Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Det krävs käftsmällar för att skaka liv i debatten

av | 14 aug, 2017 | Uncategorized, Debatt

Lästid: 6 minuter

Det krävs käftsmällar för att skaka liv i en fet slö makt som lismar runt och sabbar ett land. Kanske kan vi nu börja prata om att inga stora tidningar ifrågasätter politiker som skapat kaos och bidrar till oordningen, att ingen ser till att de får stå till svars för sin tokiga politik som lockat hit tusentals män utan asylskäl, att dessa män nu är besvikna och börjar bli högljudda men att ingen tar ansvar för att det blivit så här. Istället för att sitta på trappen och snickesnacka skulle tex plakatpolitikern Dinamarca kunna ta fram handlingsplan för hur vi ska få ordning på Sverige

I fredags kom en bild farande i mitt Twitterflöde. Den föreställde V-politikern Rossana Dinamarca, som jag länge tyckt snackar massa trams och motarbetar kvinnors och utsattas rättigheter, bland annat genom att relativisera hedersvåld och problem i förorterna. En riktigt populistpolitiker, men ”god” eftersom hon kommer från vänster. Jag har kritiserat henne förut. Bilden föreställde Dinamarca sittande på trappen på Medborgarplatsen, i glatt samspråk med ensamkommande på den långdragna manifestationer där man kräver att afghanska unga män (som gärna tituleras som barn av medier som är med i en ljuglek som historikerna lär använda som analys på hur man kan bluffa en hel befolkning) ska få stanna i Sverige trots att många av dem saknar asylskäl och har fått avslag ett flertal gånger. Istället för att återvända till Afghanistan som är långtifrån så osäkert som bland annat Dinamarca vill göra gällande, demonstrerar männen och kräver ”amnesti” från utvisningarna. Så sent som i november 2016 hade Aftonbladet ett resereportage om Afghanistan. Jag är ingen expert men alla intresserade kan läsa att det finns airbnb och gym och att landet moderniseras. Enligt norska UD är bara 2 av 34 provinser osäkra att vistas i. Med tanke på hur det skjuts och sprängs i Sverige numera kanske det rentav är tryggare på landet i Afghanistan än säg i Kista?

Dinamarca är inte den enda politikern som frotterat sig med ensamkommande män på Medis. Även Gudrun Schyman från Fi och Gustav Fridolin från MP samt Helene Fritzon, migrationsminister har avlagt visit bland de asylsökande.

Det är nu man önskar att medierna gjort sitt jobb. Var håller de hus? Journalisten Nuri Kino reflekterade över många uteblivna reportage. Vem organiserar, vem finansierar? Och jag undrar, var är de kritiska frågorna? Varför ifrågasätts inte Fridolin till exempel? Han som så sent som i april 2017 föreslog att illegala invandrare ska kunna förses med elektronisk fotboja går nu runt och gör handhjärtan bland dem utan asylskäl. Att Schyman gullar med de unga männen som om de vore hennes barnbarn passerar också utan en enda kritisk kommentar. Dinamarcas närvaro fotograferades visserligen, men även där uteblev frågorna om vad hon egentligen gör i manifestationen.

Jag är författare och bilden på Dinamarca på trappan inspirerade mig. Ragga röster? Sympatier? Att ensamkommande utnyttjats av socialarbetare och så kallade batikhäxor varav Johanna Möller, mörderskan i Arboga är det värsta exemplet, är ingen hemlighet. En politiker kanske borde uppträtt – mer politiskt? Raskt svängde jag ihop min tweet. ”Trappan är mer effektiv än Tinder.” och till det bilden på glada Dinamarca i sina hotpants. Japp, plumpt, absolut. Men ibland behövs lite grov satir för att skaka liv i spektaklet som pågår i Sverige. Humor ska inte enbart stryka makten medhårs. Politiker ska tåla både skämt, parodi, satir, ironi och just käftsmällar. Det förekommer karikatyrer och raljanta krönikor. Sätter man sig för att motarbeta de lagar som gäller får man räkna med att bli ifrågasatt.

För denna sjuka cirkus där polisen inte får göra sitt jobb måste ifrågasättas. Trots att det bevisligen pågår både radikaliseringsförsök och droghandel mitt framför ögonen på dem, mitt på Medborgarplatsen, så ingrips det icke. Inre utlänningskontroller görs ej. Kända kriminella får strosa fritt. Gatugäng får sälja knark. Klockan går och det blir natt men folk dröjer sig kvar trots att tillståndet bara är till 22. Det bråkas, har ögonvittnen berättat. Några hamnar i slagsmål med varandra. Detta innerstadsrejv ska få pågå i en månad. Välkomna till absurdistan.

Har hela Sverige tappat förståndet? Vad fasen är det som pågår? Vuxna människor, våra skattebetalda politiker, som tramsar med på ett Södermalm som förvandlats till laglöst land fullt med skräp på marken, svarta sopsäckar, rökande män som ser mer ut som ensamkommande barns pappor, plus en massa hipsteraktivister som starkt påminner om det huligangäng som en gång krossade rutor under parollerna av Reclaim the streets. Vad är det för kollektiv masspsykos som drabbat oss här? Det är som en följdsjukdom av ”Mitt Europa bygger inga murar” och ”Öppna era hjärtan”. Som ett dåligt samvete som nu urartat och lamslagit oss alla med sin totala förslappning och gränslöshet.

Ja, folk reagerar. Många är trötta och förbannade. Det skrivs arga saker på sociala medier. En författare gör sig lustig, trots att det egentligen är noll humor i det som pågår. Nu drabbades jag av eftertanke, Dinamarca är ju trots allt människa trots att jag ogillar hennes politiska gärning. Jag tog bort min tweet och bad om ursäkt. Men Dinamarca gillade visst tweeten så mycket att hon valde att publicera den på sin Facebook. Så fick den nytt liv och jag fick en hel svärm av arga vänstermänniskor på mig. Viktigare än att älta en sketen tweet borde vi dock diskutera till exempel kostnaden för polisinsatserna på Medis och vid Mynttorget. Vad allt detta stjäl från annat polisarbete? Inbrottsstatistiken i Stockholms län har gått upp 42% bara mellan januari och juli, uppklarning kring 2-4%… Poliser får sitta och vakta kriminella ”gatubarn”. Polisen är slutkörd, underbemannad och nu ”saknas politisk vilja” att ta itu med dem som ockuperar Södermalm. Och alla bara fortsätter jamsa med. Som om allt är under kontroll. Som om allt är ok. Min tweet kunde varit glömd i och med min ursäkt. Dinamarcas pose och klädsel är det minsta problemet här. Men de försoffade politikerna som helt verkar ha tappat greppet om sitt uppdrag är det. De är ett riktigt stort problem.

Min tweet glömdes inte bort, tvärtom, den växte visst och hetsade upp, på äkta polariseringsvis skulle Aftonbladet skriva nån tramsig text där Dinamarca menade att hon fått elaka kommentarer som följd av min tweet (som om folks ogillande av henne och hennes politik var mitt ansvar) och sen skulle mitt uppdrag hos Viking Line ifrågasättas på gammalt (o)hederligt manér. Det är viktigt det där med jobbet, alla ska leva i ständig skräck för att bli av med sin försörjning om man råkar yppa något olämpligt. Det är viktigt att visa hur hårt man kan straffas. Nu är ju mitt uppdrag hos Viking Line i princip fråga om ett goodwillarbete för symboliskt arvode, så ngt ”jobb” i ordets rätta bemärkelse är det inte frågan om, det är inte min försörjning, så Aftonbladet sprider i vanlig ordning fejk news. Men budskapet är viktigare än fakta: Rättar du inte in dig i ledet så blir det fördärv för dig.

Till och med SVT hörde av sig, samma SVT som inte rapporterade en sekund från Medis igår. Min tweet var visst viktig dock! Kanske en nationell angelägenhet rentav? Den upprörde uppenbarligen hela champagnevänsterns gnällbälte, i alla fall alla som tycker de är så himla duktiga och rekorderliga och moraliskt överlägsna. Ni som sabbat så mycket i Sverige, ni som ligger som en tjock bromskloss för att saker faktiskt ska börja fungera. Ni som skrämmer livet ur folk genom ert enfaldiga babbel om värdegrund, ni som inte ger er och nöjer er förrän människor får sparken, helst borde de få gå rån hus och hem, kanske tvingas bo på gatan, skulle ni känna er sköna då? Precis så som vänstern opererat i tex gamla DDR eller varför inte mitt hemland Tjeckoslovakien på kommunisttiden, om så bara för några ord som inte passar in i er världsbild. Ni som skrattar åt att Schyffert ska runkbajsa i nåns mun och allt möjligt hån mot högerpolitiker, ni som kan kalla folk fascister och nazister (Dinamarca sjäv bar en sån t-shirt i riksdagen och proffstyckaren och låtsashistorikern Henrik Arnstad använder n-ordet så ofta att han snart kan tatuera in det i pannan) och komma undan med det, ingen kontaktar er arbetsgivare så att ni blir av med jobbet, vissa grupper är ok att driva med, förnedra, håna, hata, ert hat är det godkända, det korrekta, det duktiga, det fina.

Kanske kan vi nu lägga ert barnsligheter åt sidan och börja prata om det sjuka i att manifestationen pågår nattetid fast tillståndet är till 22, att inga stora tidningar ifrågasätter politikerna som bara bidrar till oordningen, att ingen ser till att de får stå till svars för sin tokiga politik som lockat hit tusentals män utan asylskäl, att dessa nu är besvikna och börjar bli högljudda. Istället för att sitta på trappen och snickesnacka och sen gnälla på sociala medier så skulle plakatpolitikern Dinamarca kunna göra nytta och ta fram handlingsplan för hur vi ska få ordning på Sverige och hur vi får hem dem som inte ska vara här, snabbast och bäst.

Det börjar bli riktigt kvavt här i landet där ingen får bli kränkt men där alla dess invånare kränks oavbrutet genom fullkomligt huvudlös politik.

Det behövs käftsmällar som sagt. Och mycket mer bitsk satir.

 

*******

Jag efterlyser just nu särskilt poliser, vårdpersonal och socialtjänst för intervjuer. Även personer i chefspositioner. Anonymitet garanteras.

 Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Blir glad för varje liten slant! Största tacken på förhand! Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer