Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Det stinker diktatur om vår regering”

av | 4 apr, 2020 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

Coronasmitta har spritt sig på 90 äldreboenden bara i Stockholm och vårdpersonal på sjukhus runtom i Sverige smittas på löpande band. De riskerar sina liv i brist på adekvat skyddsutrustning vår regering inte kan förse dem med, fast det är deras plikt att göra det. Personalen i sin tur riskerar att smitta andra patienter. Men våra beslutsfattare ”såg inte det komma” precis som de låtsades inte se alla andra misslyckanden och misstag som vi, vanliga medborgare fick och får betala högt pris för. Istället valde de att förråda folket genom att övertyga många naiva svenskar om att smittan inte kommer att sprida sig i Sverige. I dagens krönika synar Bianca Muratagic de svenska politikernas tafflighet och svek, vars konsekvenser vi än så länge bara ser början av.

Nej, inte heller såg myndigheterna – som vi uppmanas att blint lita på och låta bli att kritisera! – ett stort utbrott av Covid-19 i Sverige, för att sedan tvärvända och förklara det stora utbrottet och spridningen som ”väldigt olycklig.”
Säg mig, hur kan vi någonsin lita på ta er och vem skulle våga låta sitt liv vila i era händer?
I början av mars lät regeringen statsepidemiologen Anders Tegnell ljuga oss rakt i ansiktet om att det värsta var över. Idag har vi över 6000 smittade, 333 döda, flera hundra i intensivvård och ishallar som görs om till bårhus? Platserna på intensivvården beräknas ta slut i helgen i Stockholm.
Annika Strandhäll (S), vi varken glömmer och förlåter arrogansen och de oförskämda lögnerna om ”vård i världsklass” och att ”allt annat är faktaresistens.” Redan 2017 förnekade du tvärsäkert fakta om bristande vårdresurser och att vi hade en vårdkris, men trots det hade du mage att håna dem som ifrågasatte den astronomiska ohederligheten, osanningarna du for med samt samhällsfaran med er politik.Om dina föräldrar som är i 80-årsåldern ber dig desperat om hjälp för att hemtjänsten saknar munskydd när du besöker dem hemma i Sverige 2020, är detta verkligen ”vård i världsklass”, Annika Strandhäll?
Lena Hallengren (S), det är ytterst svårt att vara diplomatiskt med en minister som öppet visar sitt folkförakt i en debatt för de som riskerar sina egna liv för att rädda andras, vårdpersonalen som drabbas hårt av pandemin och går på knä på grund av bristande skyddsmaterial, resurser och utrustning. De är dessa riktiga hjältar du borde hylla och se till att skydda så de kan utföra sitt arbete i säkerhet. Du anser att det är deras plikt är att offra sina egna liv. Du själv å andra sidan, svarar att du aldrig skulle sätta din fot på intensivvården. Kan det vara så att ministrarnas liv är mer värda och viktigare än andras?
Vad hände med alla människors lika värde?
Våra äldre som har byggt upp landet och betalat skatt hela sitt liv lämnas att dö ensamma i sina hem i brist på platser på sjukhusen. De som kunde ha överlevt sorteras nu bort och måste dö, som om de var värdelös, oviktiga. de blir bara siffror i statistiken. När man nu på grund av resursbrist tvingas avsluta intensivvård på patienter som i vanliga fall skulle kunna få hjälp att överleva visar vår regering att de inte har skam i kroppen. Ovanpå det sprider man massiv propaganda och skryter med bisarr information om att statsminister Stefan Löfven får ökat förtroende bland, håll i er, våra äldre och kvinnor. Samhällets svagaste, som dör som flugor och lämnas att dö, hyllar och applåderar åt Stefan Löfven? De har fått ökat förtroende för mannen som låter smittan sprida sig och som bara konstaterar att tusentals nu ska dö? 
Den opportunistiska och maktlystna regeringen har hela tiden mörkat och avsiktligt tonat ner faran, vetenskapen och riskerna med dödliga smittan för att nu kunna gå vidare med att smida och fullfölja sin sluga strategi och planer om att begära en ökad makt och på så sätt kunna besluta helt om våra liv, arbete, frihet och hälsa.
Och till alla ”goda” hycklarartister som du Jonas Gardell som gömmer sig bakom ord som solidaritet (när det passar dig), humanism och alla människors lika värde men hånar samma folk som betalar dina konsertbiljetter för deras oro samtidigt som du uppmanar oss att lita på myndighterna och lierar dig med makthavare som brutalt vilseleder och offrar sitt eget folk i nonchalans, vill jag bara säga att det finns de som aldrig glömmer sveket och orättvisor sådana som du utsätter andra för i ditt iver att behålla din status och makt.
Ja, det stinker diktatur om vår regering och deras personliga underhållare, clownerna som inte tycks begripa bättre.
BIANCA MURATAGIC
Bianca Muratagic är opinionsbildare och sångpedagog.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer