Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Desinformation om Sverige sprids idag främst av politiskt korrekta faktaförnekare

av | 2 apr, 2018 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 5 minuter

Riksdagsvalet närmar sig och därmed hårdnar dragkampen om sanningen. Att alliansen har det svettigt går inte att ta miste på, inte heller att de regerande rödgröna kämpar om folkets gunst. Därmed går också propagandamaskineriet varmt. Väljarna ska charmas till varje pris – och det gäller att skaffa sig monopol på tolkningsföreträdet i fråga om vad vilket ”narrativ” som gäller. Kanske är det därför man väljer den enkla vägen och ljuger om att landets tillstånd är under kontroll. Fortfarande hoppas politiker att folket ska vara så pass naivt och godtroget att vi ska gå på sagan om att problemen i själva verket inte är den svenska verkligheten. Och det är de politiskt korrekta faktaförnekarna som främst sprider de regimsanktionerade lögnerna – inte bara här i Sverige, utan nu även utomlands.

Du kanske har noterat att ordet ”påverkanskampanj” kommit att florera allt oftare i mainstreammedierna. Även ”desinformation” och ”främmande makt”. Socialdemokratiska opinionsbildare vill gärna göra gällande att någon utomstående vill få oss att tänka på ett visst sätt. Den som anges som den farligaste finden är ”ryssen”. Nummer två är sverigedemokraterna och högerextremisterna. Enligt vissa ledarskribenter och det poltiskt korrekta etablissemanget heter det att allt vore frid och fröjd i Sverige om det inte vore för dessa grumliga krafter. Som vill få oss – att ja, vad?

Faktum är dock att de svenska problemen, det svenska tillståndet som det kallas i Norge, är inget påhitt och ingen påverkanskampanj från någon elak fiende för att folk inte ska rösta på socialdemokraterna och Stefan Löfven. Sanningen är så pass bitter att verkligheten i svenska utanförskapsområden är av den kalibern att ingen desinformatör skulle kunna fantisera ihop den. Nej, det är ingen påverkanskampanj att gamla människor tvingas lämna sina äldreboenden där de varit trygga bara för att dessa lokaler ska skapa bostäder till ”nyanlända”. Nej, det är ingen lögn att många lärare känner sig otrygga i skolorna.

Det är inte troll som hittat på att blåljuspersonal drabbas av stenkastning och att polisstationer och polisers fordon angrips med bomber och handgranater trots att Sverige är ett land i fredstid. Det är inte propagande som skapat av Putin att flickor gifts bort trots att de fortfarande är barn, att 250.000 unga lever i hedersförtryck, att flickor könsstympas och hedersmördas. Det är inget påhitt att sharialagar och klanvälde råder på sina håll i Sverige och att politiska partier infiltreras av islamister. Det är ingen desinformation att sjukhuspersonal hotas med vapen. Det är ingen ”hatkampanj” att antalet våldtäkter mt barn ökat lavinartat de senaste åren. Det är inga lögner som skapats av fientliga makter att vi har fått gruppvåldtäkter av pojkar och att förövarna som dömts för dessa brott är ensamkommande unga män från Afghanistan. Gruppvåldtäkterna mot flickor och kvinnor utförs till över 90% av utomeuropeiska män. Det är inte lögn att vi inte har obligatoriska hälsokontroller av dem som söker asyl i Sverige, människor som många gånger kommer från länder där det råder helt annan sjukdomsbild än i Sverige. Jag skulle kunna fortsätta med en lång lista på fakta som är dokumenterade, både statistiskt och genom människor som själva fått erfara en förändrad verklighet.

Det som däremot är sant är att svenska politiker, nu senast språkröret för extremisterna i Miljöpartiet Gustaf Fridolin, gärna försöker sprida lögner om Sverige utomlands. Desinformation från Fridolin har nu nått Ungern, där miljöpartisten ljuger ogenerat i teveintervjuer.

Är det för att sanningen är hård att erkänna? I valtider vill inget parti framstå som inkompetent och handlingsförlamat. Kanske är det därför man väljer den enkla vägen och skyller ifrån sig. Fortfarande hoppas man nog att folket ska vara så pass naivt och godtroget att vi ska gå på de här sagorna. Jag tvivlar absolut inte på att det kan förekomma äkta desinformation, att det visst kan finnas yttre faktorer för att försöka tränga in i medvetandet hos ett lands folk, men ärligt talat är dessa konspirationsteorier med socialdemokratisk avsändare (som till exempel Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg) en smula genanta. Vem som helst som är det minsta realistiskt lagd i dagens Sverige ser ju hur det ser ut. Då menar jag inte enbart desperata vänsterdamer som relativiserar barnäktenskap med att skriva att de minsann var ihop med en äldre kille när de själva var sexton, och inte heller regimstödda nätverk vars främsta uppgift verkar vara att försöka se till att hålla folks ilska och besvikelse i schack. Jag menar även ministrar och andra personer med stor makt, som ogenerat ljuger och får inga kritiska frågor av medierna.

För det är detta samarbete som är den värsta desinformationen, det är detta som bidragit till att svensk välfärd nu monteras ner och att visselblåsare som försökt påtala problem stigmatiserats och brunsmetats. Det är dessa politiska och mediala svenska desinformatörer som byggt den svenska åsiktskorridoren och som även möjliggjort för politikerna fått missköta landet. Det är dessa förljugna, politiskt korrekta skönmålare och samtidslögnare som bär stor del av ansvaret för ansvarslös politik på sina axlar. Det är dem vi bör se upp med.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer