Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Den svenska afghanpsykosen: Samvetslöst utnyttjande av rättslösa pojkar och film om kvinnors känslor

av | 2 jul, 2018 | Integration

Lästid: 6 minuter

Ur led är tiden och för varje dag som går häpnar jag mer och mer över samtidens olika vansinnesyttringar. En av dem är hur det mer och mer kommer fram att vissa av de individer som säger sig stötta afghanska män i själva verket gjort dem till sexleksaker och gosedjur, som utnyttjas för egen vinning. En annan är filmen ”Röster” som jag fick på länk via sociala medier och som handlar om känslorna hos de kvinnor som säger sig arbeta för ensamkommande afghanska mäns bästa. Fokus är på kvinnornas känslor och det är ett oändligt frosseri i snyftningar och darr på rösten och gestaltande av den egna konsumtionen av sömnmedel.

Jag kommer att återkomma till filmen, ett intressant tidsdokument, längre ner i texten, eftersom den speglar samma fenomen. Men först till det sexuella utnyttjandet av de ensamkommande. Enligt Stefan Lindquist, distriktsordförande för Vänstern i Svenska kyrkan i Härnösand, används Facebookgruppen ”Stoppa utvisningarna till Afghanistan nu!” till att utnyttja så kallade papperslösa pojkar från Afghanistan. Han säger att framför allt kvinnor erbjuder pojkarna bostad och mat mot sex. Liknande uppgifter har tidigare framkommit i en dokumentärfilm där ett marockanskt gatubarn berättar hur han säljer sex till äldre svenska kvinnor på Sergels torg.

Uppgifterna om hur de afghanska pojkarna/männen utnyttjas publicerades först på Lindquists egen Facebooksida, och fångades därefter upp av Samhällsnytt. och Nyheter Idag.

Från Nyheter Idag: För Samhällsnytt bekräftar Stefan Lindquist att det är i gruppen ”Stoppa utvisningarna till Afghanistan nu!” som det pågår ett ”vidrigt utnyttjande” av afghanska pojkar. Enligt honom tar ”samvetslösa damer” där kontakt med pojkarna och bjuder in dem till sina hem där de utnyttjar dem för ”allt från slavliknande arbeten” till ”vidriga sexuella övergrepp och våldtäkter”.

Stefan Lindquist säger att han har försökt informera gruppen om detta missförhållande men har sedan dess blivit blockerad. Gruppens ansvariga vet om vad som pågår men vägrar att polisanmäla ”av rädsla för vad rasisterna skall använda uppgifterna till”, skriver Lindquist i det aktuella inlägget på Facebook. Till Samhällsnytt säger han att han själv har polisanmält ”i alla fall tio stycken – en eller två män och resten är kvinnor”. Anklagelserna gör han utifrån vittnesmål från pojkarna själva samt människor som hjälper dem. Han har även anmält Facebookgruppens administratörer för att de har underlåtit att anmäla övergreppen. Samhällsnytt har försökt få kontakt med representanter för gruppen för en kommentar, men inte lyckats eftersom gruppens status nu är ”hemlig”.

”Pojkarna själva kan inte polisanmäla på grund av att de är papperslösa och befinner sig i landet olagligt vilket gör det extra vidrigt det dessa äldre samvetslösa damer håller på med. Stäng grupperna eller ta ansvar för de som finns där”, skriver Stefan Lindquist.

Tidigare har i synnerhet ett antal kvinnor som engagerat sig för de ensamkommande i Söderköping, upvisat ett skrämmande beteende när de valt att ställa sig på den numera sexdömde afghanen Arif Moradis sida och håna den minderåriga flicka som Moradi utsatt för övergrepp på ett konfirmationsläger. Läs gärna mer här. Man har fullkomligt dränkt afghanen i handhjärtan och digital kärlek och till och tryckt upp en kudde med afghanska killar som motiv!

Medan man samtidigt hånat offret och till och med påstått att hon får skylla sig själv. Trots att Moradi fälldes och dömdes har lobbygruppen där kända socialdemokrater och vänsterpolitiker ingår, kämpat hårt för att han ska få uppehållstillstånd i Sverige vilket har lyckats.

Mamman till 14-åringen som utsattes för övergrepp: ”Det enda jag vill är att trakasserierna mot mitt barn ska upphöra”

Nu har gruppen som säger sig arbeta för afghanernas bästa dessutom också gjort en film om sitt eget känslomässiga lidande, där man blottar sin sorg över att de män som inte har asylskäl att stanna i Sverige riskerar att avvisas.

I filmen ”Röster” får vi möta ett antal kvinnor som med brutna röster berättar om sina krossade känslor eftersom de öppnat sina hjärtan för afghanska pojkar och män, och nu har det svenska samhället vänt dessa ryggen. Speakerrösten är mjuk och vänlig och beskriver ingående de bedrövande kvinnornas lidande. Fokus är på känslor, på kvinnornas känslor. Kvinnorna far illa, får vi veta. De äter sömntabletter, de är uppgivna, de har tappat hopp om livet, de har ångest. De är besvikna. De är besvikna på samhället som bett dem öppna sina hjärtan, och nu när hjärtan står på vid gavel, har samhället stängt sina portar. Så här skriver journalisten Anna-Lena Norberg, läraren Terese Hansen samt de ensamkommande ungdomarna Ahmad Rahimi och Mojtaba Alizada själva om filmen: Röster är en dokumentärfilm om vad som hänt med civilsamhället som engagerat sig för ensamkommande barn- och ungdomar; i dess kamp för mänskliga rättigheter och för människovärdet. Det är tusenden som nu måste överleva i ett nytt land som de inte känner, i ett krig som inte riktigt går att ta på. Priset som det här landet kommer få betala med trasiga medborgare som vänder ryggen till de styrande och myndigheter är oändligt mycket större än pengarna som lagts på de asylsökande. Vad det här kommer leda till, vet ingen. Det här är ett tidsdokument. Skapat för nutid och för framtid.”

Att göra en sådan film kanske skulle kunna vara okej om det samtidigt gjordes motsvarande filmprojekt om annat lidande, som till exempel resultatet av allt det grova sexuella våld som Sveriges flickor, pojkar och kvinnor drabbats av. Av dem som begått pojkvåldtäkter i Sverige under ett års tid (2016) var 100% afghanska flyktingar, vilket uppmärksammats både av Aftonbladets Kerstin Weigl och Sveriges Radio. Aftonbladets reportage är numera bakom betalvägg, men det sammanfattas så här: ”Kerstin Weigl granskar en ovanlig brottslighet: femton ensamkommande flyktingpojkar från Afghanistan har i fem olika rättsfall under ett drygt år dömts för gruppvåldtäkter mot andra pojkar. Ingen kunskap finns om brotten, lite görs för att förhindra dem. Få vill tala om dem.” Sveriges Radio gjorde ett inslag i mars 2017, på samma tema, där man intervjuade Kerstin Weigl och Mustafa Panshiri. 

Om detta givetvis inte ett ljud i filmen ”Röster”. Inte heller om de mord och andra grova brott som begåtts av de så kallade ensamkommande, till exempel mordförsöket på polismannen Ted Eriksson i samband med den så kallade afghandemon vid Medborgarplatsen i Stockholm i augusti 2017. Trots att den afghanske förövaren ljugit om sin ålder fick han ett lägre straff, än om han dömts enligt hans verkliga ålder. 

Ska jag fortsätta? Även mordet på 89-åriga Helga i Norsjö blev ”billigare” för den afghanske förövaren som bragt den gamla damen om livet. Men jag ser inga kvinnor som gråter och knaprar sömnmedel för att Helga mördats eller för att Ted Eriksson höll på att mista livet eller för att barn blivit utsatta för sexuella övergrepp av allehanda män. Jag ser inga stora demonstrationer mot att samhället lider av dessa brott och att oskyldiga drabbas hårt. Istället konstaterar jag än en gång att gråterskornas idoga lobbyverksamhet för sina gunstlingar gett resultat i den så kallade afghanamnestin som innebär att 9000 av dessa män nu ska gå i gymnasiet tillsammans med verkliga ungdomar. Sverige är likt en narkoman på extra starkt knark, ivrigt påhejat av Centerns verklighetsfrånvända Annie Lööf.

Det kvinnliga patoset i filmen ”Röster” tycks kunna förflytta berg. Det är faktiskt omöjligt att inte ställa grupp mot grupp här. Alla någorlunda sunt tänkande människor blir medveten om de olika komponenterna i samhällsbygget, eller dess nedmontering, och börjar fundera på hur dessa kan påverka varandra. I ena ringhörnan: Afghanska män som i stor omfattning kommit till Sverige hösten 2015, de flesta med fabricerade berättelser och utan id-handlingar och i 75-80% av fallen falska uppgifter om hur gamla de är (bevisat genom tillförlitliga åldersbestämningar). Nej, alla är givetvis inte kriminella, men tillräckligt många för att det ska anas en oroväckande trend av individer som inte respekterar svensk lag och landets värderingar. I den andra: Våldtagna, sexofredade, misshandlade, trakasserade, ja kanske också mördade invånare i landet Sverige. I den tredje: Kvinnor i alla åldrar, som skulle kunna använda sin feministiska kraft och höja sina röster för att stå upp för Sveriges utsatta kvinnor och barn. Men vars förakt för sina medsystrar är lika omfattande som deras kärlek till utländska män, som de bevisligen också gärna utnyttjar både sexuellt och på andra sätt. Ett av de allra värsta fallen är Johanna Möller, ”Arbogakvinnan”. I Västmanlands tingsrätt dömdes hon till livstids fängelse för främst mord, mordförsök och anstiftan till mord. Hennes expojkvän Mohammad Rajabi dömdes till 14 års fängelse och utvisning för mord och mordförsök.

Det finns mycket mer att skriva om allt detta. Men jag sätter punkt för idag.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer