Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Den största gåtan i Sverige idag är politikers fortsatta tafatthet och förnekelse

av | 13 feb, 2019 | Uncategorized, Kriminalitet

Lästid: 5 minuter

Gång efter annan läser vi i mainstreammedierna att forskare, kriminologer, myndighetsutövare och politiker inte förstår vad det är som händer i samhället. Man förstår inte varför gruppvåldtäkter ökar. Man förstår nu inte heller gängskjutningarna och kallar Sverige för ”en gåta”. Jag tänker att det är häpnadsväckande att man inte är mer självkritisk i hur man hanterar samhället – samt hur svensk ängslighet, konflikträdsla och oförmåga att sätta tydliga gränser och tillämpa principer om lika för alla ger oss det samhälle vi ser idag. Det är ingen ”gåta”. Det är en tragisk, men fullt logisk utveckling, skapad av godtrogna samhällsarkitekter som i bästa fall drivs av naivitet och i sämsta fall av ren ondska.

Vi har faktiskt redan facit i hand. Jag tänker på närmast tre exempel som är talande för att Sverige ser ut som det gör, och som varje normal människa borde kunna förstå och därefter dra relevanta slutsatser. Nummer ett är fallet med de två männen som tog fast en dieseltjuv några timmar efter stölden. De frihetsberövade den misstänkte mannen i väntan på polis. Jättebra, kan man tänka, det är så samhället ska fungera, rättrådiga vuxna som agerar ansvarsfullt när brott begås och hjälper lagens långa arm att hålla ordning. Men vad händer i bananmonarkin Absurdistan? Jo, det är de två männen som ställs inför rätta! Nu har de två blivit åtalade för olagligt frihetsberövande efter att ha hållit fast tjuven i väntan på polis och åklagaren i fallet har valt att väcka åtal…

Varför? Vad är det för galenskap? Vad skickar det för signaler till landets kriminella? Det kanske kriminologerna borde fundera på.

Det andra fallet som fastnat är hur en bråkig elev lyftes ut ur klassrummet inför sina klasskamrater – något som, trots att eleven själv enligt Malmö stad ”skapat otrygghet och kaos i klassen” – var så kränkande för den stackars eleven att barn- och elevombudsmannen BEO kräver Malmö stad på 25000 kronor i skadestånd. Som en motivering anges att det är ”förnedrande att bli behandlad på det sättet inför sina kamrater”. Detta är ett flagrant exempel på hur man bygger laglöst land. Pojken ursäktas, daltas med, intalas en känsla av att hans rättigheter är viktigare än att han kan uppföra sig i möblerade rum. Enligt mig borde han relegeras och betala skadestånd till den stackars klass han stört. Annat jag tänker lämpar sig inte för tryck.

En tredje historia som nu rapporteras är Migrationsverket om terrordömda uzbeker, som man motsätter sig ska utvisas från Sverige efter avtjänat straff, då de riskerar förföljelse i sitt hemland. Ja, Sverige är i sanning fantastiskt, omsorgen om terroristerna är fantastisk – men var är omsorgen om landets befolkning, som av de misstänkta skulle ”mosas som kackerlackor”?

Jag skulle vilja säga att ”gåtan Sverige” verkligen är en gåta, men inte på det sättet som experter serverar det. Gåtan består i stället i hur ett civilserat, tidigare klokt och demokratiskt samhälle i modern tid kan stå så handfallet inför våld, aggressioner, övergrepp och rent svineri, många gånger utfört av minderåriga. Gåtan är hur det kommer sig att man inte står upp för offer och istället gång på gång belönar förövare, som månadslön på 21000 till kriminella (man tar sig för pannan). Signalerna är tydliga, i Sverige är det förövare som är skurkar och hjältar. Till detta bidrar medierna genom att publicera dynga som senaste texten av vänsterextremisten America Vera-Zavala, där hon pekar ut polisen som ett allvarligt samhällsproblem. Zavala skriver att hennes sjuåring är rädd för polisen. Gåtan är hur denna typ av dumheter ens får utrymme i press som kallar sig seriös. Hur människor som uppenbarligen vill ha ett otryggt, kriminellt och odemokratiskt samhälle får ange tonen som om deras åsikter på något sätt var sunda och vettiga? Det är som att sätta islamister för att berätta för småflickor om alla människors lika värde, eller de som tror jorden är platt att undervisa om jordklotets beskaffenhet.

Kära politiker och experter, ni som svamlar om ”gåtan Sverige”. Då har jag inte ens berört hur ni släppt taget om landet, hur ni låter skuggsamhällen växa fram, där klaner styr, där det svenska rättsväsendet inte har mycket att hämta. Enklaver där människor över huvudtaget inte deltar i det svenska samhället. Ni har byggt ett laglöst land inuti landet, och nu undrar ni vad det är som händer? Okej att det gick snett, men det är då dags att städa upp. Ni jämför med våra nordiska grannländer, men dessa försöker åtminstone ta ansvar, de försöker släcka de bränder deras egen ansvarslösa migrationspolitik skapat. Ni gör precis tvärtom, ni slänger mer bensin på lågorna! Vi behöver inte fler studier där ni analyserar problematiken. Utan våga se problemen, våga se de etniska konflikterna, de kulturella skillnaderna, er egen kravlöshet och identitetspolitiska misslyckande där de låga förväntningarnas rasism är en central problematik, och gör sedan något åt detta. Avlägsna de kriminella, inför en nolltolerans! Ställ krav på människor, istället för att bete er som pajasar man skrattar åt bakom ryggen. Börja ta itu med skolan, för det är där problemen föds och gror sig starkare. Se till att tydliggöra att alla ska ha samma skyldigheter i Sverige, det är ett bra första steg. Att alla ska vara lika inför lagen är en del av det. Till exempel ska ingen komma undan med att skylla på att man inte förstått och inte vetat vad lagen går ut på, som modern som fick strafflindring efter att ha misshandlat sina barn.

Se så. Vad väntar ni på?

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer