Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Den nya migrationspolitiken kommer att spä på polariseringen och politikerföraktet

av | 28 jan, 2019 | Migrationspolitik

Lästid: 5 minuter

Att våra politiker har dålig kontakt med verkligheten är ingen nyhet. Men hur de kan vara så tondöva inför det egna landets behov, brister och utmaningar är häpnadsväckande. Faktaresistensen bland de personer som har till uppgift att styra Sverige tycks oändlig. Dessvärre innebär de huvudlösa besluten om utökad migrationspolitik att Sveriges problem kommer att förvärras. Hej politiker, märker ni inte att ert lands folk inte mår något vidare? Märker ni inte att det inte finns resurser till er planerade migrationsfest? Hur kan ni prata om medmänsklighet när ni spottar det egna folket i ansiktet? Man utvisar arbetsamma invandrare samtidigt som man daltar med kriminella. Och man är beredd att prioritera bidragsbedragare framför skattebetalare och hederliga svenskar. Jag har skrivit detta förr men jag måste fortsätta tjata. Hej Morgan, jag vet att du läser detta, så fundera på hur den här omöjliga ekvation går ihop?

Den nyutnämnde migrationsministern Morgan Johansson har ingen koll på vad han pratar om och dessutom skryter han gränslöst. Han har fått bre ut sig i ett antal tv-pogram där han oemotsagd (uselt journalistiskt jobb, alla ni som jobbar på public service och TV4!) slår blå dunster i ögonen på de medborgare som inte bett att få honom som ansvarig för migrationen, men fått honom ändå, som man får en ovälkommen blodsugande fästing efter en promenad i skogen. Bland annat hävdar han att Sveriges asylmottagande är lägst på 13 år, vilket är en ren lögn, och så säger han att Sverige nu har råd och utrymme att bli mer ”medmänskligt” i sin migrationspolitik, trots att dessa tomma floskler innebär falska löften och utökat lidande för många individer. Han tar också åt sig äran för att ha ”varit med om att ta Sverige ur flyktingkrisen under 2015 och 2016”, något han ogenerat påstod i gårdagens Agenda i SVT, helt utan att inse att Sverige fortfarande lider av sviterna av denna kris och att vi ännu inte sett slutkonsekvenserna. Han sa också: ”Jag tänker aldrig medverka till att vi hamnar i en sån kris igen.” Ändå är det just det han gör, när Stefan Löfvens regering öppnar för att fler migranter ska söka sig till Sverige, inte bara de som har flyktingskäl utan även klimatflyktingar och svårt sjuka. Samt förstås ett okänt antal anhöriga till de nära 20 000 invandrare som kommer att få rätt till uppehållstillstånd med de nya familjeåterföreningsreglerna. Johansson hävdar att denna nya politik som går mot vad socialdemokraterna gick till val på, är bra för integrationen.

Vet Morgan Johansson ingenting om hur det ser ut i Sverige? Vi har 32 000 hemlösa pensionärer. Vi har 640 000 personer i bostadskö bara i Stockholm. Vi har sjukhus som titt som tätt går upp i stabsläge. Vi beräknas ha allvarlig lärarbrist, enligt Lärarförbudet kommer det saknas 79 000 lärare år 2035.  Då ska vi inte tala om hur illa det är ställt i skolorna, med stök, bråk, disciplinlöshet och andra problem. Skolor där framtidens Sverige skapas.

Men Morgan Johansson tycker ändå att vi ska ta in minst 100 000 nya migranter varje år. Under 2018 delade Sverige ut över 120 000 nya uppehållstillstånd. Åren 2015-2018 är det 522 980 uppehållstillstånd som delats ut. Sverige exploderar av en dysfunktionell befolkningsökning, 1 miljon tio år tidigare än vad som varit beräknat.

Samtidigt hotas samhället av elbrist. Så många fler människor i ett samhälle som är dimensionerat för ett mindre antal invånare behöver mer el. Men man lägger ner kärnkraftverk, den billigaste och renaste formen av el. Vi hotas också av vattenbrist.

Ja, alla system är stressade, alla resurser töms.

Våldet och vältäkterna exploderar men det finns inte tillräckligt med poliser och rättsväsendet hinner inte med. Förvar och fängelser är överfulla. Säpo varnar om potentiella terrorister och terrorhotet mot Sverige är fortsatt förhöjt.

Medierna är svaga och pressar inte politiker och beslutsfattare tillräckligt. Vi har demokratiproblem och tilltagande etniska konflikter. Vår liberala demokrati ansätts av krafter som utnyttjar densamma för att inte alla ska behandlas lika i Sverige.

Sverige har usel krisberedskap. Nu senast larmar gränspolisen till regeringen om att de inte klarar av sitt uppdrag. Men regeringen duckar alla frågor om hur dessa problem ska lösas. Hallå, hur har ni tänkt att vårt land ska fungera? Ska vi medborgare inte få känna oss trygga, ska vi inte lita på att vi får hjälp av vården, att polisen ska komma om vi utsätts för brott? Samtidigt vill runt 60% av svenska folket ha minskad invandring. INTE MER. De politiker som blivit modigare vågar säga vad många tycker. Sverige behöver ett ASYLSTOPP NU! Och ändå blir det precis tvärtom. Hur är det möjligt?

Hur kan man sitta i en maktposition och med öppna ögon fatta absurda beslut som är dåliga för landet? Hur kan man inte förstå att den bitterhet, besvikelse och oro som många känner nu fördjupas ytterligare? Folket känner hur politikerna vänder dem ryggen. Folket mår inte bra. Vi förväntas betala skatt men samhällskontraktet urholkas mer och mer. Är det en sjuk migrant som ska få vård istället för mitt barn? Varför prioriteras andra länders folk, men inte de svenskar som tillsammans finansierar samhället och Morgan Johanssons lön?

Jag önskar vi hade haft en verklig opposition som kan utropa misstroendevotum mot den sittande regeringen. De behöver omyndigförklaras. Om inte annat så för att de ljuger så skamlöst.

*******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer