Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Den nya normalbilden av Sverige är allt annat än normal”

av | 14 mar, 2018 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 4 minuter

”Likt många andra kom jag nyligen hem från en veckas sportlovssemester. I mitt fall blev det de italienska och schweiziska alperna, med den mysiga byn Cervinia som utgångspunkt. Men det är inte för att promota alperna som jag skriver den här texten. Istället skriver jag för att förmedla vidare det perspektiv som en vecka offline utomlands ger. Om i vilken riktning vårt samhälle styrs och hur onormal den nya normalbilden som vi lever under är. Det blir uppenbart när man fått distans till den, om så bara för en stund.” Det skriver Mikael Jonsson, ledamot för Medborgerlig samling, i dagens krönika på Katerina Magasin.

Det första som mötte mig var nyheten om domen i Solna tingsrätt som friade en man från hustrumisshandel, med allt annat än svensk lagstiftning som grund för domen. Jag tror och hoppas att du som läser detta är tillräckligt påläst för att jag inte ska behöva ödsla varken din eller min tid på att belysa alla galna och rent ut sagt rättsvidriga åsikter och beslut som domen baseras på. Människor blev med all rätt förbannade. Sociala medier i allmänhet och Twitter i synnerhet, kokade av denna “milstolpe” – sharialagar i svenskt rättsväsende framför svensk lagstiftning.

Samtidigt handlade söndagens löpsedlar från både Aftonbladet och Expressen i matbutiken om vad Martin Timell misstänks ha gjort för tio år sedan och om att gästerna festade med kokain. Det kan naturligtvis vara värt sin rapportering (igen), men att lägga det som förstanyhet? Efter att ännu en islamist med tillhörande odemokratiska, kvinnoförtryckande och diskriminerande åsikter ertappats utöva sina värderingar i ett riksdagsparti? Eller är det så vanligt numera att media tycker det inte är värt att rapportera? Parallellt med detta har en diskussion gällande böneutrop växt fram. En muslimsk församling i Växjö vill ha tillstånd att med högtalare sända ut tre minuters böneutrop i veckan. Lika mycket rätt som de har att fråga om detta tillstånd, lika arg blir jag på dem i befolkningen, inklusive företrädare för Svenska kyrkan, som kämpar för, och inte mot detta. Avsaknaden av konsekvensanalys och långsiktigt tänkande är genomgående. Istället är det återigen jakten på kortsiktiga godhetspoäng som gäller…

Det är naivt att tro att bara tre minuter i veckan i Växjö räcker, att det är slutmålet. Det är självklart bara en tidsfråga innan andra församlingar pekar på Växjö, om förfrågan godkänns, och kräver att de också får sända ut böneutrop. Då blir det en ny fajt, fast för kanske två gånger tre minuter. Därefter tolv minuter i veckan och till slut är vi i ett Sverige med fem böneutrop om dagen i samtliga städer med moskéer – för varför skulle de som strider hårdast för ynka tre minuter i en stad nöja sig med något mindre än vad en av islams fem pelare kräver (Salah, tidebön)?

I bakhuvudet finns också de färska rapporterna från SÄPO om att Sverige gått från att ha hundratals våldsbejakande islamistiska extremister till tusentals och att vi per capita är sämst i Europa på denna punkt. Vilken framgång och seger det vore för dessa att få njuta av böneutrop på svensk mark. Det är varken början eller slutet på deras försök till inflytande över västerländska demokratiska länder.

Utöver detta så har jag under söndagen kunnat läsa om att fyra män greps för människorov av en ung flicka i Sundsvall. Om fem grova rån där två av offren behövde tas till sjukhus i Linköping. Ett mord i Högsbo i Göteborg. En knivskuren man i Gullspång. Två skottskadade i Stockholm. Tre knivskurna i Göteborg. Ett våldtäktsförsök i Uppsala. En vild polisjakt där gärningsmannen kastat motorsåg och brandsläckare mot polisen. Samt den synnerligen obehagliga gruppvåldtäkten i Malmö som pågick i närmare tio timmar med sju minderåriga förövare på en nerdrogad vuxen kvinna.

Det gick med andra ord snabbt att komma tillbaka till den svenska verkligheten.

MIKAEL JONSSON

Mikael Jonsson är ledamot i distriktsstyrelsen för Medborgerlig Samling Jönköping

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer