Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Eja, 15, riktar skarp kritik till hycklande feminister: ”Samma människor som påstår sig kämpa för att kvinnor ska höras, avfärdar mig för att jag ogillar genustrams och hedersvåld”

av | 10 aug, 2019 | Feminism

Lästid: 4 minuter

Fler och fler unga tjejer gör nu upp med den hycklande, förlegade ”feminismen” som gjort Sverige till ett allt mer ohållbart land för flickor unga kvinnor att växa upp i. Särlagstiftning och sexuella övergrepp, respektlöshet och ofrihet är nu nyckelord som präglar unga tjejers vardag, inte bara i utsatta områden. Debatten som pågår är ängslig och förljugen. En av de unga tjejerna som kontaktat mig är Eja Zeijlon Thellman, 15 år, som nu skrivit en egen krönika om saken. ”Västerländska feminister hyllar menskonst på tunnelbanan i sina sociala medier men ingen nämner de 8500 ungdomar som riskerar att falla offer för tvångsgifte i Sverige. Västerländska feminister är rasande över att de inte får visa sina bröstvårtor när kvinnor riskerar att falla offer för hedersvåld för att ha visat sitt hår eller ansikte”, skriver Eija. Hon undrar varför så många som säger sig kämpa för att göra kvinnors röster hörda avfärdar henne, och är så rädda för att säga hur det egentligen är? I mina ögon är Eja en stjärna. Morgondagen tillhör henne, och andra unga tjejer och killar som drar ner byxorna på hyckleriet.

”Jag är snart sexton år gammal men behöver tänka som att jag är vuxen. När ska ni som är det på riktigt börja med samma sak? Jag är obotligt trött på att höra vilka samhällsdebatter jag bör och inte bör lägga mig i. Vad jag bör och inte bör tycka som ung kvinna i dagens samhälle. Kritiken kommer ofta från oväntat håll. Från håll där jag förväntade mig förstående lyssnare och intresserade jämnåriga. Kritiserar jag den västerländska feminismen eller ifrågasätter genustrams, betraktas jag som extrem eller oförståndig. Delar jag ett inlägg från SD eller kritiserar migrationen, är jag rasist. 

Att jag i feministiska forum inte kan ge uttryck för mina åsikter ur ett annat perspektiv än deras utan att bli kallad ung och oförståndig är oroande. Av samma människor som påstår sig kämpa med att göra kvinnors röster hörda. Är jag inte en kvinna, kanske? Eller är min politiska åskådning en ursäkt för er att fortsätta blunda och ett sätt att inte behöva höra på och kväva mitt rop efter hjälp?

Vi kan inte vara så oansvariga. Västerländska feminister hyllar menskonst på tunnelbanan i sina sociala medier men ingen nämner de 8500 ungdomar som riskerar att falla offer för tvångsgifte i Sverige. Västerländska feminister är rasande över att de inte får visa sina bröstvårtor när kvinnor riskerar att falla offer för hedersvåld för att ha visat sitt hår eller ansikte. 

Det har talats om att migrationen kommer att bidra till den ekonomiska tillväxten, samtidigt går kommuner i konkurs. Det har talats om att mångkulturen gynnar vårt samhälle, men med den importeras kyskhetsnormer och hedersvåld. Familjens heder går före flickans vilja och att få välja vilken partner man vill är en dröm för många. Samtidigt vill Skolverket inte införa mer krav om hedersrelaterat våld i sexualundervisningen för att undvika att “grupper ställs mot varandra”

Det är tråkigt att ni får oönskade dickpicks, verkligen, men det finns länder där våldtäkt är lagligt. Länder där våldtäktsoffer tvingas leva med sina våldtäktsmän i form av äktenskap för att våldtäktsmannen ska undgå straff. 

När ska vi sluta vara så rädda för debatten? När ska vi sluta vara så rädda för att säga hur det egentligen är?

Jag kommer aldrig att sluta ifrågasätta. Ni läser det på min blogg, ni hittar mig i kommentarsfält och jag finns alltid tillgänglig för debatt. Ni för er kamp, jag för min egen. Mig tar ni aldrig levande. 

EJA ZEIJLON THELLMAN

Eja Zeijlon Thellman är 15 år och driver bloggen kappanivinden.home.blog

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer