Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Det nya normalläget är att regeringen stänger ner samhället för att de monterat ner vården

av | 10 jan, 2022 | Maktmissbruk

Lästid: 5 minuter

Den som lyssnade på dagens presskonferens måste mycket snabbt ha insett att det inte längre rör sig om en pandemi av coronavirus. Istället handlar det om dysfunktionell politik som leder till att maktmissbrukande politiker anser sig ha rätt att inskränka medborgarnas fri- och rättigheter på grund av katastrofalt usel ledning av landet, där man monterat ner vården samtidigt som man fyllt på Sverige till bristningsgränsen med nya människor utan att ha haft långsiktig plan för hur det ska fungera rent praktiskt. 98 på IVA på ett land på tio miljoner invånare borde vara lätt att hantera! Istället utmålar regimens dockor pandemiska skräckscenarior trots att vi varje vinter har influensor, förkylningar och vinterkräksjukor samt halkskador och annat som kräver vård. Medierna sitter likt kuvade hundar och lyssnar snällt, ingen stället frågor om rimligheten och ingen opposition finns som kan ifrågasätta. Vi har alltså kommit till den punkt att socialdemokraterna anser sig ha rätt att införa restriktioner för att vårdens kapacitet inte räcker till. Kanske till och med de mest sovande hjärntvättade individerna börjar förstå att detta inte längre handlar om kinapesten eller virus överhuvudtaget.

Det var en rent plågsam upplevelse att lyssna på Lena Hallengren, Magdalena Andersson och Karin Tegmark Wisell från Folkhälsomyndigheten vid dagens presskonferens. Lika plågsamt var det att lyssna på journalisternas mesiga frågor som inte på något sätt berörde politikernas ansvar. Som vanligt kommer teflonsocialisterna undan med sitt vanstyre och sina ologiska åtgärder. Värst var en journalist som med illa dold upphetsning ställde frågor om hur man bäst ska kunna jaga de ovaccinerade. Tack och lov lös inte samma blodtörst igenom i den anförande trions svar.

Tack och lov börjar vissa krönikörer i mainstreammedierna att reagera. Det har gått snart två år av pandemin och trots att den nuvarande ”mutationen” sägs vara mild (folk får knappt symtom, enda anledningen till att denna snuva skiljs från andra är att vi har masskontroller med hjälp av konstaterat otillförlitliga tester) och till och med förutspås bli slutet på hela pandemin, går vår regering ut med värsta skräckporren och utmålar scenarior med fasansfull smittspridning som om det vore böldpest det rörde sig om och inte en säsongsnuva. Den som lyssnade på presskonferensen kunde också höra att restriktionerna som går ut på att vi knappt ska få umgås på privata fester främst beror på att vården inte räcker till.

Men ursäkta mig. Vården har inte räckt till på flera år, redan 2017 skrev SVT indignerat om Facebooksidan ”Rädda vården” – ett privat initiativ man från statlig propagandamedias håll försökte misstänkliggöra eftersom den ifrågasatte vanstyret och felprioriteringarna. Krisen i vården har funnits i åratal och att det idag ligger ett knappt hundratal på IVA borde ett högskattesamhälle kunna hantera. Men istället ska hela landet tvingas till nya galna restriktioner när kaoset och oförmågan att skapa en fungerande vård för alla uppdagas. Sverige har inte vård i världsklass. Sveriges vård är världskass. Ett land med ett av EU:s högsta skattetryck har också EU:s minsta antalet sjuksängar.

Hur klarade vi oss förr? Tidigare år har vi haft fler influensasjuka och även fler döda, men inte stängde man ner samhället för det. Nu böjer vi nacken åt fullkomligt vansinnigt hysteri och låter oss hunsas av den odugligaste regeringen i mannaminne.

Det här måste få ett slut. Ju fler lögner och påhitt vi accepterar, desto längre bort kommer vi bort från ett rimligt samhälle och säger ja till en stat som skaffar sig allt större kontroll. George Orwells ”1984” var en roman. Men idag känns den som en bruksanvisning till en tyranni ingen av oss sett maken till.

(FOTO: KATERINA JANOUCH. Fotot är taget vid en demonstration mot regeringens covidtyranni, i Malmö den 8 januari 2022.)

*******
Äntligen! Nu kan du köpa ”Ingen Kvinnas Land” på Bokus – eller direkt av mig och få ett signerat exemplar. Det är fortsättningen på spänningsromanen ”Blodsådd” där du åter får möta journalisten Dea Wilenius och hennes försök att överleva i ett farligt och trasigt land. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Ingen Kvinnas Land”.

Eftersom jag såg det komma har jag givetvis även beskrivit våra vanvettiga politiker och deras framfart med att förstöra Sverige. Löfven lämnar snart posten som Sveriges statsminister men även hans anhang borde hamna på soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet!

Vill du köpa även denna så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

Vill du köpa båda böckerna eller några andra, till exempel ”Bilden av Sverige” så märker du helt enkelt mailet ”Böcker” och preciserar vad du önskar beställa, samt din adress och hur många du vill ha.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer