Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Det är männen i gula skyddskläder som betalar de heltäckta svartklädda kvinnornas shopping i det feministiska socialdemokratiska Malmö”

av | 14 okt, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 5 minuter

Kerstin Hofgren, före detta organisations- och ledarskapskonsult som bor i Malmö, skriver ner sina iakttagelser av den stad hon sett förändras radikalt under de senaste åren. Malmö där kriminella gäng skjuter, mördar och sätter skräck i befolkningen, Malmö där en småbarnsmamma avrättas på öppen gata när hon håller sin baby i famnen. Malmö, som styrs av socialdemokraterna, visar tydligt resultatet av detta partis politik. Malmö, som får sex miljarder i så kallat utjämningsbidrag, Malmö, där svenskarna numera är i minoritet. 96 procent av befolkningsökningen sedan 2002 består av människor med icke-svensk bakgrund.

Det är en solig och varm höstdag i Malmö, staden som får nästan sex miljarder i utjämningsbidrag; 6000 miljoner i statsbidrag. Låt det sjunka in! Jag går en tur runt Möllan vid 14-tiden, där ser jag en stor uteservering fylld med skäggiga män som sitter och myser i solen. Kanske är det 40 män, kanske är det 60? Det är svårt att snabbt räkna, men många är de! Inte en kvinna inom synhåll på uteserveringen. Jag skyndar vidare, tar vägen via Södervärn där jag stöter på tre heltäckta och svartklädda kvinnor där endast ögonen syns. Jag ryser och tittar bort.

Tar bussen till Emporia, det stora shoppingcentrat. Tänker att jag ska ta en kaffe och går in på en av de många serveringarna. Jag möts av grupper av kvinnor med fina barnvagnar. I sofforna i restaurangen där kvinnorna sitter syns massor med shoppingpåsar från många av de mer exklusiva butikerna men också från H&M. Det som sticker ut är att kvinnorna är täckta i svarta kläder och de har naturligtvis hijab på sig.

Här och var sitter även grupper av män och kvinnor; familjer med barn som i godan ro antingen äter eller fikar. Barnen stojar som barn brukar göra. Det är inga etniskt svenska familjer som sitter på restaurangerna. Med all tydlighet är det nyanlända/sk ”flyktingar” som sitter på restaurangerna och fiken. Jag skakar bort känslan av obehag och går in i en av de många butikerna med smink och skönhetsmedel.

Jag ser de unga expediterna; svenska flickor som gör allt vad de kan för att vara serviceminded. Samtidigt så reagerar jag när jag upptäcker att majoriteten, åtminstone 60 % av kunderna är kvinnor i hijab, alltså täckta kvinnor. De svartklädda, täckta kvinnorna går runt i butiken, kollar, provar och funderar. De unga svenska expediterna med sina fria hårsvall springer och hämtar, ler och visar produkterna som de heltäckta kvinnorna vill kolla på.

Jag tar sedan vägen vidare via H&M och Indiska. Där i ett hörn på H&M ser jag henne. En ung tjej, kanske 15-16 år och höggravid. Heltäckt naturligtvis! Jag tittade lite extra och det jag ser är: en liten förskrämd flicka som lite disträ plockade lite bland kläderna. Hennes skrämda ögon sa allt. Mitt modershjärta fick en chock. Jag tänkte, hur kan detta vara möjligt? Hur kan detta hända i mitt Sverige? En 15-16-årig flicka, täckt i svarta sjok från topp till tå?! Höggravid! Fruktansvärt! Och den skräcken som flickans ögon visade var en total chock för mig. Jag tror att också jag reagerade eftersom hon var ensam. Det är sällan dessa kvinnorna går ensamma, i regel går de i grupper på 3-4 stycken.

Jag vet också att om möter jag henne om några år så är hon fortfarande heltäckt. Svartklädd med hijab och med minst tre barn vid sin sida. Då är hon 19-21 år, har tre-fyra barn och vet sin plats i det feministiska Sverige där religionsfrihet råder.

Hur vet jag det så säkert?

Därför att jag möter dessa kvinnor, jag möter dem varje gång jag åker in till Malmö. Jag möter 20-21 åringar med tre-fyra barn vid sin sida. De arbetar inte utanför hemmet, kommer troligen aldrig att göra det. Bara tanken är absurd. För varför skulle dessa unga mammor arbeta? För att deras ekonomi skulle förbättras? Knappast! Dessa kvinnor har inget eget liv, ingen egen ekonomi. Sverige möjliggör att detta kan pågå. Att dessa kvinnor förblir låsta i sitt underläge, sitt beroende av män.

Det kanske är svårt för vissa politiker att förstå. Men både jag och de, de unga mammorna i det feministiska Sverige, vi vet.

Jag hann aldrig med ett av mina ärenden, så nästa dag blev det ytterligare en tur till Emporia. Denna gång vid elvatiden på förmiddagen. De vanliga grupperna av familjer med heltäckta kvinnor, tre-fyra barn och vidhängande make var som vanligt i majoritet. De utgjorde cirka 50-70 % av besökarna.

Vid lunchtid är pulsen lite annorlunda än vid 15-16-tiden på eftermiddagen. Vid lunchtid är det alla dessa arbetande män i gula skyddskläder som besöker restaurangerna. Det är polacker, spanjorer, tyskar, estländare och svenskar. Män som arbetar vid byggena i närheten. De kommer in vid 11-12-tiden. Tar något snabbt att äta och är snart borta igen. Ute och tillbaka på byggena där de arbetar. Jag ser skillnaden i tempo. Jag ser det tydligt. Där har vi ryggraden i ekonomin: Sveriges skattebetalare. Det är dessa män, klädda i gula skyddskläder som betalar in för välfärden. Den välfärd som ska räcka till så många, den ska räcka till alla dem som fikar och myser.

En helt vanlig dag i Malmö. Fler människor som fikar och myser än arbetar och bidrar. En vanlig dag i Socialdemokraternas Malmö.

KERSTIN HOFGREN

Kerstin Hofgren, f d organisations- och ledarskapskonsult

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer