Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Det finns inga grunder för att särbehandla människor utifrån deras religion”

av | 9 jan, 2019 | Islamisering av Sverige

Lästid: 4 minuter

Häromdagen blev jag påmind om ett ord som jag glömt bort. Det var en Facebookvän som skrivit om det och tanken slog mig att det är dags att uppmärksamma det igen. Ordet är darura, ett arabiskt ord vars mening är ungefär densamma som svenskans: ”Nöden har ingen lag”. Ordet finns i Koranen och upphäver det som enligt muslimsk tro är haram (förbjudet). Om till exempel en troende muslim svälter och det enda som finns att äta är fläskkött, träder darura in och upphäver förbudet mot fläskkött. Det är hög tid att vi börjar diskutera det här, därför att det innebär att det inte finns några grunder att särbehandla människor endast utifrån vilken tro de har. Det skriver i dag författaren Eva-Lisa Dezmin.

Det finns alltså ingen anledning för muslimer att kräva att de måste ha slöja på huvudet under arbetstid, eller att de inte kan skaka hand med motsatt kön. De har frivilligt kommit till väst och eftersom befolkningen i den här delen av världen har en annan kultur och andra traditioner, såväl som en annan religion, träder således darura in och det är alltså den som kommer hit som ska anpassa sig till vårt sätt att leva och inte tvärtom.

Det här innebär att samtliga personer som sprungit till DO och där arbetsgivare tvingats betala stora belopp i skadestånd, bör bli återbetalningsskyldiga. Fler sådana här fall ska heller inte kunna uppstå, det finns ju ingenting att bygga några skadestånd på eftersom nöden upphäver lagen och den som sökt sig till ett land där religiösa symboler inte är tillåtna på arbetsplatsen, eller där huvudbonader inte är förenliga med företagets policy, inte kan ställa krav utifrån sin religion.
Vidare innebär detta att vi inte längre behöver ha könssegregerade öppettider på badhus, vi behöver inte ha halalslaktat kött, vi behöver inte längre ha några böneutrop och vi kan helt slopa slöjorna. Barnäktenskap, tvångsgifte och polygami behöver inte ens vara en diskussion, de ska inte förekomma. I Sverige är detta förbjudet och därför träder darura in.

Jag tycker det är anmärkningsvärt att politikerna inte tagit upp detta. Speciellt som särbehandlingen gör att resten av samhället tvingas anpassa sig till sådant som idag är totalt främmande för oss. Den som är vaken märker också att gränserna hela tiden flyttas lite i taget. Jag är hyfsat säker på att kraven inte är alltför långt borta på att legalisera barnäktenskap och att sådana inom en snar framtid blir rättsligt tillåtna. Detsamma gäller en rad andra religiösa krav.

Jag är väl medveten om hur långt det gått och att det förmodligen redan är försent, men vi kan åtminstone kämpa med alla till buds stående medel för att ändra utvecklingen. Därför vill jag veta varför darura inte diskuteras mer och varför man aldrig tillämpat det på arbetsplatser, eller andra offentliga ställen. Jag vill även veta varför det betalats ut rejäla skadestånd till personer som är väl medvetna om det här begreppet och därför också är lika införstådda med att det är upp till dem att åsidosätta sin religion när de till exempel flyttar till ett land med helt andra kulturer och traditioner.

Det sorgligaste av allt är ändå att om samhället i allmänhet och politikerna i synnerhet, tagit fasta på darura, hade inget av det jag tagit upp här ovan behövt vara något problem. Det har blivit det tack vara den otroliga naivitet som majoriteten av befolkningen i landet uppenbarligen besitter, i kombination med att flera av dem som kommit hit otroligt nog ”glömt” ordet om att nöden inte har någon lag och att religionen tillåter dem att anpassa sig i lägen när alternativen saknas. Misstaget vi gjort är helt enkelt att vi gett dem alternativ, istället för att påminna dem om ett ord, vilket samtliga som kan sin koran är väldigt väl medvetna om.

Så sprid ordet, som en påminnelse till den som kräver särbehandling och som en upplysning till den som hävdar att vi gott kan anpassa oss. Så länge vi bor i Sverige är det vårt sätt att leva som gäller. Gillar man det inte och inte anser att nöden upphäver lagen, kan man med fördel flytta till ett land som passar en bättre.

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 47, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Hennes senaste bok, Gärningsspelarna, köper du här.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer