Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Den nuvarande utvecklingen är en skam för Sverige”

av | 19 dec, 2017 | Debatt

Lästid: 4 minuter

”Det jag aldrig trott skulle hända i vårt land, har 2017 blivit verklighet i Sverige. Allt snabbare framväxt av skuggsamhälle där flickor och kvinnor far illa, grova våldtäkter, misshandel, gängkriminalitet och ett samhälle som präglas av osäkerhet, våld och sist men inte minst av en ”acceptans” av icke önskvärda företeelser såsom separation av män och kvinnor i publika miljöer. Svenska värderingarna som jämlikhet och frihet har kommit att gälla även frihet för extremister som fritt får förkunna sin lära. Den nuvarande utvecklingen är en skam för Sverige”, skriver i dag f d organisations- och ledarskapskonsulten Kerstin Hofgren Ingasdotter.

Thailand, december 2012, varmt och ack så skönt! Under en färjetur på väg ut till en paradisö så träffade vi på ett trevligt par. Av någon anledning så började vi prata politik. Jag sa ungefär så här: ”I Sverige hade vi i senaste valet en kraftig ökning av de högerextrema, i vårt land så har Sverigedemokraterna tagit en del av rösterna”.

Min nyfunna vän, en 55-årig nypensionerad EU-byråkrat från Belgien, svarade: ”Men så bra, tur för er! I Belgien har vi så stora problem med invandringen. De våldtar dina döttrar, utövar våld och hot mot alla. Det finns så många städer där ingen ”vanlig” belgare vågar vistas i. Så, bra för er att det finns ett parti som sätter ner fötterna och säger stopp”. Både jag och mitt resesällskap blev så chockade att vi inte kunde få fram ett ord. Vi bara nickade stumt och försökte le överslätande. Det brukar inte tillhöra vanligheterna att jag blir svarslös, men i detta fall så blev jag det. Häpen över hans ”rasistiska uttalande”, förbluffad över att en människa kunde uttala sådana ord utan att tveka.

Mannen fortsatte att berätta och beskriva. Han berättade om städer där ingen går säker, han berättade om extrema incidenter, han berättade om våldtäkter och tortyr av kvinnor. Han berättade om saker utförda av personer som inte verkade mänskliga. Han berättade om grymheter jag aldrig i min vildaste fantasi skulle kunna tro kunde hända i ett västerländskt samhälle på 2000-talet. Varken jag eller mitt resesällskap kunde tro att det var sant. Vi kunde inte i vår vildaste fantasi föreställa oss att något sådant kunde hända. Inte kunde väl religiösa fanatiker ”ta över” städer och samhällen. Nej, overkligt och troligen ett påhitt. Herregud, vi levde ju i en demokrati där jämställdhet och frihet råder. I Sverige skulle det där aldrig kunna hända! Vi var helt överens om att vår 55-åriga pensionär från Bryssel troligen mist förståndet.

I dag, fem (5) år senare, har det jag aldrig trodde skulle kunna hända, hänt i vårt land. Idag har vi i Sverige allt det, som den belgiske mannen vittnade om. Vi har grova våldsdåd, vi har hemska, grymma våldtäkter av kvinnor och barn, vi har områden där ingen vanlig svensk vill vistas i, vi har grov gängkriminalitet, ständiga mord och ett samhälle som präglas av osäkerhet, våld och sist men inte minst av en ”acceptans” av icke önskvärda företeelser såsom separation av män och kvinnor i publika miljöer. Vi se framväxt avi skolor som tolererar, till och med kräver, att flickor täcker sina kroppar och huvuden. Vi har allt det vår vän från Belgien pratade om. Det har vi nu i Sverige och jag är åter i chock över att de svenska värderingarna som jämlikhet och frihet har kommit att gälla även frihet för extremister som fritt får förkunna sin lära, istället för jämställdhet och frihet för kvinnor och män.

Det jag aldrig i min vildaste fantasi trodde skulle kunna hända, har blivit verklighet. Den nuvarande utvecklingen är en skam för Sverige, som jag trodde var demokratins och frihetens fäste.

Kerstin Hofgren Ingasdotter

Kerstin Hofgren Ingasdotter, 60, är en f d organisations- och ledarskapskonsult som varit verksam både som anställd och som egen företagare. Idag sysslar Kerstin främst med finansiella investeringar.  Det politiska engagemanget har varit starkt sedan ungdomsåren. Hon har hela sitt liv varit engagerad i frågan om kvinnors rättigheter och jämlikhet mellan könen, något som ånyo väckt hennes engagemang i samband med dagens aktuella politik.

(Det här är en debattartikel innehållande opinionsmaterial, publicerad på Katerina Magasin. Åsikterna i artikeln står skribenten för.)

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer