad du tror kan ha skett natten den 14 januari 2006.

Men tillbaka till frågan, varför gör Facebook detta? Vad har den sociala plattformen för mål med att tysta oss som vill ha ett rättvist, fungerande samhälle? Jag har skrivit till dem, anmält och allt vad jag kan komma men jag får inga svar. Det är sorgligt att ha kämpat så hårt, lagt ner tid, engagemang, energi och pengar bara för att bli censurerad och begränsad utan någon förklaring.

Det finns garanterat fler eldsjälar där ute som upplever samma sak. Låt oss enas och göra ett statement att detta inte är acceptabelt. Vi bör kräva att Facebook ger oss tillbaka våra sidor, funktioner och möjligheter att föra en fri debatt. Jag ser politiska rörelser som får hållas på Facebook, en del av den tydligt extremistiska. Vem avgör vilka strider som ska få utkämpas på sociala medier? Varför är en godkänd, medan den andre blir bannad?

Jag har blivit blockerad av Facebook nio gånger på ett år helt utan förklaring. Min sida har inte brutit mot några comunityregler. Sidorna som jag har skapat kan jag inte längre använda. Jag kan fortfarande göra inlägg från datorn men inte spela in videos. Jag betraktar det som censur och ett ingrepp mot yttrandefriheten. Alla som har tid får gärna skriva till Facebook och kräva tillbaka alla rättigheter och funtioner som vi en gång hade. Jag vill såklart helst ha kvar min sida ”Emmagrabergsmedia” men vet inte längre vad jag ska göra?

Fortsätt gärna följa ”Emmagrabergmedia” för att visa Facebook att vi inte ger upp, och ett stort tack till Katerina Janouch som ville lyfta denna fråga, ditt arbete är fantastiskt, all kärlek till dig.”

EMMA SKOGLUND GRÅBERGS

Emma Skoglund Gråbergs är främst verksam i Jönköping, hon är skribent och opinionsbildare. Du kan läsa mer av Emma på  https://nouw.com/emmagrabergs

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag sva

rar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer