Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Det är främst för sitt eget patologiska ljugande Arga Andersson borde söka hjälp i USA

av | 11 maj, 2023 | Socialdemokratins dödsryckningar

Lästid: 6 minuter

Socialdemokratisk desperation tar sig allt märkligare uttryck. Magdalena Andersson har åkt hela vägen till Washington DC för att ta hjälp av amerikanska strateger för att ”vässa attackerna” på Tidöpartierna. Rubriken i Dagens Nyheter, som skriver om strategiresan, skräder inte orden. Arga Andersson som hon nu kallas, uttalar sig och säger att ”motståndarna” (det vill säga de politiska, också tolkat som Tidöregeringen) ”ljuger hejdlöst”.  Det är stora anklagelser som kommer ur en mun som tillhör en individ som själv verkar ha extremt svårt för att skilja på sanning och lögn. För ingen ljuger, sprider osanningar och fulspelar mer eller bättre än Andersson själv.

Magdalena Andersson hade inte behövt slösa partikassan på att ta sig över Atlanten, i synnerhet som den kan komma att reduceras om sossarnas oärliga lotterier får stryka på foten. Andersson har nämligen hela verktygslådan i hur man bäst utövar politiskt krig och vet redan att anfall är bästa försvar. Ingen vilseleder och ljuger nämligen effektivare än Socialdemokraternas partiledare själv och det är en kunskap hon förvärvat helt utan stöd från amerikansk expertis.

 
Det är ett välbeprövat koncept. Lögnerna är socialismens viktigaste redskap, ihop med smutskastning och stämpling av motståndare. Metoder som finslipats av såväl sovjetiska KGB samt amerikanska CIA och som effektivt anammats av de rödgröna svenska partierna, med benägen hjälp av deras allierade propagandamegafoner i deras egna mediekanaler (som till exempel Dagens Nyheter som låter Andersson okritiskt tala om ljugande motståndare utan att ifrågasätta exakt vad som menas).

Jag har roat mig att kika lite närmare på Anderssons egen ärlighetshalt. Hur många procent eller promille är det sanningen hon håller sig till? Resultatet bjuder tyvärr inte på några muntra insikter. Vi kan bara konstatera att de som ljuger bäst och mest är just Socialdemokraterna i allmänhet och Magdalena Andersson i synnerhet.

Internet glömmer aldrig och Magdalena Anderssons lögner exponeras för den som orkar klicka sig fram. Här är några berömda Socialdemokratiska falsarier och lögner, häng med bland ett urval av dem:

* Fulspelet runt avtalet med kommunistvilden Kakabaveh 23 november 2021

Bland oärligheten och ohederligheten framstår kanske avtalet med den politiska kommunistvilden som ett av de värre där Andersson säkrade makten för sig själv  genom att lova saker som aldrig förankrats hos väljarna, som helt sonika kördes över. För Socialdemokraterna del kändes nog överenskommelsen med Kakabaveh som ett lågt pris att betala för att få behålla regeringsmakten.

* ”Pensionslögnen” inför valet 2022

En annan av Anderssons lögner var att man höjer pensioner, studiemedel och taket i sjukpenningen för att framstå som kapabla och på folkets sida inför valet 2022. Där framställde hon en automatisk uppräkning på grund av inflation som  att det rörde sig om en ”satsning”. Att regeringen höjt olika ersättningar som t.ex. studiemedlet, garantipensionen och taket i sjukpenningen. Andersson framställde höjningarna som satsningar. Men det var inga satsningar. De här höjningarna var automatiska uppräkningar som regleras av lagen, som varit oförändrade under många regeringar oavsett politisk färg. Höjningarna sker automatiskt på grund av förändringar i allmänna prisläget och inflationen. Att inflationen har ökat leder automatiskt till att förmånerna räknas upp automatiskt.

* ”Elbluffen”

Magdalena Anderssons hävdade inför valet 2022 att hon löst elkrisen.

Från Expressen:

Två dagar före valet gav Magdalena Andersson sken av att elpriserna skulle kunna halveras inför vintern. Fredagen 9 september, 53 timmar innan vallokalerna stängde, kallade en glädjestrålande Magdalena Andersson till presskonferens för att leverera ett ”fantastiskt besked”.

Enligt den dåvarande statsministern hade det skett ett genombrott i förhandlingarna mellan EU:s energiministrar i Bryssel. Södra Sverige kunde snart få halverade elpriser, förhoppningsvis redan före vintern. 

Den dramatiska sänkningen skulle åstadkommas genom en kombination av åtgärder. Bland annat skulle ett pristak på gas minska gasens påverkan på elpriserna i Europa och energiföretagen skulle förhindras att tjäna pengar på krisläget. Övervinsterna skulle i stället återföras till hushåll och företag.  

S-ledaren hävdade på storsvenskt vis att allt i princip var hennes regerings förtjänst. ”Det händer något med dynamiken i rummet när Sverige agerar”, påstod hon.  

Men det var förstås en ren lögn. Och hade hon fått sitta kvar som statsminister skulle det ha varit hennes elsvek som svenskarna svurit över under vintern som gått. Istället har Socialdemokraterna gjort allt för att skylla de dyra elpriserna på Kristerssons regering.

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/magdalena-andersson-bluffar-om-elen-och-eu/

* Lögnerna om Coronakommissionen

https://www.expressen.se/nyheter/m-toppen-hon-maste–forklara-varfor-hon-ljog/

Enligt Svenska Dagbladet fanns mejl som visade att finansdepartementet gjorde egna uträkningar över smittspridningen – men Magdalena Andersson förnekar dennas existens. Lögnen lyftes av Moderaternas gruppledare Tobias Billström som menade att statsminister Magdalena Andersson förklara varför hon har ljugit för Coronakommissionen. Andersson har dock slingrat sig undan detta ansvar.

* Lögnerna om kollektivavtalet

En klassiker är Magdalena Anderssons egen privata byk. När det uppdagades att hennes villa städades av svart städhjälp utan kollektivavtal sa Magdalena Andersson hon ringde ett stort antal firmor innan hon ”hittade en som hade kollektivavtal”. Något som visade sig att företaget inte hade.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/magalena-andersson-om-stadavslojandet-har-naturligtvis-alltid-betalat-vitt

* Kappvändandet runt kärnkraften

Mer allvarligt är bristen på ansvar och skamlösa oärligheten och kappvändandet i fråga om Sveriges energiförsörjning. Andersson höll på Socialdemokraternas partikongress 5 november 2021 där hon sa att Sverige inte ska bygga ny kärnkraft. ”Och självklart ska vi snabba på elektrifieringen. Men inte med ny kärnkraft.” sa Andersson i sitt tal.

https://www.socialdemokraterna.se/nyheter/nyheter/2021-11-05-magdalena-anderssons-installationstal-pa-socialdemokraternas-partikongress-5-november-2021

Men redan 20 augusti 2022 lät det annorlunda. Då kom ett utspel från Socialdemokraterna som de kallade en generalplan för snabbt utbyggd elproduktion. Satsningen sas innehålla en mängd energislag där kärnkraften ingår. ”Kärnkraften är en viktig del av svensk elproduktion, och den kommer att vara det under lång tid framöver. Vi socialdemokrater är teknikoptimistiska och vi välkomnar exempelvis Vattenfalls förstudie gällande ny kärnkraft i Ringhals”, sa Mikael Damberg, dåvarande finansminister. I lagom tid inför valet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/28RgnG/s-nya-karnkraftverk-kan-bli-aktuella

* Näthatsfalsarierna

Under ett tal på distriktskongressen för S-kvinnor i Stockholms stad nyligen sa Magdalena Andersson att hon vill reglera sociala medier för att skydda politiskt engagerade unga kvinnor från näthat. Det var bara det att den person Andersson framställde som ett offer har själv gjort sig skyldig till såväl grovt näthat som hot om våld mot en minderårig.

Och, som alla vet: Det socialdemokraterna så ofta och slentrianmässigt kallar för ”hat och hot” – samtidigt som de själva har aggressiva representanter i sina led som inte har problem med att sprida hat på sociala medier – är i hög grad berättigad kritik mot den politik Socialdemokraterna själva för.

* Demokratilögnen

Till sist, en av de pinsammaste lögnerna är att ett stopp för Socialdemokraternas lotterier ”hotar grunderna i vår demokrati”. Så är det givetvis inte alls. Det enda som hotas är Socialdemokratins privilegier och särställning. Och det, gott folk, vore inte mer än rätt efter alla år av förmåner, fördelar och positiv särbehandling detta parti kunnat åtnjuta.

Ovanstående är bara några exempel på osanningar, bluffar och vilseledande som Socialdemokraterna är mästare på. Och kanske är det sådant här Arga Andersson egentligen behöver hjälp med? Att själv sluta ljuga och att lära sig hur man låter bli att kasta stenar i glashus? Men den expertisen finns även i Sverige. I Bidens USA lär Andersson bara hitta likasinnade socialistanstrukna lobbyister. Men visst är det väl värt en liten flygresa och ett miljöombyte!

*******

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Jag hoppas sidan ska kunna fungera som vanligt igen.

Vill du stötta mitt författarskap får du gärna beställa min senaste satirbok, mejla på katjanouch@gmail.com och märk mejlet ”Sveriges lilla röda”, skicka din adress och vem boken ska dedikeras till så skickar jag betalningsuppgifter för att bekräfta din beställning!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer