Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Det mest osmakliga hittills från medlemmar i #jagärhär

av | 24 jan, 2018 | Blogg

Lästid: 4 minuter

Jag trodde faktiskt botten var nådd. Men tydligen kan man sjunka långt, långt, mycket längre ner ändå. Blev nu på morgonkvisten uppmärksammad på att en Facebookgrupp som kallar sig ”Stå upp för Peter Madsen” och som till hälften består av medlemmar i #jagärhär, missbrukar bland annat mitt namn. De andra som utnyttjas är Marcus Birro, Alexander Bard samt Peter Springare. Jag blev riktigt illa berörd av att mitt namn förekommer i sammanhang med en misstänkt mördare som begått det mest bestialiska brott. Jag kan inte föreställa mig sorgen som den drabbade familjen går igenom och tilltaget att skapa en grupp för att stötta Peter Madsen går bortom mitt förstånd. Det är så djupt respektlöst mot offret och hennes anhöriga att det vänder sig i magen på mig.

Personen som uppmärksammat mig på detta tilltag har en mor som sett gruppen på Facebook och som äldre person inte förstår hur grupper fungerar men hon har sett mitt namn i gruppens beskrivning och tror därför att jag på något sätt är inblandad i detta.

Jag gick in på Facebook nyss och mycket riktigt hittade jag denna djupt obehagliga grupp, som tack och lov bara har 11 medlemmar. En av dem är Erik Stenhammar, som trakasserar mig till och från. Att denna person inte drar sig för något, hur osmakligt det än är, förvånar mig inte.

Men till min stora förvåning hittade jag i denna respektlösa grupp inte mindre än FEM medlemmar i det enligt egen utsago god samtalston-befrämjande nätverket #jagärhär.

 

 

Jag har givetvis anmält gruppen till Facebook. Jag kommer även upprätta en polisanmälan. Gör gärna det du också.

Hur är man funtad om man skapar en sådan stödgrupp? Hur är man funtad när man på detta sätt vanhedrar en persons minne? Jag skäms å dessa individers vägnar. Att visa respekt för en familj i sorg och offret är tydligen inget dessa individer tänker på? Nej, jag finner faktiskt inte ord.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer