Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Den politiska hjärntvättens oumbärliga aktörer: Statlig kriminologmaffia med rätt att desinformera

av | 7 jul, 2019 | Den politiska hjärntvätten

Lästid: 8 minuter

I min ambition att skapa kritiskt tänkande mot maktmissbruk och politiska, ideologiska lögner behövs en granskning av de ”experter” som flitigt anlitas i medierna, och som är till för att desinformera i statens tjänst. I Sverige har vi en dominerande vänsterliberal kriminologelit som ges i princip obegränsat utrymme i mainstreammedierna och som sällan ifrågasätts, då den härskar likt en stor bromskloss i den statliga myndigheten BRÅ, Brottsförebyggande rådet. Färre vet dock kanske att den offentliga bilden av hur man bör forska om kriminalitet och vilken typ av statistik som helst ska presenteras för det tillitsfulla folket i mångt och mycket styrs av kriminologer som lever tillsammans med varandra: Den mest kände svenske propagandistkriminologideologen Jerzy Sarnecki lever ihop med den lika högljudda propagandisten Helena du Rées, känd för att ofta vara otrevlig/oärlig på Twitter. Stina Holmberg på BRÅ i sin tur är tillsammans med Henrik Tham, professor emeritus, vars opinionsbildning främst syftar till att samhället ska fortsätta dalta med kriminella och som även är nära vän med en annan svensk chefsideolog, nämligen advokatförbundets avgående generalsekreterare Anne ”ser nazister i varje buske” Ramberg. Inte helt oväntat bor de båda kriminologparen på Lidingö – ännu inte någon kriminell no go zon med dagens svenska mått mätt, tvärtom befinner sig ”ön” till stora delar inom behörigt avstånd från de av misslyckad integration krackelerade områden där många av de brotten kriminologideologerna är måna om att desinformera kring, begås. Dimridåerna är givetvis till för att så ihärdigt som möjligt förneka sambandet mellan okontrollerad massinvandring och ökad brottslighet i det svenska samhället.

Det finns naturligtvis flera andra kriminologer som anlitas av medierna, till exempel den mest kände av dem, Leif GW Persson, och även några mindre kända, som Manne Gerell, Amir Rostami och dessvärre även Nina ”kan inte säkert säga att överfallsvåldtäkterna ökat” Rung (ja, hon är även genusvetare). Men den som oftast kommer till tals och som jag vågar påstå får definiera allmänhetens syn på hur kriminaliteten utvecklas i Sverige är ju framför allt Jerzy Sarnecki, mainstreammediernas husgud och guru i frågor som framför allt gäller den importerade kriminalitet, som man från etablissemangets håll gör allt för att förneka, förminska, och relativisera. Faktiskt förefaller främsta syftet med Sarneckis verksamhet vara att villa bort fokus från importerad kriminalitet, och försöka övertyga allmänheten om att massimmigrationen INTE påverkat brottsstatistiken, i hopp om att medborgarna inte ska hysa agg mot politikernas destruktiva migrationspolitik. Expertisen används för att tysta kritikerna mot densamma.

Den 22 augusti 2018 tyckte Sarnecki till exempel att statliga televisionen borde undvika visa sanningen om våldtäkter och etnicitet, för att detta byggde på en ”gammal högerextrem konspirationsteori” : Uppdrag gransknings program om våldtäkter och etnicitet får nu kraftig kritik av en av huvudpersonerna. Professorn i kriminologi, Jerzy Sarnecki, tycker att programmet inte ska sändas. ”Programmet bygger på en gammal högerextrem konspirationsteori som går ut på att främmande män kommer till Sverige och våldtar svenska kvinnor och att etablissemanget, pk-eliten, försöker dölja detta, sa han i SVT:s Morgonstudion.

Jerzy Sarnecki har det varit lite tystare om nu, sedan han fick kraftiga mothugg då han åter försökte släta över den ökande kriminaliteten och hur detta hänger samman med den historiskt höga asylinvandringen från länder där synen på kvinnor, jämställdhet, HBTQ-frågor samt mycket annat diametralt skiljer sig från det svenska. Så sent som i slutet av maj gjorde Sarnecki uppmärksammade kontroversiella utspel om att ”invandringsvågen saknar betydelse för våldtäktssiffrorna”, okritiskt återgivet av mainstreammedierna men kraftigt ifrågasatt av alternativmedia. Bland annat för att Sarnecki hävdade ”förmodligen ingen ökning alls” utan att ha några fakta som bekräftade detta.

Dagens Nyheter fick nyheten förstås rubriken: ”Brå: Flyktingströmmen förklarar inte fler anmälda sexualbrott”. Sarnecki, som gjorde den vetenskapliga granskningen av rapporten, intervjuades och slog även här fast: ”Vi står inte under ockupation av muslimska män som våldtar våra kvinnor.”

Någon gång ifrågasätts han, men den effekten är väldigt mild jämfört med vilken impact han har i övrigt. ”Kriminologprofessor Jerzy Sarneckis ständiga försök att lugna är oroande” skrev Ann-Charlotte Marteus i Expressen förra året i en krönika med rubriken ”Ingen kan skruva verkligheten som kriminologen Sarnecki”. Hon skriver: Jerzy Sarnecki har liksom alltid funnits där, i tv-rutan, lågmäld och trygghetsspridande. Som en kriminologins julvärd, brott och straff-debattens Arne Weise. I tisdags dök han upp på svt.se i all sin varma koftighet. I en tid då fler svenskar än någonsin uppger att de utsatts för brott mot person, enligt Brås trygghetsundersökning, är han lugnet i stormen”Självklart är brottsligheten ett problem, men i dagens läge finns det så otroligt mycket annat att oroa sig för.”

Men när Sarnecki skämmer ut sig är sambon Helena du Rees där och tar över stafettpinnen för att fortsätta desinformera. Du Rees kämpar tappert för att lägga dimridåer över sambandet mellan invandring och brott. Man undrar hur samtalen går över köksbordet hemma hos Jerzy och Helena? Tror de verkligen på sin egen förnekelse, eller får de duktigt betalt av staten för att upprätthålla de officiella lögnerna? I februari 2017 till exempel sågade du Rees Peter Springare på Twitter, i ett försök att reducera hans insikter från polisyrket om den importerade kriminaliteten. Det senaste utselet från du Rees ägde rum strax efter midsommar, då hon i Sydsvenska dagbladet (som gärna upplåter plats åt ideologiskt dravel) hävdade att ”invandrares överrepresentation när det gäller misstänkta för våldtäkter har minskat och även deras andel av de anmälda våldtäkterna.” Helena du Rees hävdar att de exploderande våldtäkterna i Sverige beror på alkohol och nätdejting: ”För att återknyta till den inledande frågan så finns det alltså inte stöd för påståendet att överfallsvåldtäkterna har ökat det senaste decenniet. Invandrares överrepresentation när det gäller misstänkta för våldtäkter har minskat och även deras andel av de anmälda våldtäkterna. Den ”gamla” sanningen att de flesta våldtäkter begås i privatbostäder och att gärningsmannen oftast är bekant med brottsoffret sedan tidigare gäller fortfarande. Alkohol och andra droger är ofta inblandade. Den som seriöst söker öka tryggheten för flickor och kvinnor bör noga bekanta sig med hur brottsligheten ser ut och utvecklas och inte hemfalla åt falska narrativ. En felaktig bild av hur problemet utvecklas hindrar ett effektivt förebyggande arbete mot ett av de allra värsta brotten. Åtminstone två teman för ett förebyggande arbete tycks kunna utkristalliseras i befintliga datakällor: Alkohol och andra droger samt internetdejting.”

När så vare sig Sarnecki eller du Rees finns att tillgå är det så dags för Stina Holmberg på BRÅ. I maj 2019 levererade hon följande ”sanning, som givetvis inte ifrågasattes av de vänstermarinerade journalisterna på SVT: Brå: ”Flyktingströmmen kan inte kopplas till ökning av anmälda sexbrott”. Citerar texten:

”Flyktingströmmen 2015 har inget samband med den stora ökningen av anmälda och rapporterade sexualbrott. Det skriver Brottsförebyggande rådet, Brå, i en ny rapport. En av förklaringarna till ökningen är att uppror som metoo har gjort att fler vågar anmäla och rapportera brotten, enligt Brå. Antalet polisanmälda sexualbrott har ökat kontinuerligt under de senaste decennierna, enligt Brottförebyggande rådet. Samtidigt har antalet personer som anser sig ha blivit utsatta för sexualbrott i Nationella trygghetsundersökningen, NTU, eskalerat ännu kraftigare än de polisanmälda brotten de senaste åren. År 2016 var andelen sexualbrottsutsatta i befolkningen enligt NTU 2,4 procent – jämfört med cirka 0,8 procent år 2012. Vilka orsaker ligger bakom de här ökningarna? Det fick Brå i uppdrag av regeringen att analysera under förra året. Brå har tittat på sexualbrottsutvecklingen åren 2005-2017, och presenterar nu resultatet.

– Hela ökningen under perioden, särskilt i NTU, handlar inte om en reell ökning av sexualbrott – utan snarare om att brottsutsatta är mer beredda att tala om vad de blivit utsatta för, och i större utsträckning också rapportera eller anmäla det, säger Stina Holmberg, forskningsråd vid Brå, till SVT Nyheter.”

Stina Holmbergs man Henrik Tham har flera ideologiska, propagandistiska utspel på sitt samvete, som givetvis smygs in i mainstreammedierna utan att man närmare analyserar detta och låter honom okritiskt torgföra sina förvirrade tankegångar som verkligen inte gynnar samhällsutvecklingen. I juni 2018 kom han till exempel med ett utspel om att man inte alls bör ta tag i med hårdhandskarna mot kriminella. I Svenska Dagbladet manade att politiker ”måste besinna sig om kriminalpolitiken”. Han vill ha en ”human hållning” till brott och straff. Jag ser ingenstans någon omtanke om brottsoffer och oro för hur det ökande våldet och att gärningsmän går fria påverkar samhället? Men kanske är det ingen fara för Henrik i hans ekokammare på Lidingö, där han i lugn o ro påtar i trädgården och skakar på huvudet åt alla populistiska alarmister som inte vill ha mördare och terrorister vandrande i full frihet på gatorna.

Citat ur artikeln: ”Politikerna måste besinna sig om kriminalpolitiken”. Förslagen om kriminaliseringar och straffskärpningar tycks inte ha någon gräns. Politikerna bör sansa sig för att vi inte ska förlora en human hållning till brott och straff för en lång tid, skriver Henrik Tham, professor emeritus i kriminologi. Denna bild av brottsutvecklingen i Sverige förs fram när, i ett lite längre perspektiv, andelen unga som begår brott minskar, våldet minskar, återfallen minskar och oron att utsättas för brott minskar. Den offentliga debatten handlar dock om gängrelaterade mord, ökningen av våldtäkter, organiserad brottslighet och ökad otrygghet.

Samtidigt har vi andra, mer sunda röster som motsäger de svenska kriminologideologernas lallande och Sverigefientliga hållning. I samma Svenska Dagbladet finns en artikel från maj 2018 där Poul Madsen, chfredaktör på danska tidningen Ekstrabladet (vad annars?), säger att man främjar främlingsfientlighet genom att anonymisera brottslingars härkomst och mörka deras etnicitet. Men, surprise! De svenska kriminologer håller inte med och motsätter sig mer forskning. Åter får Henrik Tham komma med sina sanningar:

Citat ur artikeln: ”Öppenhet om brottslingars härkomst är viktigt för att slå hål på myter om kriminalitet, anser Poul Madsen, chefredaktör vid danska Ekstrabladet. ”Man främjar främlingsfientligheten genom att anonymisera”, säger han till SvD. Men svenska kriminologer håller inte med och motsätter sig mer forskning: Ny kartläggning av brott kopplad till utländsk härkomst kommer inte bidra med någon ny kunskap, har exempelvis Henrik Tham, professor emeritus i kriminologi, sagt till TT

– Vi har haft ganska många sådana undersökningar och de pekar på ungefär samma sak. Det finns en överrisk generellt oavsett om det är arbetskraftsinvandring, flyktinginvandring eller annan invandring, och oavsett vilken del av världen de kommer ifrån. Det visar att det inte är något specifikt för en viss grupp människor från ett visst land, säger Henrik Tham.

Vad jag vill med denna artikel? Helt enkelt spegla den kraftiga desinformation som svenska folket utsätts för via så kallade experter. Ja, de är akademiskt skolade och har professorstitlar, men det betyder inte att det de säger inte ska rannsakas, ifrågasättas och kritiseras. Åter gör inte mainstreammediernas journalister sitt arbete, utan återger bara okritiskt vänsterliberal agenda. Hjärntvätten håller gemene man i ett fast grepp. Min mission är att få svensken att vakna upp ur koman och tänka mer kritiskt. Att dra ner byxorna på kriminologidelogerna är bara ett av alla de steg som behöver vidtas för att ett tillnyktrande ska kuna ske.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer