Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Det måste vara färdigfunderat nu – här några lagar som kan få ordning på Sverige

av | 28 dec, 2017 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

Om några dagar är det 2018 och därmed får vi en rad nya lagar i Sverige. Det är väldigt glädjande att kommuners socialnämnder får ansvar för spelmissbrukare och att man måste vara 18 år för att få sola solarium, samt att det blir straffbart att sprida hämndporr och att brottet ofredande utvidgas till att gälla även oönskade kontakter via sms och så vidare. Men jag saknar lagar som verkligen kan göra skillnad i Sverige och som sänder kraftfulla signaler till kriminella att brott inte lönar sig, samt lagar som visar att Sverige står upp för flickor och kvinnor som drabbas av alla former av sexualbrott.

Eftersom politikerna verkar famla i blindo och tycks stå utan någon som helst kraftfull vilja att verkligen få ordning på landet, har jag sammanställt en lista de kan ta och kopiera rakt av och skicka på snabbremiss. Det är färdigutrett nu, färdigfunderat, färdigojat och färdignaivat. Lagarna jag föreslår borde funnits i flera år, men bättre sent än aldrig. Här är några lagar jag anser att Sverige i dagsläget saknar:

 

* Förbud mot att bete sig ansvarslöst med skattemedel, det åläggs ett personligt ansvar på tjänstemän och politiker att arbeta för landets bästa. Den individ som begår grova tjänstefel och slösar med allmänhetens pengar måste få kännbara konsekvenser.

* Automatisk utvisning för de personer som inte är medborgare i Sverige och som begår sexbrott här.

* Att den som ansluter sig till terrorbrott utomlands utvisas, alternativ nekas uppehållstillstånd, alternativt förlorar sitt svenska medborgarskap om denne har fått ett. Även en svensk person bör kunna förlora sitt medborgarskap på grund av dessa grova brott. Straffet för dessa brott måste hur som helst vara mycket hårda.

* Rejält skärpta fängelsestraff för sexualbrott. Även den som är ”passiv åskådare” vid till exempel en gängvåldtäkt bör lagföras.

* Sänkt ålder för kriminella som begår brott. Till exempel, en 15-åring som våldtagit någon bör inte få gå sparka boll som om inget hänt.

* Nolltolerans mot all slags kriminalitet. Den som stör ordningen i samhället bör lagföras och inte släppas ut under överskådlig tid.

* Permanent utvisning (inte tio år hit eller dit) för de icke-medborgare som begår brott i Sverige.

* Förlust av uppehållstillstånd för den som tillskansat sig detta på falsk grund (genom att till exempel uppge falsk identitet).

* Hårdare straff för den som utsätter en familjemedlem för hedersrelaterat brott, så som begränsningar av personens livsstil och val av partner.

* Förbud mot spridning av radikaliserande ideologier till barn under 18 år.

* Rejält skärpta straff för brott mot äldre personer. Automatisk utvisning/förlorat uppehållstillstånd om den som begår tex åldringsrån är icke-svensk medborgare.

* Automatisk utvisning för den asylsökande person som under asylprocessen begår brott.

*Nationellt förbud mot tiggeri.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer