Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Demokratin i dödsryckningar: Sverige allt närmare en socialistisk enpartistat

av | 13 okt, 2018 | Politik

Lästid: 4 minuter

Som fristående och oberoende politisk opinionsbildare kan jag givetvis inte låta bli att kommentera det senaste utspelet i den sandlåda som kallas Sveriges riksdag. Jan Björklund som lördagen den 13 oktober med sitt pytteparti blev landets viktigaste politiska makthavare har stoppat en borgerlig regering ledd av Moderaternas Ulf Kristersson. Annie Lööf kommer troligen göra detsamma och det är en klen tröst att hon därmed blir tvungen att mumsa på sin egen högra sko. Det hjälper knappast Sverige.

Jag har långt innan valet varnat för att de som kallar sig liberaler och centerpartister egentligen är socialdemokrater, eftersom tendenserna har funnits där. Ändå har över 12% av väljarna blint trott på att de röstar på ett borgerligt alternativ när de kryssade L eller C. De hade lika gärna kunnat rösta på Stefan Löfvén. Man kan fråga sig varför vi alls har val i Sverige, när politiken i hundra år varit socialistisk. Man kan fråga sig om folk verkligen är så okunniga och naiva? Eller tror man att saker ska bli som man vill ha dem, bara man önsketänker tillräckligt intensivt? Jag kan garantera att metoden inte fungerar. Testa gärna med en tom plånbok. Stirra på den och önska intensivt att den ska bli stinn av sedlar. Men oavsett hur mycket du suggererar så kommer inga sedlar materialisera sig i pluskan. Exakt detsamma gäller politiken.

Det är jobbigt att ständigt behöva sucka ”vad var det jag sa”. Alliansen är en skadskjuten fågel som haltar allt annat än framåt. Annie Lööf har tidigare lovat att hon ska äta upp sin högersko hellre än agera stödhjul åt socialdemokraterna, och jag vet att många har skickat gamla dojor till Annie sedan dess. Hon har en formidabel måltid att se fram emot, rikligt tillredd av galoscher, kängor, stövlar, sandaler och pumps. Jan Björklund, den grånade patriarken som en gång i tiden framstod iallafall en smula klok, har helt spårat ur och frånsagt sig möjligheten att föra en borgerlig politik. Han har lovat sina barn att inte släppa fram Sverigedemokraterna och detta löfte gör nu att Sverige fortsätter kajka utan den borgerliga regering som hade kunnat bli möjlighet. Men nej, Jan väljer hellre att obstruera och bana vägen för socialdemokratin, extremisterna i Miljöpartiet och kanske även kommunisterna i V än ser till att Sverige kan styras borgerligt.

Varför har vi ens val, kan man fråga sig. Låt Sverige bli den socialistiska enpartistat det redan är, med Stefan Löfvén tillsatt på livstid och omskolningsläger för minst 1,1 miljon människor som på riktigt inte gillar socialism. Annie och Jan är duktiga tjänare åt Stefan. Ulf anpassar sig och det gör även Ebba, eftersom ingen är stark och tuff nog att säga ifrån. Viktigast är att fortsätta isolera Jimmie!

Eller, varför inte fortsätta utan regering? Uppenbart funkar det lika bra eller lika illa som när Löfven satt i Rosenbad. Det skjuts och mördas, det knivhuggs och spänns ståltrådar över vägar, det våldtas på offentliga platser och det kastas sten mot blåljuspersonal så det står härliga till. Mainstreammedierna är fulla av inredningsreportage och recept på kanelbullar för att vi ska invaggas i tron att allt är som det ska trots att kriminaliteten blivit ett naturligt inslag i bilden av Sverige. Men så har det alltid varit, det är bara folks överkänslighet som ökat. Viktigast är att inte sprida rädsla och oro och att kalla alla dem som opponerar sig för rasistknarkarfascistnazister så att de någon gång ger upp att försöka göra mostånd. Då får vi lugn och ro i landet och skön socialism à la Jan, Annie och Stefan. Cirkulera!

Tack @Steget Efter för den talande illustrationen!

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer