Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Du borde skämmas, Jan Guillou!

av | 18 okt, 2017 | Kultur

Lästid: 4 minuter

Jag hade faktiskt inte tänkt gå ut med att Jan Guillou är ryggradslös, falsk och gubbsjuk, men nu när fördämningen ändå brister så kan jag inte annat än att göra det. Det är dags att berätta sanningen om denna maktmissbrukande mansgris. Han har själv bett om det.

Som alla vet har jag gett ut mina böcker på Piratförlaget i många år, ett gott samarbete, men det ingen vet är att lika många år har Jan Guillou hållit på och kladdat på mig i smyg. Eftersom jag haft ett nära samarbete med hans hustru Ann-Marie Skarp har jag inte vetat vilken fot jag ska stå på. Men sedan jag valt att lämna Piratförlaget har jag inte längre någon skyldighet att hålla tyst. Nog för att vi kom överens om att skiljas som vänner – men när jag själv blir attackerad å det grövsta så anser jag att den överenskommelsen brutits av Piratförlagets delägare Jan Guillou, som valt att utmåla mig som rasist i en kolumn i Aftonbladet, något jag inte kan tolka som annat än hämnd för att jag inte besvarat hans enträgna uppvaktning.

Bokmässor, mingel och middagar. Efter några glas vin hände det i princip varje gång att Jan Guillou blev närgången på ett kladdigt och genant sätt. En hand på knät under bordet, smek, slirigheter i örat, komplimanger, mer smek, smyg efter mig till toa, mer kladd. Det var precis som att han inte kunnat hålla fingrarna i styr. ”Jag är mig inte lik på flera dagar efter att jag träffat dig” har han bland annat viskat i mitt öra, trots att hans hustru stått bara några meter därifrån. #metoo, kan jag lägga till.

Jag hade inte behövt säga något offentligt nu heller, det var inte ”övergrepp” i ordets rätta bemärkelse, det innehöll inte våld, tvång eller hot, misshandel eller smärta. Det var närgånget, gränslöst, falskt, fult. Och tillräckligt för att jag skulle ställas i en märklig lojalitetskonfliktsituation. Borde jag berätta för hans hustru Ann-Marie Skarp? Eller borde jag bara vara tyst?Ja, han hade makt. Han var ägaren till förlaget. Han styrde. Han skröt. Han var den viktigaste personen där. Jag minns hur arg han blev en gång när en av författarna sålde mer böcker än han själv. Hur dålig stämning det blev under en middag…

Nej, jag hade nog ändå inte gått ut med detta offentligt,trots att det förlag jag varit lojal och som tjänat massa pengar på mig, vände mig ryggen i januari 2017. Jag hade nog hållit tyst för alltid om det inte var för att Jan Guillou, sedan jag lämnat Piratförlaget, laddat sina mentala gevär och gått loss meddelst en mycket ful smutskastning mot mig, något jag inte kan tolka som annat än hämnd för att jag avvisade honom. I en krönika som publicerades i Aftonbladet 20 augusti 2017 utmålar Jan Guillou mig som ”SD:s fotsoldat” och att jag har ”lämnat den demokratiska borgerligheten för att bli kolumnist i en SD-publikation” (vilket rent sakligt är fel, då jag inte skriver i någon SD-publikation). Vidare dundrar Guillou på med följande: ”…Katerina Janouch därmed tog ställning för en av de mer aparta idéerna i den sverigedemokratiska undervegetationen, tanken att sex mellan vita svenskar och muslimer är alldeles extra äckligt.”  Ren lögn det också. Jan Guillou får gärna gärna påvisa var jag skriver något sådant? Det finns nämligen inget sådant någonstans, för det har han hittat på själv, och det vet Jan Guillou. Ändå sprider han detta förtal om mig.Om den författare som varit hans förlag lojal i 13 år.

 

Det är djupt tragiskt att jag på detta sätt används som slagträ i Guillous eget antisemitiska korståg och torgförande av vänsterhat. Men vad värre är, att han i egenskap av sexuellt avvisad och förorättad äldre man, hämnas genom att förnedra mig offentligt i en av Sveriges största tidningar och att Aftonbladet upplåter utrymme till detta. De senaste dagarna står dock klart att Aftonbladet är en tidning utan heder, så det förvånar mig inte det minsta.

Skäms, Jan Guillou. Du saknar varje uns av ryggrad och gentlemannaheder. Man slår inte under bältet på en kvinna bara för att hon tackat nej! Vad oändligt glad jag är att jag aldrig lät mig förföras av dig bakom ryggen på din hustru Ann-Marie Skarp.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer