Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Debatten om IS-terrorister visar den svenska offentlighetens allvarliga sjukdom

av | 27 feb, 2019 | Terrorism

Lästid: 6 minuter

Jag har behövt några dagar för att smälta det galopperande vansinne som pågår i den svenska debatten som nu uppstått i och med att mördare, våldtäktsmän, pedofiler och deras anhang tillfångatagits i och med deras så kallade kalifat blev fiasko och föll. Bland dem som rest till Syrien för att ”kriga” – det vill säga tyrannisera, förslava, tortera och mörda kristna, ”fel” slags muslimer och andra oskyldiga människor finns svenska medborgare som nu vill komma hem och bli försörjda av svenska bidrag i Sverige. Att deras eventuella återvändande ens övervägs är inget annat än ytterligare bevis på det svenska samhällets allvarliga sjukdom.

Det är främst i sociala medier, men även på stora mediala plattformar som till synes bildade svenskar luftar sina tokerier. Man skulle kunna avfärda detta som banalt, men är det inte. För dessa åsikter, och att man anser det viktigt att ventilera dem publikt, är exakt det som visar varför det svenska samhället förfaller på så många plan. Människor som slåss med näbbar och klor mot sut förnuft sitter på uppburna positioner. De har röster som hörs till ett stort antal läsare. De förfogar över pengar och har politisk makt. De bidrar till att den så kallade Åsiktskorridoren cementeras ytterligare. Ja, kanske får de dig att tvivla på ditt eget sunda förstånd. Kanske är det dig det är fel på, du som inte vill få en massmördare till granne eller mördargroupie till kollega? Stora medier publicerar den ena snyftartikeln efter den andra om massmördare som vill ”hem” till Sverige och kallar dessa för ”IS-svenskar” (de har ett svenskt medborgarskap, ja, och de har kanske åkt tunnelbana några gånger, men svenskar är de inte, den senaste gråtande terrorhonan är från Somalien).

Det är som om man anser att en dömd pedofil och barnmördare ska ha fortsatt rätt att få arbeta på en förskola. Samt pedofilens medhjälpare. ”Nej, jag gjorde inget! Jag bara stod bredvid och tittade bort lite medan X våldtog – och dödade – barnet”. En sådan människa tycker tex Kristina Lindquist på Dagens Nyheter ska tas i försvar? Ja, hon skriver det inte riktigt rent ut, men nånstans är det ju IS-mördarna hon försvarar när hon ens drar upp norrmannen Breivik, den ensamma galningen som agerade utifrån sitt eget psyke. Hej Kristina, Breivik var inte en del av en sekt som vill ta över världen och göra den till kalifat.

Eller denne lektor som även utbildar poliser, som anser att en mördare och tyrann borde tas emot i Sverige och vi istället borde skicka ut laglydiga medborgare som skribenter på Göteborgs Posten och Svenska Dagbladet?

Eller Ulf Bjerreld, som med sitt ”Tro och solidaritet” möjliggör islamisering av Sverige, och som tror att de barn som indoktrineras i att mörda oliktänkande från späd ålder ska kunna tas om hand av det flata svenska samhället hur som helst? Dessutom kallar han mördarna för ”soldater” – som om de tillhörde vilken armé som helst?

Eller denna gestalt som kallar barnamördare för ”återvändare” och som inbillar sig att Sverige kan hantera terrorister med förvrida psyken genom socialsekreterare och brev?

Om du blir chockad och förtvivlad över dessa personers märkliga åsikter så är det faktiskt inte dig det är fel på. Du är en frisk människa i ett dysfunktionellt samhälle. Dessvärre ser jag inga tecken på tillfrisknande som det ser ut just nu. Allt fler reagerar, men de som styr tycks döva och blinda för opinion och protester. Det är illa, mycket illa.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barnsoldat[redigera | redigera wikitext]

 

 

Hoppa till navigering

Hoppa till sök

 

En finsk barnsoldat. Barnsoldater var vanliga på båda sidor under Finska inbördeskriget.

En barnsoldat är ett barn som deltar i väpnad styrka i krig eller annan väpnad konflikt. Att bli soldat är ett av få sätt för många fattiga och föräldralösa barn i krigsdrabbade länder att få mat, bostad och någon som tar hand om dem. Antal barnsoldater världen över uppskattas omkring år 2006 till ungefär 300 000 stycken. Oftast är det pojkar som används som barnsoldater men även flickor förekommer. Vanligt vid bland annat inbördeskriget i Sierra Leone1990-talet.

Användandet av barnsoldater yngre än 15 år är förbjudet enligt Barnkonventionen, artikel 38 och är ett krigsbrott enligt Romstadgan för Internationella brottmålsdomstolen, artikel 8.2.26.

Palestina[redigera | redigera wikitext]

PLO, Hamas och andra palestinska väpnade grupper har använt barnsoldater i konflikten vid Israel. Sedan 2002 har den Palestinska myndigheten förbjudit användandet av barnsoldater. Trots detta förekommer rapporter om sådana. 2005 dödades en barnsoldat av israeliska trupper när han deltog i en operation som Hamas tog ansvaret för. Hamas har också på sina egna webbsidor erkänt användandet av barnsoldater vid sex olika tillfällen 2006-2007 där soldater som rekryterats som underåriga dödats sedan de fyllt 18 år. 2007 rapporterades om en trettonårig barnsoldat som användes som observationspost.[1] Palestinska Journalistförbundet har också förbjudit avbildandet av barn i uniform och med vapen, trots detta förekommer en intensiv propaganda riktad mot den egna befolkningen med beväpnade barn och barnsoldater som visas på teve. Hamas driver också aktiv propaganda för barnsoldater som självmordsbombare.[2]

 

 

https://www.nrc.se/nyheter/2018/antalet-barnsoldater-i-varlden-okar—nastan-halften-av-dem-ar-flickor/?searchCategories=23

 

Det har blivit fler barnsoldater i världen. I vissa länder är så stor del som 30 till 40 procent av dem flickor. Den norska forskaren Milfrid Tonheim berättar om sitt möte med några av dem.

Arméer och väpnade grupper vet att barn lätt lockas eller tvingas till tjänstgöring. Det är inte svårt att kontrollera barn, som brukar lita på och följa vuxna. De är också billig arbetskraft.

I vissa länder rekryteras barn till att delta i krig och konflikter genom obligatorisk, nationell militärtjänst. Ibland anmäler sig barn frivilligt, i tron att de får skydd, mat och lön. Men många barn blir också tvångsrekryterade av väpnade grupper, vilket kan ske i krigets kaos och vid separation från sina föräldrar. 

 

 

https://www.svd.se/barn-soldater-i-18-lander

 

Barn soldater i 18 länder

I 18 av världens länder är barn soldater. Både reguljära förband och rebellgrupper använder barn i strid, visar en rapport på torsdagen.

Av AFP, TT

 

15 jan, 2004

 

Spara artikel Sparad artikel

Barnsoldaterna finns på nästan alla kontinenter.

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer