Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Debbie Nujens hämndattack mot taxichaufför – försöker hota honom till tystnad

av | 8 aug, 2018 | Yttrandefrihet

Lästid: 4 minuter

Tider då enbart kända och betydelsefulla personer kunde fällas då de begått något oegentligt är förbi. Idag är det inte lögnen som är farlig, utan sanningen. Därför försöker den korrupta makteliten skamlöst tysta gräsrötter, visselblådare och anonyma privatpersoner då dessa tar bladet från munnen på sociala medier. En av dem som i dagarna drabbats är taxichauffören Magnus Andersson, som på sociala medier skrivit om familjen Nujens överföring av svarta pengar till terroristen Rakhmat Akilov, betalningar som fortfarande aldrig förklarats. Nu har Debbie Nujen, asyladvokat och syster till Özz Nujen, kontaktat det företag som Anderssons enskilda firma skrivit avtal med, för att försöka få dem att ”vidta åtgärder”.

Magnus Andersson har själv uppmärksammat det inträffade Facebook, då han blev meddelad av företaget att advokat Debbie Nujen hört av sig för att framför klagomål mot Andersson, trots att de aldrig haft med varandra att göra i hans yrkesutövning. Debbie Nujen har tidigare i år utretts av Advokatsamfundet i ett disciplinärende ”i anledning av de uppgifter som har förekommit i media och på sociala medier, rörande en advokat som påstås ha anlitat den numera för terrorbrottet på Drottninggatan åtalade personen”. Utredningen gav dock resultat att Nujen inte uteslöts ur Advokatsamfundet, vilket bland annat Nyhetsbyrån rapporterade om. ”Advokatsamfundets disciplinnämnd landar i slutsatsen att man inte kan styrka att advokat Nûjen har varit inblandad i något kriminellt. Man säger även att Nûjen inte heller har åsidosatt en god advokatsed och att man därför inte vidtar några sanktioner eller åtgärder mot henne.”

Nu verkar det dock som om advokat Debbie Nujen är ute på djupt vatten i alla fall, i och med sin hämndattack mot en helt okänd taxichaufför. Jag tar kontakt med Magnus Andersson för att fråga hur det känns att få veta att Debbie Nujen riktat klagomål mot honom hos hans uppdragsgivare.

– Det känns märkligt att de kontaktar ett företag som jag har skrivit ett avtal med trots att jag aldrig har haft varken Debbie, Özz, Debbie Nujens make Richard Damm eller någon annan i deras familj som kunder en enda gång på de nio månader jag har kört taxi. Vill Debbie Nujen göra en ”uppviglingsanmälan” mot mig så ska hon vända sig till Nackapolisen och inte till ett företag som inte har någonting alls med saken att göra…

Varför tror du att Debbie Nujen vänt sig till din uppdragsgivare?

– Som jag ser det så är detta bara ett sätt att försöka skrämma mig till tystnad angående dessa 85 000kr som familjemedlemmar i Nujenfamiljen betalat till terroristen Rakhmat Akilov och som jag skrivit om på sociala medier.

Vad händer nu?

– På måndag ska ledningsgruppen ta upp detta ärende som Debbie Nujen mejlat om till min avtalspartner. VD:n på bolaget har semester denna vecka och i början på nästa vecka ska de fatta beslut om det blir några påföljder mot mig eller inte.

Magnus Andersson har själv skrivit om det inträffade på Facebook:

”Och nu ett meddelande till #DebbieNujen & #RichardDamm ni kan försöka tysta mig hur mycket ni vill genom att ringa till företaget min enskilda firma har skrivit kontrakt med & försöka få dom att vidta åtgärder mot mig. Eftersom ni sitter & läser min Facebook-wall så kan ni läsa mina åsikter om er här i fortsättningen. Jag har ryggen fri & kommer fortsätta gå #Rakryggad genom detta trots att ni försöker sätta käppar i mina hjul. Det är inte jag som har gjort bankwires på över 75 000kr från mina bankkonton till Rakhmat Akilov det är DU Debbie eller din sambo Richard som har betalat dessa #Svartapengar till terroristen som utförde det värsta terrordådet som har skett i Sverige de senaste 50 åren.”

Tänker du skriva mindre på sociala medier framöver?

– Tvärtom. Mig kan de inte skrämma eller tysta ner, så #NujenGate är långt ifrån över, säger Magnus Andersson.

Det finns anledning att fråga sig hur Debbie Nujen, som är advokat, egentligen förhåller sig till svensk lag. Att med hjälp av hot och anklagelser försöka förstöra en persons försörjning är visserligen metoder vi sett en hel del av de sista åren då så kallade goda vänstermänniskor vill ta brödfödan från dem med ”fel värdegrund”. Men att ägna sig åt rena vendettor, som Nujens agerande ger prov på, tillhör fortfarande tack och lov det ovanligare slaget. Svensk lag bör gälla, liksom yttrandefrihet. Och att avslöja oegentligheter borde vara varje medborgares plikt. Maktmissbruk från kändisar ska aldrig stoppa sanningen från att komma fram.

Här nedan en sammanfattning av hur Özz Nujen inte lyckades svara på Janne Josefssons frågor om de svarta pengarna, en intervju som gett upphovet till det nysvenska begreppet ”fråga min svåger”.

/FOTOMONTAGE från Samtiden

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer