Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Debatten om återvandring blottar vänsterliberalernas egen rasism

av | 11 sep, 2019 | Åsiktskorridoren

Lästid: 4 minuter

Den pågående debatten om svensk migrationspolitik bjuder på många intressanta insikter. Framför allt visar ett antal individer sitt rätta jag. Att vara invandrare är i deras ögon en person som ska ha samma åsikter som de själva. Därmed cementeras myten om ”den gode invandraren” – en lydig, vänsterliberal nickedocka. Alla andra anses diskvalificerade, de kallas husblattar, eller högerextrema fascister, eller ännu tokigare, rasister. Det bästa är att de som skriker högst om att återvandring är ett brott mot mänskligheten inte har något emot att själva uppmana människor att ”åka hem”. Det gäller då främst välintegrerade försvenskade invandrare som levt i landet i flera decennier, men som nu ansluter sig till återvandringsförespråkarna.

Jag stöter ofta på dem i sociala medier, individer vars hjärnhälsa man måste undra över. Det är många gånger kvinnor i 65-års åldern, de som ser ut som snälla gråhåriga tanter men som är kärntrupper i ”anti-hat” nätverk som #jagärhär och aktiva inom socialdemokratiska syjuntor samt inte sällan tillhörande de afghanvurmande damerna i #vistårinteut. Kvinnor som säger sig tycka om ”mångfald” och som aktivt bidragit till att rösta för de destruktiva politiker som skapat ett samhälle som faller sönder av ekonomisk press, kriminalitet och laglöshet. Dessa kvinnor är jätteupprörda när män utan asylskäl ska utvisas ur Sverige, då kraftsamlar de minsann på Facebook och kedjar fast sig under bussar, allt för att hindra lagen att ha sin gång. Man kan se dem stå och vifta med plakat där de felaktigt skrivit att afghaner ”deporteras” (den rätta termen är ”utvisas” eftersom de saknar skäl att vara i Sverige, en deportation är något annat). Men när det kommer till debatten om migrationspolitik har de inga problem med att uppmana en viss typ av invandrare att lämna Sverige. Nämligen invandrare som inte delar deras politiska åsikter. Sådana invandrare har de inte nog med invektiv för att beskriva. Där är det fritt fram att trakassera, peka ut, att beskriva med svordomar. Där uppvisar dessa i egna ögon ”humanistiska och goda” individer oerhört aggressiva tendenser, som ofta skulle kunna etiketteras som rent näthat. De pestar ner kommentarsfält med nedsättande uttryck, med rena falsarier, och framför allt med ett aggressivt etnonationalistiskt tänkande som skulle göra vilken nynazist som helst blå av stolthet.

Det märkliga är att de inte ser det motsägelsefulla i sitt agerande. Att de själva bidrar till polarisering och till att debatten smutsas ner med känslomässiga, ologiska argument. De ser inte att de bidrar till att sunt förnuft dränks i primitiva påhopp och felaktiga påståenden.

Det skrämmande är att dessa individer inte sällan arbetar med barn och ungdom, de är lärare, kuratorer, fritidsledare, vilket ger dem möjlighet att sprida dessa unkna åsikter till oerfarna varelser som inte kan freda sig mot hjärntvätten. Det är naturligtvis svårt, ibland rentav omöjligt, för barn och ungdomar att ifrågasätta en vuxen auktoritet, vilken man till exempel är beroende av för att få bra betyg… få unga är så pass starka i sig själva att de vågar stå emot när en lärare mässar sin politiska övertygelse som vore det en sanning! Grupptrycket är stort och det är inte lätt för ett barn att ta ställning mot majoritetens övertygelse (se bara på den officiellt påbjudna tron att ”klimatet” är något vi alla måste fokusera på, och att förgrundsgestalten Greta Thunberg är en av världens mäktigaste ledare är också något som de stackars skolbarnen matas med dagarna i ända, ett budskap som ständigt reproduceras av mainstreammedier tills man knappt kan komma undan.)

Det tragiska är att det är denna diskurs som är den vedertagna i Sverige. Det är så här man SKA tycka. Har man andra åsikter stängs man ute från den offentliga debatten, stämplas som ”kontroversiell” och beskrivs som suspekt. Även vi som inte håller med, tvingas vara med och finansiera dylika narrativ via vår skattsedel, då de i princip dagligen reporoduceras i statliga televisionen och radion, som för länge sedan svikit sitt uppdrag att vara neutralt och representativt för alla medborgare i Sverige. Den vänsterliberala agendan gör man inte längre hemlighet av, inte heller att journalistisken fått stryka på foten för den enda ambitionen som idag finns:

Att fostra folket i korrekt värdegrund.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer