Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Det fria ordet borde väga tyngre än rätten att inte bli kränkt”

av | 27 okt, 2018 | Yttrandefrihet

Lästid: 4 minuter

Du tror väl inte att någon 2018 skulle kunna dömas för att ha ”riskerat den religiösa freden” om det hade handlat om kristendom? Men när det kommer till islam tycks helt andra spelregler gälla i dagens moderna Europa. Det är en ytterst oroväckande utveckling som beskär vår yttrandefrihet och låter känslor styra vad som får eller inte får sägas högt. Pontus Persson är bekymrad över yttrandefriheten och de hädelselagar som nu blivit verklighet i Europa.

Vad är yttrandefrihet? FN:s deklaration formulerar friheten på följande sätt: ”Var och en har rätt till yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” Denna definition betyder då att du får kritisera och uttrycka tankar som du fritt behagar ­– även om en religion. Något som nu alltså inte längre kan tas för givet, skriver Pontus Persson.

I dagarna så kom ECHR (Europeiska Domstolen för Mänskliga Rättigheter) fram till att det inte stred mot yttrandefriheten att en kvinna dömdes för att ha förolämpat profeten Muhammed genom att hon påstod att han var pedofil. Hon dömdes för att ha ”riskerat den religiösa freden.” Detta betyder att ECHR accepterar att fria sekulära individer döms och straffas för blasfemi. Allt detta gick vi igenom med kristendomen för flera hundra år sedan när vi började inse att det fria ordet, individens rättigheter och vetenskap var det som människan skulle sträva efter. Nu verkar det som att vi tvingas göra om allting igen med islam. Den väsentliga skillnaden idag är att många inom det fria västerländska samhället står på islams sida. Varför är det så? Det enkla svaret måste bli att dessa individer anser att att muslimers känslor måste försvaras. Att ingen ska behöva känna sig kränkt över vad andra tycker om deras religion. Problemet är att allting i vårt samhälle genomsyras om idén att islam är off limits. Den marxistiska maktanalysen om att muslimer är förtryckta och därmed har rätt till en frisedel. Helt enkelt de låga förväntningarnas rasism. För ni tror väl inte att någon skulle kunna dömas för att ha ”riskerat den religiösa freden” om det hade handlat om kristendomen?

Allt detta är så klart helt bisarrt. Ingen religion eller ideologi står över yttrandefrihet. Nu är islam inte enbart en religion utan också en politisk ideologi och ett rättsystem. Politisk islam härskar i en rad muslimska länder och styr därmed över människors privata liv. Bland annat hur man ska klå sig, hur man ska bete sig, hur relationer mellan män och kvinnor bör se ut, rättsväsendets beskaffning etc. Det är helt uppenbart att jag med mina tankar och min fria vilja ska kunna kritisera och förolämpa en ideologi, och för den delen, en religion. Om det då står i religiösa texter att en vuxen man ingick äktenskap med ett barn, vad ska vi inte kalla det om inte för pedofili?

Vi kan säga så här. Vänsterpartiet vill avskaffa äganderätten. Ska jag då dömas för ett brott när jag kallar Vänsterpartiet ett hot mot demokratin? Självklart inte. Om nu Vänsterpartiet är så säkra på sina idéer och sina argument, ska de kunna argumentera mot mig istället för att försöka tysta mig med statens våldsmonopol. Detsamma borde och ska gälla islam. Om nu Muhammed inte var en pedofil, argumentera för denna sak och bevisa att fel uttryck använts. Att enbart referera till känslor gör det hela till en nonsensdiskussion.

En anledning till att det västerländska samhället har blivit den mest framgångsrika civilisationen genom mänsklighetens historia är för att vi värderar individen och friheten. Det fria ordet för ett samhälle framåt. Om detta innebär att folk blir kränka så citerar jag alla norrlänningar i historien genom att säga: ”Det skiter jag i.” Om jag ska vara helt ärlig så betyder de kränktas känslor absolut ingenting för mig. Varken muslimers, socialisters eller andra politiska ståndpunkter eller religiösa strömningar är relevanta och behöver inget känslomässigt beskydd.

Jag är en yttrandefrihetsfundamentalist. Jag anser att det fria ordet väger tyngre än någons rätt att inte bli sårad. Lever man i en liberal demokrati så är det ingen rättighet att slippa bli kränkt. För vet ni i vilka länder alla tycker likadant och ingen blir kränkt? Nordkorea. Det är därför det är förbannat bisarrt att EDMR totalt ignorerar rätten till det fria ordet 2018 i ett västerländskt samhälle, till förmån för en ideologi som har sina rötter 1400 år tillbaka i tiden. Jag är också en förespråkare av ilska. Vi ska bli mer förbannade och genom ilskan tydligt visa vad vi tycker om saker och ting som händer i vårt samhälle. Med det menar jag inte att man med vänsterextremas metoder ska gå in och vandalisera demokratin. I stället ska man använda sig av demokratins spelregler och med det fria ordets hjälp visa att man är förbannad, på riktigt. En EU-domstol har alltså totalt åsidosatt vår rätt till det fria ordet. Förstår ni vad det betyder? Jag vill att folk vaknar till och visar att detta är haram. Jag vill att fler ska inse vad som står på spel. För det är inte okej att muslimers känslor ska gå före vår rätt att tycka och tänka fritt.

För att citera vår stora chefsideolog Annie Lööf: ”Det är allvar nu.”

PONTUS PERSSON

Pontus Persson är 30 år och beskriver sig själv som ”priviligerad ställningsbyggare och opinionsbildare från Umeå som identifierar sig som värdegrundsrubbad. Liberalkonservativ.” Han är före detta yrkessoldat. Har en podd med @swedishspaceman (Twitter) som heter ”En norrländsk gubbsuck.” Ibland gästar han även podden ”Verklighetschecken”.

Twitter: @PontusPersson5
IG: ppersson5

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer