Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Den radikaliserade kommunikationschefen i Gävle behöver avprogrammeras

av | 28 feb, 2019 | Islamisering av Sverige

Lästid: 5 minuter

Du kanske har sett välkomstskylten på den beslöjade kvinnan som välkomnar bilisterna till Gävle. Efter att skylten uppmärksammades i sociala medier har den blivit vandaliserad, vilket i sig givetvis är fel, men samtidigt också ett bevis på civilt motstånd mot politisk indoktrinering. Det har sedan dess också uppdagats att man planerat fler beslöjade kvinnor som affischflickor för Gävle. Det som är intressant i sammanhanget är att lyfta upp den radikalisering som stadens kommunikationschef Johan Adolfsson har genomgått. Utan närmare eftertanke ser han till att normalisera kvinnoförtryck och salafism. Tänk om han lika lättvindigt låtit en person posera med hakkors på välkomstskylten till Gävle? De närmaste åren lär det behövas avprogrammering för personer som Adolfsson, som redan 2015 fick kritik för att enbart vilja ge förskönande bilder av Gävle och farit med rena osanningar.

Under rubriken ”Adolfsson och trovärdigheten” kunde man den 15 maj 2015 läsa kritik riktad mot Johan Adolfsson: ”Johan Adolfsson är trött på journalister som ställer kritiska och jobbiga frågor, därför anställs en stab med egna journalister för miljontals kronor. Även andra kommuner i Gästrikland har anställt egna skribenter som skriver positivt om respektive kommun. Den kritiska granskningen hade uteblivit helt om inte de etablerade medierna funnits. De förskönande bilderna är skamliga för demokratin. Både Johan Adolfsson och hans kommunikationsavdelning har stora problem med sin trovärdighet. Jag citerar Björn Häger från hans krönika i Journalisten:
”Här är alla nyheter goda. I de kommunala nyhetsförmedlarnas urval hittar jag inget som ens antyder att det kan finnas annat än glädje och framgång i lyckoriket Gävle.”

Sedan dess har en hel del hänt med den före detta Sveriges Radio-journalisten Adolfsson, det är tydligt. Att hjärntvätt fungerar är uppenbart, men icke desto mindre skrämmande. Johan Adolfsson är ett levande bevis på detta. Man kan fråga sig hur en förmodligen bildad, svenskfödd man i sina bästa år kan ha hamnat så snett i sina tankegångar? Kan det vara en alltför bekymmersfri barndom som är boven i dramat? Jag gissar att Johan Adolfsson är född i en vanlig svensk familj. Han fick ostmackor och O’boy till frukost, spelade fotboll, tittade på barnprogram och fick lära sig att tjejer och killar hade lika rättigheter. När Johan var liten hade Gävle ännu inte drabbats av radikal politisk islam och det fanns inte mycket hedersvåld, könsstympning och barnäktenskap i Sverige. Möjligen brann Gävlebocken, men det kunde tillskrivas kontot ungdomsstök, på den tiden stöket inte innebar att tonåringar sprang runt med automatgevär. Johan har ingen personlig erfarenhet av väpnad konflikt eller våldtäkt som vapen i krig, så kallad rape jihad. I Johans värld hade man rätt att älska den man ville och klä sig i klänning även om man var penisbärare. Jag skriver ”hade” eftersom det inte alls är säkert att det förhåller sig så i Gävle 2019.
Johan är tillitsfull. Han är svensk. Och betraktar sig säkert som genuscertifierad feminist samt varmhjärtad anti-rasist som tror på alla människors lika värde och att man måste ha en stabil, rödgrön värdegrund att stå på.
Vi har här ett perfekt offer för indoktrinering och hjärntvätt. Faktiskt en person som utan att själv begriper det, radikaliseras in i en lära som är så långt från allt Johan trott på, att han inte ens kan förstå vad det är han själv håller på med.
Johan är ivrig att vara till lags.
Johan vill ha mångfald.

Under de senaste åren har Johan arbetat hårt för att Gävle kommun ska se bortom vita, kristna, heterosexuella personer i 35-45-årsåldern. I en intervju med Kommuntorget förklarade Adolfsson – själv vit, 45-årig svensk – att han satt upp nya riktlinjer i kommunen och utgått från diskrimineringsgrunder som han valt att göra till inkluderingsgrunder – någonting som han väljer att kalla ”inkluderande kommunikation”. Prioritet nummer ett för Adolfsson är att lyfta religiös grund. Sist på listan finns den vita mannen (kanske för att han lider av ett brinnande självhat och skuld?). ”Om vi kan hitta personer som bär religiösa tecken eller symboler, fotograferar vi dem. Vi gör likadant med personer med annan sexuell läggning än den heterosexuella och personer med funktionsnedsättning. Sist på listan ligger den vita mannen. Honom fotograferar vi bara om vi inte kan hitta någon annan”, uppgav Adolfsson till tidningen.

Man kan fråga sig var gränsen går? Troligen vid allt som är svenskt. För Johan är allt som är icke-europeiskt spännande, utvecklande, inkluderande och berikande. Johan saknar både kunskap och insikt om att allt som är icke-svenskt inte per automatik är gynnsamt och utvecklande. Kanske är han inte ens intresserad av att ta reda på hur det förhåller sig, så angelägen är han om att framstå som god och humanistisk. Det är högst troligt att Adolfsson lider av patologisk altruism. Han menar inte illa, han vill verkligen göra gott, men genom att inte vilja förstå vad han håller på med skadar han istället andra. Till exempel människor som inte vill leva i fundamentalistiskt förtryck. Johan har troligen blivit utsatt för en vänsterextrem hjärntvätt i skolan som bidragit till kognitiv och annan känslomässig skevhet som hindrar honom att se de negativa konsekvenserna av hans beslut. Fartblind som han är har han radikaliserats allt mer i sitt normaliserande av kvinnoförtryck, homofobi och antisemitism, de tre onda grenarna som växer ut likt mardrömslika känslespröt ur den kropp som vi kan kalla politisk islam. Radikaliseringen har gjort Adolfsson blind. I hans värld är de som nu med rätta kritiserar honom rasister och så kallade ”högerpopulister” och kritiken han får stämplar han som ”hat”. Han använder alla de försvarsmekanismer som en radikaliserad hjärntvättad individ tar till för att skydda sjukdomen som drabbat hans själ.

Sverige är tyvärr fullt av människor som Johan Adolfsson. Myndigheter, förvaltningar och politiska partier är nerlusade av dem. Därför ser det illa ut i närtid. De radikaliserade kämpar med näbbar och klor för att försvara sitt agerande. Innerst inne nanar de kanske att de är illa ute, men precis som en missbrukare som ännu inte nått sin botten ljuger de om sitt missbruk, mörkar att de skulle ha problem. De kommer med ursäkter, undanflykter och smutskastar andra för att skydda sig själva.
Men bubblan håller på att spricka.
Och ja, vi behöver avprogrammering för människor som Johan Adolfsson. Förslagsvis skulle han kunna tillbringa några veckor ihop med islamismens offer. Kanske skulle det få honom att återfå sunda vätskor.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer