Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Dejtingen har blivit politisk: ”Många kvinnor säger rakt ut att högermän göre sig icke besvär”

av | 11 okt, 2018 | Relationer

Lästid: 5 minuter

Han är Sverigevän, medan hon är Vänster. På dejtingappen Tinder når polariseringen nya höjder. Könens politiska preferenser skiljer sig radikalt åt. När jag pratar med några medmänniskor om dejtingvärlden utkristalliserar sig snart ett obekvämt mönster: De politiska åsikterna har blivit en viktig faktor när vi väljer en partner.

Det är vanligt att kvinnor kallar sig antifascister, humanister, och feminister – medan männen å andra sidan gillar SD, Politikfakta och Nyheter Idag. ”Många kvinnor säger rakt ut att högermän göre sig icke besvär”, säger en av männen jag pratat med.

Samtidigt beklagar sig kvinnorna över att mjukismännen inte vet hur man ligger och att dessa sojabönskonsumerande pacifister inte ens vågar tänka tanken på att leka en dominanslek. Det är ironiskt, feminister kämpar så hårt för att kastrera männen och när de lyckats vill de ändå inte ligga med dem? Flera av kvinnorna jag pratat med, även ett par som säger sig rösta Fi och som bäst skulle beskriva sig som liberaler, har olyckliga sexuellt otillfredsställda relationer med blodfattiga mjukispojkvänner samtidigt som de sexfantiserar om män som av Dagens Nyheter bäst skulle kunna beskrivas som högerextrema alt right-anhängare, eller tydliga manliga stereotyper ur pornografin, som den välutrustade men inte särskilt inkännande mannen. Således mer åt machohållet till, någon som inte tycker att pappamånader är den viktigaste politiska frågeställningen. ”Det vet man ju vad vänsterbrudar gillar, de vill bli tokdominerade av ”högerextremister”, bekräftar en frispråkig, icke politiskt korrekt man som dejtar friskt. ”Varenda vänsterfeminist jag träffat drömmer i smyg om att få klä sig i raffset och krypa runt och städa min toalett med tandborsten. De älskar att bli hårt dominerade av machomän. Jag blev helt förvirrad av det till en början, man sitter där i soffan och dricker vin och i ena sekunden talar de självsäkert om mänskliga rättigheter och jämställdhet men så fort man ska ligga blir de som hjälplösa våp som vill ha smisk och att man ska bli nån slags jävla daddy åt dem.”

Jag lyssnar, det är intressant. Jag funderar på om det är samma fenomen som när de duktiga vänstermännen en efter en föll i samband med metoo? Ni vet, de där killarna i olika vänsterorganisationer som visade sig vara allt annat än jämställda riddare. Privat visade de sig vara översittare och skitstövlar som gärna behandlade kvinnor illa. Vänsterns mylla är hyckleri där man inte lever som man lär. Och det speglas givetvis även på relationer och sex. Högern är inte nödvändigtvis bättre när det kommer till interaktion, men det finns en skillnad: Det hycklas inte lika friskt. Man är mer tydlig med vad man tycker och tänker. Man utger sig inte för att vara en god människa, bara för att bete sig som en skitstövel bakom lyckta dörrar. Men givetvis är det inte heller här enbart svart eller vitt.

Noterbart och symtomatiskt är hursomhelst att politiken och polariseringen även blivit en faktor i dejtingapparnas värld. Allt fler män på Tinder skyltar nu öppet med sina politiska sympatier och Sverigedemokraterna är det parti män tydligast tar ställning för. Kanske för att det är lika bra att undvika inge eventuella dejter falska förhoppningar. Kvinnor uppger nämligen ofta i sina profiler att den som hyser SD-sympatier kan svajpa vänster direkt. SD-män vill man inte ligga med, än mindre bli kär i. För naturligtvis finns överhängande risk för dålig stämning ifall Vänster-Vera kommer släpande med SD-Steffe när det antifascistiska kompisgänget ska ses för att äta närodlad kålrabbi och diskutera könsneutrala toaletter och vikten av flytningskonst i offentliga miljöer.

Jag kan samtidigt inte låta bli att fascineras och bli bekymrad över bristen på en ny, mer verklighetsförankrad kvinnorörelse, som skulle behöva ägna sig åt verkliga samhällsproblem istället för att helt förlora sig i fixering vid kroppsform, mens och andra fysiska spörsmål som idag helt tagit över tankeverksamheten hos sociala mediers populära kvinnliga influencers. Där råder samtidigt något slags märklig nyfeminism där man frenetiskt fortsätter att försvara öppna gränser och okontrollerad invandring samtidigt som man stämplar alla som försöker sig på mindre självskadebenäget beteende i politiken som galna nazister. Detta skapar farhågor om Sveriges kommande vägval. Kan det faktiskt vara så att just kvinnorna är mest vilse i sina vanföreställningar om vilken politik som gynnar dem och därför med en åsnas envishet fortsatt att rösta på de partier som sänker landet? Borde det inte vara tvärtom, att kvinnor och mammor oroar sig för sina döttrars trygghet och framtid och därför försöker se till att man till exempel minskar intaget av unga kriminella män med medeltida kvinnosyn och att rättsväsendet börjar fungera, så att dessa män inte får gå fritt mitt bland oss och skapa anarki? Borde kvinnor och mammor inte vara mer bekymrade för att gränskontrollerna är obefintliga och att kriminella ligor strömmar in i landet och därför heja på den politik som försöker begränsa dessa skadeverkningar? Dessa rånarligor som bakbinder barnfamiljer och under pistolhot länsar hus består inte direkt av snälla mjukiskillar som lever enligt genusteoretiska principer, vi har inte att göra med gentlemannatjyvar med mångfald och alla människors lika värde som sina viktigaste ledstjärnor. De kriminella gängen som våldtar unga tonårsflickor och rånar feministernas gamla farmödrar är inte några fittmösseklädda värdegrundspredikanter. Tvärtom utgörs huvuddelen av nyanlända våldsmän av penisbärare som betraktar frigjorda svenska kvinnor som mindre stående varelser som mest bara duger till att förnedras och våldtas. ”I’m gonna fuck you little swedish girl” sammanfattar det hela mycket väl.

Men kanske når denna verklighet inte in till majoriteten av de sextörstande kvinnorna på Tinder. Där är förnekelsen fortfarande stor. ”Hon avmatchade mig direkt när jag ställde frågan om alla verkligen dör så fort de sätter sin fot i Afghanistan”, säger en man. ”Jag ställde bara en enkel fråga, men det var tillräckigt för att hon skulle kalla mig rasist.”

I rättvisans namn ska sägas att det också finns män som flaggar för att de är veganer, feminister samt avskyr allt som har med högerpolitiska åsikter att gör (kvinnliga Sverigedemokrater är långt färre). Men feministmännen är på Tinder procentuellt lika få som de som röstade på Miljöpartiet. Det är som sagt mer oroande med kvinnornas politiska ställningstaganden. Uttrycket ”den vilseförda generationen” smyger sig på – och jag undrar hur stereotyperna ska kunna mötas? Och vad som behövs för att ett snabbare uppvaknande ska ske bland kvinnorna? I dagsläget sker det en våldtäkt i timmen i Sverige och de dömda förövarna för överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter är till största delen män från utomeuropeiska länder. Men i Vänster-Veras ögon är det fortfarande SD-Steffe som är det största hotet mot hennes frihet.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer