Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Det är märkligt att socialdemokraterna inte förstår varför folket vänder dem ryggen – de har ju svikit Sverige

av | 5 dec, 2019 | Socialdemokratins dödsryckningar

Lästid: 5 minuter

Från förebild till skräckexempel. Så kan man enklast sammanfatta det socialdemokratiska vanstyret av Sverige, i synnerhet de senaste decennierna (i rättvisans namn ska sägas att även det borgerliga partiet Moderaterna under Fredrik Reinfeldt bidragit till ansvarslös och destruktiv migrationspolitik). Därmed är det inte konstigt att väljarna visar sitt missnöje. Att SD nu är Sveriges största parti är bara en logisk konsekvens av ett historiskt uselt styre under Stefan Löfven.

Chockvågor har fortplantats genom det politiska etablissemanget i Sverige under senhösten 2019. I mitten av november stod det klart att det hittills dominerande partiet socialdemokraterna inte längre är störst. Istället har Löfvens och Morgan Johanssons ärkefiender Sverigedemokraterna tagit ledningen med 24% av rösterna. Socialdemokraterna å andra sidan har fått sin lägsta siffra någonsin, 22%. Det socialdemokratiska partiet sjunker allt djupare ner i en kris som av många beskrivs som ett totalt sönderfall av det tidigare starka och dominerande partiet. Utvecklingen är dock logisk – en konsekvens av strypt demokrati, grov politisk förslappning och en katastrofal oförmåga att skapa lag och ordning i Sverige, samtidigt som man helt förlorat kontrollen över migrationen och konsekvenserna av den.

Efter valet i september 2018 rådde länge oklarhet om vilka som skulle styra Sverige. Till slut ingick socialdemokraterna det så kallade Januariavtalet, en ohelig allians med flera borgerliga partier samt även Vänstern, något som utlöste stort missnöje i alla läger och som också tros vara ett av skälen till socialdemokraternas fall.

Det är märkligt att socialdemokraterna själva inte verkar klara av att analysera händelseförloppet och att skälet till deras katastrof är deras egen politik. Socialdemokraterna har med storslägga krossat allt som fungerade i Sverige, i alla fall hjälpligt, nu är det bara kaos och elände och människor som mår dåligt. På grund av socialdemokratiskt vanstyre är det kaos överallt, de gängkriminella bombar och skjuter, politikerna har förlorat kontrollen, de äger inte längre våldsmonopolet. Socialdemokraterna har också kört ekonomin i botten, kronan är i fritt fall, Sverige backar på alla områden. Man har släppt in terror, bränder och krigsliknande tillstånd som är unikt för ett land i fredstid, något som även forskare konstaterar.
Den socialdemokratiska partipolitiken har sedan 2014 präglats av ambitionen att isolera SD från politiskt inflytande. Denna strävan har tillsammans med oförmågan att se till att samhället fungerar som det ska, framför allt när det gäller att vidta åtgärder för att stävja brottsligheten, nu fått ett tydligt resultat – var fjärde väljare säger att de stödjer SD. Det handlar inte enbart om de praktiska åtgärderna. Utan också om retoriken, faktiskt den rena mobbningen av SD som allt fler sett och uppfattat som såväl oetisk som omoralisk. Också det har gjort att sympatier för SD ökat, i samma takt som sympatierna för socialdemokraterna minskat. I december 2014 kallade till exempel statsminister Stefan Löfven SD för ”nyfascister”. Sedan dess har socialdemokraterna i princip medgett att SD hade rätt i fråga om migrationspolitiken. Därmed skorrar socialdemokratins brösttoner om sverigedemokraternas ”bruna” rötter falskt. I synnerhet som socialdemokraterna själva sitter fast i en brungrön nutid, i en ohelig allians med islamistiska intressen och med vurm för demokratihatande diktaturer.

Socialdemokraterna har ägnat sig åt smutskastning och ren propaganda, också på arabiska, för att fiska röster i utsatta områden, något som avslöjats och uppmärksammats och ifrågasatts. Flera genanta incidenter har också uppdagats i Socialdemokraternas ungdomsförbund, där skandaler med diskriminering av kvinnor och homosexuella aldrig riktigt retts ut. Detta kastar förstås också skugga över det parti som gärna framhåller sig själv som ett moraliskt rättesnöre.

Socialdemokraterna gör sig själva allt mer överflödiga, framför allt genom att inte värna sina kärnväljare, , och medelklassen, de som har det gamla Sverige i gott minne bevarat Sverige där man kunde förlita sig på det sociala trygghetssystemet och där rättvisan inte bara var en tom floskel utan faktiskt också en politisk livsstil som garanterade ett funktionellt och pålitligt samhällssystem från vaggan till graven.

Men främst är det kontrollförlusten över ett samhälle som fungerar allt sämre som gör att människors förtroende för socialdemokraterna sjunker. Jag har personligen talat med ett stort antal före detta socialdemokrater, som känner sig svikna av det parti många av dem röstat på i hela sitt liv. De lämnar nu partiet i en strid ström och söker sig främst till Sverigedemokraterna, som idag agerar på ett sådant sätt att de visar att de står på folkets sida. Att stå upp för den lilla människans rätt och möjligheterna att skapa sig ett hyfsat liv har tidigare annars varit en socialdemokratisk specialitet. Detta har de nu förlorat monopolet på, istället allt fler debattörer att socialdemokratin förlorat sin själ. Om de inte längre står upp för folket, för rättvisa och jämställdhet, vad ska man med dem till då?

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer