Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Det är inte vi systemkritiker som klyver samhället

av | 31 mar, 2019 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 6 minuter

Först var jag positiv till att bli intervjuad i Svenska Dagbladet. När Stina Oscarsson kontaktade mig för några månader sedan tänkte jag att det var bra att en etablerad tidning vill ge mig utrymme. Men nu med facit i hand känns det mindre bra. För givetvis kunde man inte intervjua mig på ett normalt sätt, utan jag framställs som en udda existens med märkliga åsikter som ”bytt bana”. Svenska Dagbladet tycks inte förstå att en författare både kan skriva olika böcker OCH kritisera samhället när samhället spårar ur – samt att det jag säger numera omfamnas av allt fler, medan mainstreammediernas eget förljugna politiskt korrekta tänk blir mer och mer kontroversiellt och extremistiskt. Och for the record: Det är inte vi systemkritiker som klyver samhället. Det är den dysfunktionella världsfrånvända politiken, de ansvarslösa makthavarna, de medborgarföraktande eliterna och de medier som upprätthåller dessa narrativ som skapat den splittring vi nu ser.

Det är smutskastningen, brunmålningen, mobbningen av flera miljoner väljare som skapar polarisering. Medierna har ett stort ansvar här, även just Svenska Dagbladet, som i agendasättande aktivism drevat mot till exempel åldersbedömningar av män som ljuger i syfte att utnyttja det svenska bidragssystemet, för att bara nämna en av alla deras polariserande aktiviteter. Hur mycket spaltutrymme har inte SvD gett dessa absurda artiklar? Vad är det om inte ett sätt att klyva och splittra?

Det är den ansvarslösa migrationspolitiken, där man ställer grupper mot grupper, som skapar splittring och missnöje. Det är det faktum att det sker 21 våldtäkter varje dag, året runt, i Sverige. Det är att BRÅ inte velat ta reda på fakta om kriminaliteten, fram tills nu, då man plötsligt vänder kappan efter vinden och säger att det är viktigt att utreda kriminellas härkomst, fast Jerzy Sarnecki med en dåres envishet hittills hävdat att sådan fakta är ointressant, och de politiker, opinionsbildare och journalister som ifrågasatt detta har direkt stämplats som nazister och rasister (det är väldigt tyst från Jerzy nu förresten, istället är det BRÅ:s Stina Holmberg som intervjuas om saken). Sådan smutskastning klyver samhället! Erkänner nu BRÅ att Sverigedemokraterna velat göra en kartläggning av gärningsmäns (förlåt, personers) härkomst för runt ett decennium sedan? Nej, så klart inte.

Det som skapar ytterligare polarisering är att mobbningen aldrig upphör. Istället fortsätter alla de partier som kallar sig ”anständiga” (bara en sån sak!) skapa ångest och polarisering genom att attackera KD:s Ebba Busch Thor, som äntligen gått ut med att hon kan samtala med SD. Ett normalt beteende, men som i äppelmonarkin Sverige skapar drev, indignation och panik bland de politiskt korrekta och bland vänster- och liberalfalangerna. Desperationen är total. Åter smutskastas en politiker, kallas för nedsättande och förminskande ord, som ”schamporeklam på höga klackar” – som om det var okej? När man samtidigt förföljer 91-åringar som på sociala medier kritiserar samhällsutvecklingen.

Det är svältande gamla, utsatt barn och sjuka och funktionsnedsatta som misshandlas av den förda politiken som skapar polariseringen. Det är otryggheten, småbarnen som rånas, alla rån i hemmet, blodiga överfall, brutala stölder, hänsynslöst våld mot åldringar och svaga, rädslan som uppstår, masslagsmål där vi aldrig får veta vilka ”falanger” som slåss, stenkastning mot ambulanser, knivöverfall mot gamla kvinnor en tidig morgon, DET klyver samhället. Misstänksamhet och misstro, den döende tilliten och det krossade samhällskontraktet. Ett skattetryck på över 60% och VAD FAN FÅR JAG FÖR PENGARNA, det klyver samhället! Att se politiker som missköter sig få feta fallskärmar. Bankdirektörer som ljuger, fuskar och begår brott belönas med miljoner medan ensamstående mammor har inte råd att mätta sina barn. Att poliser inte hinner utreda våldtäkter men ska satsa resurser på att utreda åsiktsbrott, det vill säga hittepåbrottet ”hets mot folkgrupp”.

Och kriminella våldtäktssvin som ges skadestånd i 200.000-kronorsklassen medan föräldrar till terrormördade Ebba får 60.000 kronor var. 60.000. Så mycket är en mördad 11-åring värd i Sverige. En 11-åring som mördades på grund av politisk slapphet och nonchalans. Samma politiska slapphet vi ser fortgå framför våra ögon. Att delta i en terrorsekt jämställs med att vara medlem i en trädgårdsförening. DET klyver Sverige. Inte vi som påtalar hur sjukt detta är.

Det är det faktum att Sverige är en fristad för terrorister, mördare, slaktare i IS, med politikernas goda minne, som skapar splittring. Att det finns ”feminister” och ”liberaler” som på fullt allvar tror att nån som halshuggit små barn kan rehabiliteras med hjälp av bullar, körkort och soctanternas ömsinta famn. Handfallenheten inför detta skapar splittring. Polarisering. Ja, det skapar hat. Med rätta.

Men ändå är det människor som jag, som påtalar detta och många andra av Sveriges problem, som pekas ut som det största problemet idag. Tyvärr går Svenska Dagbladet i samma fälla. Man vill gärna visa sig ligga i tiden, genom att ge ”kontroversiella” personer utrymme i spalterna, men när man gör det är det så ängsligt och moraliserande att jag undrar om resultatet i själva verket inte blir kontraproduktivt. Man förminskar också den man intervjuar, kallar mig åter för ”barnboksförfattare”, trots att man mycket väl vet att jag är mer vuxenförfattare, jag har skrivit fler romaner för vuxna än böcker för barn, men detta finns inte för man är mån om att stämpla mig som mindre vetande och därför inte värd att ta på allvar i det jag säger. Det är oproffsigt, anser jag.

Vilket annan intervju tryfferas med förnumstiga kommentater? Vilken annan intervju går ut på att intervjuaren ska vädra sin ”fina” värdegrund i ”kontrast” mot det som intervjuoffret säger?

Expressen hörde av sig efter att SvD-texter var publicerad. Jag sa att jag ställer upp om jag får godkänna texten. Sedan hörde jag inte ifrån dem mer.

Nej, det är inte vi systemkritiker, som slåss för ett funktionellt samhälle, som är problemet. Ett av de största problemen är att mainstream-medierna – som SvD – fortfarande är fega, förljugna och ryggradslösa. Det är att politikerna spottar sitt folk i ansiktet. Det är att man inte på allvar börjar ta tag i de snabbt växande problemen, det trasiga samhället, folket som far mer och mer illa.

Det är inte vi som vågar höja våra röster mot vansinnet som skapat den splittring och polarisering som nu är ett faktum. Vår kritik är en reaktion. Vi klyver inte, vi försöker hela! Demonstrationer, manifest och protester är reaktioner på sjukdomar i samhällskroppen. Och reaktionerna kommer inte bli färre. Tvärtom, de kommer fortsätta så länge som krävs. Oavsett mediernas demonisering, oavsett politikernas tystnad.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer