Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Det nya moskébygget i Rinkeby är ett monument över Sveriges misslyckade integration”

av | 18 jun, 2018 | Integration

Lästid: 3 minuter

När det handlar om integration finns det olika aspekter. Att människor kommer från klansamhällen ger en rad olika konflikter. Men det som sticker ut allra mest är islam, eller närmare bestämt muslimer. Det är här den största konflikten håller på att byggas upp i vårt samhälle. Jag tror att den konflikten kommer bli omfattande. Hur gärna jag än vill kan jag inte hantera islam som andra religioner, det vore ett politiskt tjänstefel. Det skriver idag den sverigedemokratiske politikern Tapani Juntunen.

Konflikten har byggts upp som en orkan över vatten som nu sveper in över landet. Det som byggt upp detta är en relativisering, ängslighet kring att tala klarspråk, oförmåga att faktiskt säga nej rakt av. Till exempel när det gäller böneutrop eller separata badtider.

Hur gärna jag än vill kan jag inte hantera islam som andra religioner, jag menar att det vore ett politiskt tjänstefel. Men det är inte jag som valt vapen, det har odjuret islamismen gjort åt mig. Jag kan inte komma runt det faktum att islam är starkt politiserat. Det används som ett politiskt slagträ i flertalet muslimska länder, eller islamistiska länder. Det sägs emellanåt att islam måste reformeras, men jag tycker det är fel angreppssätt. Det är hur muslimer tolkar islam som är problemet. Och problemet är också, att i de flesta muslimska länder finns ingen tradition av andra ideologiska tankar för att styra ett land eller organisera det. Utan idén är att islam ska på något sätt forma landet, eller så slår det om till en sekulär miltärstat.

Det går heller inte att komma runt att det finns olika muslimska grupper, som Muslimska Brödraskapet, med sin egen agenda. Vilka intressen har de? Det finns en uppsjö av olika islamistiska terrorgrupper, hur interagerar de med olika grupper här i Sverige? Jag kan heller inte komma runt att olika stater har som ambition att finansiera moskéer här i Sverige. Det är dessa staters uttryckliga politiska önskemål. Ändå sitter lokalpolitiker i Åmål och beslutar om huruvida en moské ska byggas eller inte…

I Sverige sägs det att religion är en privatsak, men så är ju inte verkligheten i Mellanöstern, och när muslimer flyttar till Sverige blir inte heller islam här en privatsak. Det som händer i Mellanöstern påverkar naturligtvis våt land. Inte minst med terrorism, då IS genomgår olika förändringar.

Integrationen i Sverige är helt misslyckad. Vi har byggt upp en enorm segregation med normativa enklaver. Ett exempel är Rinkeby här i Stockholm, där man nu planerar att bygga en enorm moské. Det betraktas som en framgång, en symbol för en bra integrationspolitik. Jag ser istället ett enormt monument över Sveriges misslyckande, vilket får segregationen att fördjupas ytterligare.

Jag är övertygad om att flertalet politiker är fullt medvetna om att det finns konflikter, men man väljer att sopa dem under mattan. Man relativiserar och fortsätter att betala ut pengar till islamistiska lobbygrupper i en naiv föreställning att det leder till integration. De som är med i olika islamistiska lobbygrupper är dock individer som absolut inte har något som helst intresse av integration, eller anpassning. Deras agenda är att vårt samhälle ska anpassas efter dem. Det är det våra skattepengarna går till.

Jag är medveten om att en motreaktion kommer vara kanske mer häftig än nödvändigt, och jag vet att många är rädda för denna konflikt. Men den går inte att undvika, för att den metod som används för att undvika konflikt är kontraproduktiv. Relativisering eller invektiv mot kritiker retar bara upp folk.

Ännu värre blir det när politiker försöker pådyvla medborgare att olika muslimska traditioner är svenska. Det är inte politikernas uppgift att tvinga på medborgare sådant som har att göra med kultur. Ett sådant beteende ägnar man sig åt i diktaturer. Om syftet är att inkludera, så blir reaktionen den motsatta. Och det värsta är att man politiskt slår mynt av denna konflikt där många medborgare är högst skeptiska till islamismen. Man göder konflikter politiskt och man politiserar islam här i Sverige, på samma sätt som i Mellanöstern.

Dessa frågor handlar nämligen inte bara om islam och islamister – utan om ett misstroende mot hela det politiska systemet.

TAPANI JUNTUNEN, Sverigedemokraterna

(Inlägget har tidigare publicerats på Facebook och återges med skribentens tillstånd.)

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer