Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Det har daltats alldeles för länge med människor som väljer att ställa sig utanför samhället”

av | 20 aug, 2018 | Integration

Lästid: 5 minuter

I veckans första krönika resonerar Fredrik Brodén kring vänsterns förklaringsmodell till bildbränderna som de senaste veckorna skakat Sverige. Ursäkterna för de kriminella gängen som ligger bakom är många och det är ett faktum att den kriminalitet som begås av invandrare mörkas i medierna. Opinionsbildare, kändisar och politiker vill gärna skylla på SD och på orättvisorna i samhället. Men dessa attityder förvärrar bara problemen och leder till att vandaliseringen och attackerna på samhället kommer att fortsätta.

Tydligen är vårt klassamhälle orsaken till allt ont som händer i vårt samhälle idag, om man ska lyssna på vänsterpartisten Rossana Dinamarca. Spelar ingen roll vilket problem vi pratar om så är Rossanas svar alltid klassamhället. I förra veckans ”Opinion Live” debatterade man de senaste bilbränderna runt om i Sverige där upp emot hundra bilar sattes i brand i Västra Frölunda. När det blev Rossanas tur börjar hon med att säga: ”Jag är jävligt trött på det klassamhälle vi har för det är det som har fött detta (bilbränderna). När man ger bidrag till människor ute i Djursholm för att renovera sitt kök för tionde gången i ordningen. När man ger bidrag till personer i Bromma för att städa för att de inte orkar göra det själv.”
Alla problem vi har som rör förorten och invandring skyller vänstern, men framför allt Rossana, ”klassamhället”. Allt är ”de rikas” fel. Rossana lever dock i en värld långt ifrån verkligheten. Ja, olika klasser spelar säkert in, men det är långt ifrån det största problemet. Oavsett sin bakgrund och livshistoria så kan man aldrig skylla sina problem på alla andra och motivera sin frustration med att gå ut och bränna bilar. Vi har ett egenansvar. Vill vi ta oss till toppen så har vi alla möjligheter att göra detta men det krävs hårt arbete och ansträngning. Det är inte de rikas fel att dessa vildar går ut och bränner hundratals bilar. Dessa individer gör ett eget aktivt val och vi som samhälle kan inte sitta stilla och säga att det är klassamhällets fel och att det egentligen är synd om dessa människorna. För det är det verkligen inte. Dessa människorna vill inte komma in i samhället. Dessa människorna vill inte studera och få ett jobb. Dessa människorna vill leva i alternativa samhällen där man beter sig så här.
Vi har även kunnat läsa olika vänsterkonspirationer om dessa bilbränder. Vissa försöker pumpa ut att det är SD som ligger bakom attackerna för att spä på sin bild av hur Sverige ser ut. Vissa menar att det är andra högergrupper som ligger bakom detta, samtidigt som polisen redan gått ut och sagt att de tre personerna som man gripit är hemmahörande i, i detta fallet, i Frölunda och polisen känner till dem sedan tidigare. Alltså är det inga högermänniskor. Men vänstern gör allt för att mörka ner och tysta så fort det är invandrare som begår brott.

Som sagt, man har ett egenansvar här också. Om man är invandrare så har man ett ansvar i att lära sig svenska för att kunna komma in på arbetsmarknaden. Har man ingen utbildning så är det individens ansvar att se till så att man får den utbildning som krävs för att kunna ta de jobb som finns. Personer som kommer till Sverige har ett ansvar att faktiskt integrera sig i det svenska samhället. Väljer man att ställa sig utanför och istället leva som upprorsmakare, ja då har man inte mycket att hämta i samhället. Då är det hårdare straff som gäller, indragna bidrag och i vissa fall även utvisning som ska gälla. Det har daltats alldeles för länge med människor som väljer att ställa sig utanför samhället. Givetvis måste vi även ha förebyggande åtgärder och där spelar föräldrarna en väldigt stor roll. Föräldrarna för dessa ungdomarna måste ta ett mycket större ansvar.
Kom aldrig och säg att sådana här vidriga handlingar som bilbränder är samhällets eget fel. Sverige är ett relativt bra land att leva i för i stort sett alla. Det handlar endast om hur man förvaltar sitt liv i Sverige. Vill du studera så har du alla möjligheter i världen till att göra detta. Vill du starta eget företag så har du alla möjligheter till detta. Vill du ha ett bra betalt arbete och kunna köpa en fin bostad har du alla möjligheter till detta. Vissa förväntar sig att allt ska komma serverat till dörren. Det fungera inte så. Man måste kämpa lite själv också. Att personer i förorter som knappt kan svenska klagar på att de inte får jobb är väl inte så konstigt? För att jobba i Sverige måste du kunna det svenska språket. Personer i förorter klagar även på att man inte har fritidsgårdar att gå till. Nä, så är kanske fallet, men hur förändrar det människors vardag? Om en fritidsgård öppnar i en förort med hög andel invandrare så integreras man väl knappast i det svenska samhället? Fritidsgårdar kan underlätta tristess absolut, men det löser inga integrationsproblem och det löser absolut inga brott.

Det är dags att samhället visar hårdhandskarna och verkligen vågar agera mot dessa människorna utan att vi går och är rädda för att bli kallade rasister osv. Detta har ingenting med rasism och främlingsfientlighet att göra utan detta handlar om att vi vill ha ett tryggt samhälle som är till för alla. Ingenting annat. De enda man kan skylla brotten på är brottslingarna själv. Det är ingen annans fel. Rossana Dinamarca lär dock inte ändra åsikt utan kommer att fortsätta att skylla på de ”rika” i samhället, men sen har hon ju heller aldrig riktigt levt i den verkliga verkligheten.

FREDRIK BRODÉN

Fredrik Brodén, 29, bor i Landskrona, och skriver om politik och samhällsfrågor. I nuläget är han politiskt obunden och vet inte vad han ska rösta på i valet 2018. Till vardags arbetar han inom e-handelsbranschen.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

Köp den gärna här.

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer