Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Det som förenar SSU är antisemitismen”

av | 4 maj, 2019 | Politik

Lästid: 3 minuter

SSU är socialdemokraternas ungdomsförbund, idag det största ungdomsförbundet med sina 12 500 medlemmar. Det som skall förena medlemmarna är tron på den socialdemokratiska ideologin – men det verkar som att det som förenar dem mest är antisemitismen. Det mest anmärkningsvärda är varför inte socialdemokraterna och Stefan Löfven, som gärna uttalar sig mot extremism och främlingsfientlighet, tar itu med rötan i partiets eget ungdomsförbund. Det skriver Hampus Andersson.

När SSU marscherade på första maj i Malmö skanderade demonstranterna ”Leve Palestina – krossa sionismen” – en önskan att krossa den judiska staten Israel och dess rätt att existera. Liknande slagord hörs när nazisterna demonstrerar. Att antisemitismen frodas i det scialdemokratiska ungdomsförbundet är därför solklart.

I höstas kunde den svenska allmänheten läsa om hur höga SSU-representanter på möten vädrade åsikter som att ”homosexuella har smutsigt blod.” SSU’s ordförande Philip Botström lovade att han skulle städa upp i ungdomsförbundet men drygt ett halvår senare är det samma gammal extrema åsikter, dessutom i samma distrikt som förut. Vad hände egentligen med den upprensningen Philip?

Socialdemokraterna vill förbjuda nazistiska organisationer, men är det kanske inte på sin tid att rensa upp i de egna leden först? För Nordiska motståndsrörelsen har cirka 160 medlemmar och SSU har nästan 13.000.

Hej Socialdemokraterna! Ni varnar för Sverigedemokraternas svans, men era egna sympatisörer är minst lika radikaliserade. Om ni vill förbjuda extrema organisationer så börja med ert eget ungdomsförbund.

Om dessa åsikter tillåts i era demonstrationer, bör ni åtminstone vara öppna med ert judehat. Att ert moderparti som enda EU-land erkända Palestina som en stat, trots att landet styrs av terrorister är illa, men det som är mest illa är att dessa åsikter tillåts i Sveriges största ungdomsförbund.Kanske är det dock inte så konstigt med tanke på att den socialdemokratiska utrikesministern Margot Wallström är portförbjuden i Israel. Och att Sveriges bistånd till Palestina delvis används för att finansiera terroristers livstidslöner, som de belönas med då de mördat en jude. Dessa palestinska terrorister mördar systematiskt judar för att de är just judar.

HAMPUS ANDERSSON
Hampus Andersson är 20 år och studerar statsventenskap vid Högskolan i Halmstad

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer