Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Det går utmärkt att både minnas Förintelsen och demonstrera mot maktmissbruk

av | 27 jan, 2019 | Maktmissbruk

Lästid: 5 minuter

De senaste dagarna har vissa individer på vänsterkanten skamlöst utnyttjat det faktum att den 27:e januari är Förintelsens minnesdag för att slå ner på de demonstrationer mot maktmissbruk som är planerade att äga rum idag. En av dem som spritt lögner om demonstrationerna på sociala medier är den socialdemokratiska prästen Helle Klein då hon kallar dem för ”högerextrema”. Klein är trots sin egen judiska bakgrund dock Palestinavän och en av dem som i svensk offentlighet som tydligt tagit ställning mot staten Israel och även drevat mot kristna som velat värna kristendomen och korset som symbol. Klein samarbetar även med socialdemokratiska Tro och solidaritet som banat väg för islamister i Sverige.

Den ansvarslösa svenska migrationspolitiken har bland många andra samhällsproblem inneburit och innebär att man importerat etniska konflikter och antisemitism från Mellanöstern. Sverige har tidigare inte varit otryggt för judar på samma sätt som det är idag, trots att här sedan 40-talet funnits nazistsympatisörer (på den tiden främst socialdemokrater) och i nutid organisationer som NMR. Att det finns nazister är välkänt och dessa utgör också en risk mot judar, men de är numerärt marginella och är dessutom en väldigt kartlagd grupp jämfört med de numera tusentals våldsbejakande islamister och potentiella terrorister som i dag fritt rör sig i Sverige, samt statligt finansierade muslimska organisationer som har en antisemitisk agenda. Sverige idag är ett land där det utförs brandattack mot en synagoga. Detta är konsekvenser av den dysfunktionella migrationspolitik som förs i Sverige sedan flera decennier.  Senast är det SSU i Malmö som uttalat sig judehatiskt och härbärgerar antisemiter. Många judar är väldigt bekymrade för denna utveckling, kan jag berätta. Sverige är faktiskt ett av de länder i EU där majoriteten av den judiska befolkningen tycker att antisemitismen ökat de senaste fem åren.

Helle Klein (själv med judiskt påbrå vilket i sig men det innebär inte att hon står på judarnas sida, även under 2:a världskriget fanns det judiska kollaboranter som samarbetade med nazisterna, hon är också präst i Svenska kyrkan men står inte upp för de kristna, hur allt detta går ihop förstår jag inte riktigt men kanske finns där ingen logik som en normalt funtad människa kan begripa) och hennes antisemitiska gelikar har verkligen inget mandast att uttala sig om det hat mot judar vi i dag ser öka i Sverige, eftersom de själva bidragit till att detta hat ökat. Den nuvarande socialdemokratiska regeringen har i hög grad bidragit till detta. Det pågår ett riktigt vedervärdigt hyckleri bland socialdemokraterna på den här punkten. Socialdemokraterna som har sin egen bruna historia som sägs till och med ha inspirerat Hitlers rasideologi. Men när det passar utnyttjar man Förintelsens offer för att framstå som goda. Resten av året beter man sig som de antisemiter man i grund och botten är.

I dag ska den nya kulturministern Amanda Lind tala på Förintelsens minnesdag på Raoul Wallenbergs torg. Samma Amanda Lind som stått upp för Mehmet Kaplan, före detta bostadsminister med hemvist i Miljöpartiet, som tvingades avgå på grund sitt samröre med islamister och turikiska högerextremisterhar. Kaplan har bland annat jämfört Israel med Hitlertyskland, en jämförelse som de mest inbitna antisemiter brukar använda sig av och som mig veterligen Amanda Lind inte tagit avstånd från.

Vår egen utrikesminister Margot Wallström (S) hamnade 2016 på Simon Wiesenthal-centrets antisemitlista för sina uttalanden om att israelisk polis ägnat sig åt ”utomrättsliga avrättningar” när de försvarat sig mot palestinska terrorister som dödades. Wallström poserar glatt med Hamasledare på bild. Den socialdemokratiska före detta arbetsmarknadsministern Hillevi Engström har leende poserat med en bild på en karta där staten Israel inte finns med. Sverige ger också miljoner i bistånd till Palestina årligen som i sin tur avlönar judemördare och terrorister med livstids löner. Det är vad svenska skattepengar går til. Den socialdemokratiska organisation Tro och solidaritet har en historia av samröre med antisemiter och medlemmar som själva gjort antisemitiska uttalanden.

Helena Edlund skriver om delar av dessa samrören här:

Flirtandet med religiösa extremister är inget nytt

Många judar har också lämnat Malmö där det numera är farligt att visa sin judiska identitet då man riskerar att utsättas för hatbrott. Den ledande socialdemokratiske politikern Ilmar Reepalu som tidigare varit Malmös ”starke man” blev internationellt ryktbar för uttalanden där Malmös judar gavs ansvar för vad staten Israel gör, också det förtäckt judehat som maskeras under kritik av ett lands politik.

Manifestationerna mot FN:s migrationsramverk Global Compact, maktmissbruk och våld är partipolitiskt obundna folkliga protester som har ägt rum i Sverige sedan början av december med paus under julhelgerna. Liksom i Frankrike där de gula västarna nu är inne på sin elfte helg av demonstrationer är de svenska protesterna en långsiktig historia, ingen engångsföreteelse som fixar problemen. Etablissemanget och en rad av dem som sitter i maktens knä, många gånger socialdemokrater och så kallade ”liberaler”, de som lierat sig med vänstern, har försökt att sabotera och smutskasta de svenska manifestationerna. Sant är att manifestationerna samlat även en del individer som haft en egen agenda, men dessa dras alltid till protester där Sveriges styrande elit kritiseras och där nationalstaten och det svenska värnas. Precis som att vänsterextremister dras till socialdemokraternas första maj-demonstrationer. Ska man då ställa in förstamaj-tågen för att där finns våldbejakande element? Nej, så länge de inte bryter mot några lagar går de inte att avlägsna.

Jag tänker inte upphålla mig vid dessa detaljer då det är kontraproduktivt. De som gjort det till sin uppgift att smutskasta folkets protester mot maktmissbruket kommer alltid hitta ett sätt att göra det på. Jag är inte intresserad av dessa diskussioner, eftersom vi har långt större problem i Sverige i dag än att dividera om vem som sökt ett polistillstånd och huruvida det står och trycker olämpliga personer i utkanten av en demonstration.

Men att utnyttja Förintelsens minnesdag för att slå ner på dem som demonstrerar för att Sverige ska bli ett land som tar ansvar, värnar de egna medborgarna och är tryggt och där människor inte behöver vara rädda, är riktigt, riktigt ohederligt. Den maktelit som systematiskt förstör Sverige känner givetvis oro för att den ska kläs av och avslöjas. Många har fått nog. Folket börjar höja sin röst. Det går bra att göra det, samtidigt som man med sorg och respekt minns Förintelsen och dess offer. Jag minns mina mördade släktingar med sorg men vet också att jag vill ge mina barn en värdig framtid. De två sakerna motsäger inte varandra. Tvärtom.

*******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer