Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Den dagen vi står eniga, är maktelitens förstörelse av Sverige slut

av | 14 dec, 2018 | Mynttorgetprotesterna

Lästid: 6 minuter

När den politiska spänningen i samhället tilltar, eskalerar också människors förvirring, och de märkligaste mekanismer blottläggs. Vänner vänder sig mot varandra, lojaliteter bryts, samarbeten rivs upp. Fula metoder används, aggressioner blommar ut. Jag observerar ett samhälle där tidigare fränder nu påminner om djur i en bur, som i brist på annat börjar attackera och äta på varandra. Ledsna, vilsna djur som drivs av ångest och panik och som istället för att hålla ihop förgör sina närmaste. Det kanske finns en term för denna märkliga rovdrift? Allt medan den verkliga makten tryggt sitter i sina lyxiga boningar och skrattar åt folket som inte kan hålla ihop. För de vill att vi ska splittras. Det är deras garanti för fortsatt tyranni. De vet mycket väl att den dagen vi står eniga, är deras tid slut.

Den politiska situationen i Sverige är märkbart ansträngd, liksom tillståndet i samhället. Kriminaliteten är oroväckande, våldskapitalet urholkat, samhällskontraktet uppbrutet och folket lämnat åt sitt öde likt föräldralösa barn på Frostmofjället. I och med detta mår många dåligt, det skonar inte ens skibenter och opinionsbildare, och därmed kan vansinnet tillta även hos individer som tidigare betett sig förnuftigt och klokt. Vettiga röster förbyts i konspiratoriska, sansad debatt övergår i knivhugg i ryggen. Människor som är fyllda av sorg och vanmakt, ibland rädsla, agerar inte alltid klokt. Jag själv vet för jag påverkas också känslomässigt, och jag försöker ofta sansa mig, för jag vet att vissa utfall inte är produktiva (att det sen kan bli fel ändå är jag den första att skriva under på!).

Mainstreammedierna kämpar med näbbar och klor för att behålla folkets tillit och sina ekonomiska förutsättningar att fortsätta existera (deras vikande siffror bäddar för stålbad, vilket redan märks i tex Bonniertidningarnas sfär, där flertalet högt uppsatta chefer fått och får gå och man lämnar sina flotta lokaler på Sveavägen för att flytta verksamheten till långt mindre lyxiga kontorsmiljöer i Marieberg). Inte sett dessa nyheter någonstans? Sällan mediekoncerner skriver om egna tillkortakommanden, det mesta sker bakom lyckta dörrar och chefer och medarbetare byts ut diskret, men eftersom KM har många tipsare ute i samhället så kommer dessa nyheter givetvis även till min kännedom.

Expressen är ju också Bonnierägt och har försökt delvis att anpassa sin rapportering till den ändrade svenska verkligheten, trots att man har kvar kvasiintellektuella och verklighetsförnekande manliga krönikörer som försöker vara politiskt korrekta, som svartjobbsvurmaren Özz Nujen och faktaförnekaren Lars Lindström, som eftersom ordet ”rasist” förlorat sin klang nu övergått till att bruka termen ”vit makt” i tron att det ska få tyst på sådana som mig. Och trots att man upplåter utrymme åt sin kulturchef att smutskasta mig å det grövsta med rena lögner och påhitt – för att det ger klick? och därmed pengar? – publicerar man nu, som en självsanering, en artikelserie om de afghanska kvinnornas verklighet. Afghanska kvinnor som misshandlas, gifts bort som barn och utsätts för de vidrigaste övergrepp av de män Sverige gett en ”gymnasieamnesti”. Att man samtidigt valt att utsätta svenska flickor och kvinnor för risker från dessa åldersfuskare talar man tyst om. Att man tidigare smutskastat dem som påtalat problemen med stor migration från länder med problematisk kvinnosyn  låtsas man inte heller om. Hycklerier och haveriet är totalt. Det är jättebra att skriva sanningen, men borde man inte samtidigt knyta ihop säcken en smula? Sluta förfölja de individer som vill Sverige väl, som vill ha slut på otrygghet, skatteslöseri och maktmissbruk och som visar viktiga samband med stora grupper av kriminella utländska män som driver runt i samhället och hur detta påverkar svenska kvinnors frihet och rörelseutrymme, samt hur detta skapar otrygghet för barn och för gamla, för att bara ta några exempel?

Med sorg i hjärtat konstaterar jag att även vissa aktörer bland så kallade alternativmedier nu börjar kriga mot sina fränder. I tider av kris angriper alla varandra. Tidigare vänner fäktar mot sina meningsfränder. Man positionerar sig. Inga mentala vapen tycks fel när det gäller att visa att man minsann är moraliskt dygdig. Att man har ”rätt” värdegrund. Människor tar avstånd än från det ena, än från det andra. Människor intrigerar, ljuger, och hittar på. Människor sprider rent trams och fantasier. Jag förstår att det sker, att det är en reaktion när samhällskroppen och dess tillhörande debattklimat är så sjukt att det vrider sig i våndor, men vill samtidigt uppmana till sans. Vi vinner inget på att kriga mot varandra, vi som vill samma saker! Partier som säger stå upp för yttrandefrihet förlorar när de själva plötsligt börjar agera totalitärt och försöker tysta de röster som vågar säga ifrån. Företrädare för tidigare ansedda alternativmedier förlorar förtoroende hos sina läsare när de sprider lögner och smutskastning. Debattörer som på ett barnsligt sätt attackerar sina tidigare vänner och bekanta i sociala medier påminner om omogna högstadieelever som försöker verka tuffa där de står och suger på en cigg i rökrutan. Och ju mer sådant som pågår, desto mer gror misstänksamhet, skvaller, intriger och samtidigt känsla av besvikelse och svek. Människor splittras, sluter sig, mår allt sämre. Hallå, vill jag utropa, sluta sabotera för varandra! Vi kämpar ju för samma sak! För ett funktionelt Sverige där människor är trygga och inte far illa. För ett Sverige som tar hand om sina medborgare, som fördelar skattepengar rättvist, som ser till att de laglydiga skyddas från de kriminella. Vi som inte svepts med i den vänsterextrema masspsykosen borde verkligen veta bättre än att börja förgöra våra vänner.

Vi behöver mer enighet mot dem som förstör landet Sverige. Mot folkvalda politiker vi litat på men som sviker och som vänder oss ryggen. Mot handlingsförlamande makthavare som inte kan enas för landets bästa utan som käbblar likt barn i en sandlåda. Vi behöver hålla ihop, förena oss, lägga petitesser och falsarier åt sidan. Vi behöver strunta i politiska partier och olika bokstäver som stoppar in oss i olika fack. Så länge vårt käbbel är värre än de politiska maktmissbrukarnas, kommer vi aldrig lyckas åstadkomma en förändring.

På söndag den 16/12 kl 15.15-17.15 möts vi åter på Mynttorget, den tredje helgen av protester mot ansvarslös migrationspolitik, mot expeditionsministärens undertecknande av FN:s migrationsramverk Global Compact, och mot maktmissbrukande globalistisk elit som vänt det egna folket ryggen. Kom och stå enig med mig! Vi är en opolitisk rörelse som maktens hejdukar gör allt för att splittra. För vi är folkets röst, den våldtagna flickans, den svältande pensionärens, den cancersjukes som inte får vård i tid, den som avskedats och frysts ut för att ha haft ”fel” värdegrund. Alla vi som står mot den dysfunktionella makt som självsvådligt förstör vårt land.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer