Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Det svenska folket sviks av politikerna – jag vill ändra på det”

av | 6 apr, 2018 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

Jag står inte ut när flickor och kvinnor lider. Jag klarar inte av att se gamla människor fara illa. Jag blir tokig av att se hur skattepengar slösas och att makten blir så arrogant att den vänder det egna folket ryggen. Jag vill inte leva i ett land som säger sig vara en demokrati men där människor är fullkomligt skräckslagna för att kritisera sjuka politiska beslut eftersom någon verklig yttrandefrihet inte finns. Det är därför jag ger mig in i politiken. För jag vet att en människa kan påverka och ändra mycket. Det har vi många historiska exempel på.

Jag får frågan om varför jag valt att ge mitt stöd till Medborgerlig samling, ett så pass litet parti. Jag säger, man måste börja någonstans. De etablerade partierna har med all tydlighet visat att de inte klarar av sina uppdrag. De rödgröna som styr, leder Sverige rakt ner i avgrunden. Alliansen har haft många chanser att sätt stopp för detta men har inte agerat. Handlingskraft saknas. Och medan de välbetalda politikerna fortsätter munhuggas, far människor illa. Grupper ställs mot grupper på ett sätt som saknas motstycke. Det är inte ett Sverige jag känner igen. Nej, i medelklassreservaten i Stockholms innerstad, där de flesta mediemänniskor bor och arbetar, märks förstås inte Sveriges kris lika tydligt som ute i de små bruksorterna där systemstressen är alarmerande. I den fortfarande välmående innerstaden sitter det vackra folket och fikar och shoppar och umgås med varandra som om resten av den svenska verkligheten inte rörde dem i ryggen. Men sörgårdsidyllen är inte det vanliga folkets verklighet.

Jag vet att det är tufft att engarera sig politiskt. Jag vet att det är ett hårt jobb. Men jag har inget val. Jag har barn och barnbarn och sjuka gamla föräldrar. Jag är själv kvinna och känner stor solidaritet med andra kvinnor, vars liv förändrats till det sämre. Men jag lider även med alla hederliga, arbetande, skötsamma män som demoniseras i sitt eget land, som om de vore paria och ska bära ansvar för all världens elände. Jag vill inte ha det så. Därför: Att bara skriva och prata räcker inte längre. Jag vill agera. Och jag vet att det går. Gruppen som stöttar mig på Facebook, Stå Upp För Katerina Janouch, har idag över 17000 medlemmar. Miljöpartiet har 10000. Min stödgrupp är alltså nästan dubbelt så stor som hela Miljöpartiet! Samtidigt som Miljöpartiet har förödande inflytande i svensk politik och förstör Sveriges huvudstad Stockholm.

Tillsammans har vi lyckats vända flera allvarliga frågor. Vi har sett till att den skadliga föreslagna ändringen i grundlagen i fråga om yttrande- och tryckfrihet inte blir av. Vi har skapat opinion mot böneutrop. Vi har fått SVT att ändra sig om studentsången (marginell fråga men ändå) och Socialstyrelsens sjuka broschyr om barnäktenskap drogs in efter storm i sociala medier. Vi är en blåslampa i häcken på den arroganta makten.

Idag sviks det svenska folket av dem som ska representera det, av politiker som får sin lön betald av folkets skattepengar. Jag vill ändra på det. Jag vill ge tillbaka makten till folket. Det är därför jag engagerar mig politiskt. Vi kan åstadkomma förändring tillsammans.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer