Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Det kokar i Sverige, men fler behöver säga ifrån”

av | 9 apr, 2019 | Debatt

Lästid: 6 minuter

Det kokar i det svenska folket. Åtminstone i många av dem. Alla de som har hjärna, ryggrad och lite intelligens att förstå vad som händer i Sverige och stora delar av Europa går med ständig oro och frustration i kroppen över hur sjukt och absurt vårt samhälle har blivit, och är än värre på väg att bli. Det skriver idag debattören Jimmy Olsson, som undrar vad som gör svensken så kuvad och mesig, trots att många fått nog på precis samma sätt som han.

Jag har förutsett denna utveckling i många år och har påtalat detta för nära och kära, vänner och bekanta gång på gång. Inte minst via sociala medier. Men 99% av dem som var mina vänner på skolgården, på fritidsgården, på arbetsplatsen, i kvarteret och så vidare, håller tyst. De vågar inte ens gilla eller kommentera mina texter eller artiklar jag delar på sociala medier, eller väljer helt enkelt att inte bry sig.
Men uppskattningsvis har åtta av tio av dessa personer ungefär samma uppfattning om landets samhällsutveckling som jag idag. Åtminstone är det så när jag råkar träffa dem och prata med dem, då ingen annan hör. Många väljer att hålla låg profil på sociala medier av olika anledningar. Det måste man naturligtvis förstå och respektera. Men det finns andra sätt att stå upp för sitt land, för sina medmänniskor, för sitt samhälle och för sina åsikter.

Vad är det som gör svensken så kuvad och mesig? Är det rädsla? Är det brist på kunskap? Är det uppgivenhet? Självskadebeteende, skulle jag säga! De som inte ännu blivit drabbade på något sätt av kaoset kommer förr eller senare bli det. Ingen kommer undan. Åtminstone inte utan att fly landet.

Ingen kan ha undgått att se vad som händer i Sverige idag, men få vågar tala om det och ännu färre vågar stå upp för sina åsikter. Ledsen vänner, men när det kommer till att göra sin röst och åsikt hörd så är många av er patetiska i mina ögon. Det räcker inte med att gå och rösta vart fjärde år och tro att det ska lösa problemen! Och jo, du läste rätt: Problemen! Inte utmaningarna!

Vi bevittnar just nu en lågintensiv samhällskollaps medan etablissemanget fortsätter kackla på med tomma och vilseledande begrepp som ”värdegrund”. Finns det då en gemensam värdegrund för alla i samhället? Jag anser att svaret på den frågan är nej. Du har dina värderingar, och jag har mina. Det, om något, är sann mångfald. Men här tar politikerna och myndighetspersonerna begreppen ur dess faktiska betydelse för att indoktrinera folket för att på så sätt mer eller mindre tvinga oss hur vi ska tänka, tycka, och leva. Det är en målmedveten och propagandistisk åtgärd av globalisterna och deras marionettdockor.

Det fuskas även i svenska val och det blev uppenbart i det senaste valet 2018 för den som är det minsta insatt i svensk politik. Sverige kan inte längre med gott samvete kalla sig för demokrati. Vi närmar oss åsiktsdiktatur i raketfart, på flera sätt är vi redan där.

De flesta av er kommer hem, lagar mat och sätter er sedan och tittar på Farmen, Robinson, en fotbollsmatch eller något annat program för att fördriva tiden eller skärma av er från verkligheten. Jag dömer er inte, men när samhället verkligen står i brand och kriget kanske kommer, lär ni missa allt det där ”viktiga” på TV:n.

Kanske är ni vana vid att tro på pk-medias (t.ex. SVT, TV4) samhällsprogram och nyhetssändningar. Men dessa är inte opartiska som de vill göra gällande, de vinklar och ljuger för att vara makten trogen, och förlöjligar oppositionen för att skapa misstänksamhet och avsky mot den. Det är makten som idag tillsammans med mainstreammedierna skapar polarisering och fascism. En gång i tiden var journalistiken avsedd att granska makten och dess undersåtar i myndigheterna. Idag är de främst ja-sägande pjäser i etablissemangets spel.

Våra barn indoktrineras i skolorna om hur man ska rösta och vad man inte ska rösta på. Vi tillåts inte längre ha våra egna åsikter och än mindre att uttrycka dem. Yttrandefriheten och tryckfriheten är hotad. Hela det svenska myndighetssamhället är korrupt via makthavarna och aktivister som verkar inom offentlighetens ramar. Även vårt rättssystem är delvis korrupt och man tolkar lagar till höger och vänster på de mest absurda sätt, ofta så att gärningsmännen gynnas och offrens lidande blir än större. En blir dömd och den andre blir friad för samma handling och trots samma bevisning.

Det finns ingen trygghet längre. Det vi förr kallade välfärd är ett stort skämt idag. Polisen går på knäna, sjukvårdspersonalen hotas och tvingas arbeta intill utmattningens gräns, över 300.000 gamla lever i fattigdom. Allt detta trots att vi betalar massor i skatt. Faktiskt toppar Sverige listan över länder som har högst skattetryck. Samtidigt som landets egna medborgare far illa och man drar in stöd till svårt sjuka, ökar man miljardbiståndet till andra länder. Pengar som slösas medan svensken förväntas arbeta tills han och hon är 75.
Sveriges gränser står öppna. Det strömmar in kriminella som rånar, stjäl och skapar otrygghet, och som utnyttjar det som makthavarna kallar ”naivitet”.Terrorister, våldtäktsmän och grovt kriminella får näst intill härja fritt. Vissa omfattas tydligen inte av våra lagar. Fängelserna och kriminalvårdens förvaringar är överfulla av till stor del av förbrytare som inte hör hemma i vårt land. Men de utvisas inte utan man lägger ner oerhörda summor av människors skattepengar för att härbärgera dem i fängelser på svensk mark. Och många av dem som ska utvisas lyckas hålla sig undan, på grund av resursbrist, politisk förlamning och inkompetens. Som Rakhmat Akilov, som aldrig borde fått vara kvar i Sverige. Men det var han, och utförde ett terrordåd som tog 5 människors liv 2017.

Trotts allt det jag räknat upp finns det fortfarande människor som ”sover”, som nonchalerar, ignorerar, eller helt enkelt väljer att stanna kvar i sin bubbla där de med en åsnas envishet hävdar att allt är bara bra, tack. Kanske är de så fullkomligt korkade att de faktiskt inte är mottagliga för fakta och sanning. Jag skulle kunna skriva en hel bok med bevis, källförteckningar, utredningar, vetenskapliga forskningsresultat, statistik och så vidare, som visar att det jag skriver är sant. Men det spelar ingen roll för den som väljer att blunda för verkligheten.

En sak är säker: Ingen kommer att rädda oss. Vi måste själv rädda varandra och vårt land och det gör vi genom att ta tillbaka makten från dem som missbrukar den. Vi, folket, är våra politikers ”arbetsgivare”. Det är vi som borde diktera villkoren – inte tvärtom. Demokrati betyder folkstyre och det är folkstyre vi skall kräva. Det kommer behövas en revolution, och den har börjat lite smått. Vi demonstrerar på gator och torg. Alternativmedia och självständiga, fristående journalister belyser dagligen det faktum att vi är illa ute. All heder åt dem! Många har vaknat, men vi behöver bli fler som säger ifrån.

Stå upp för era åsikter! Kom med ut och demonstrera i de aktioner som planeras framöver! Det är en bra början.

JIMMY OLSSON

Jimmy Olsson är fristående debattör i Skåne. Inlägget har tidigare publicerats på Facebook.

 

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer