Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Debatt: ”Vad gör det muslimska civilsamhället för att ta itu med sina kriminella?”

av | 12 nov, 2019 | Kriminalitet

Lästid: 3 minuter

Ulla Holmberg ställer i ett Facebookinlägg en rad relevanta frågor, som jag inte sett någon lyfta hittills. Jag publicerar det därför i sin helhet, för ämnet behöver komma upp till debatt. Holmberg är pensionär som tidigare arbetat inom psykiatrin och sedan som legitimerad privatpraktiserande psykoterapeut. Idag beskriver hon sig som en person som ”har alltför mycket tid att oroa mig för Sverige och vår framtid”. Hon undrar vad det muslimska civilsamhället, alltså vanliga, hyggliga, skötsamma hårt arbetande invandrade muslimer, gör för att ta itu med unga kriminella som skjuter ihjäl varandra? Vad gör de i alla kulturföreningar: turkiska, somaliska, irakiska, och andra?

Holmberg fortsätter:

Har de någon dialog med imamer i moskéerna? Gör de någon forskning (det finns många muslimska forskare i sociologi och psykologi) om vad som är specifikt och utmärkande för de unga kriminella männen? Handlar det om krigstrauman, uppfostran eller något annat? Tobias Hübinette har fått 3,9 miljoner för att i tre år forska om rasism i Sverige. Han själv utmärker sig genom att vilja utrota den vita rasen, på grund av, som han beskriver det, dess ”kolonialism” och ”rasism”. Jag undrar om inte pengarna kunde användas bättre på forskning kring kriminalitet från Mellanöstern och Nordafrika. Kanada, som länge framstått som ett ideal i fråga om integration av flyktingar, har sedan några år enorma problem med kriminalitet i olika invandrargäng. I Toronto har många unga dödats i gänguppgörelser. Detta är också ett växande problem i flera europeiska länder. Jag undrar därför, varför det är så tyst från det muslimska civilsamhället om de här frågorna? De måste ju lida lika mycket som ursprungssvenskar. Vi kan inte bara skylla på politiker, poliser, socioekonomi, islamofobi och så vidare. Ett gott samhälle handlar om allas engagemang, inklusive invandrarna och deras företrädare. Samt en objektiv forskning utan skygglappar som eventuellt kan ge några hypoteser om orsak–verkan. Ideologiska och politiska floskler hjälper inte längre och har aldrig haft någon verkan. Hur ska vi annars kunna skapa en vettig handlingsplan??

Också klankulturer har givetvis ett stort inflytande. Där finns mycket forskning som redan gjorts, av till exempel Per Brinkemo med flera. Men jag har ändå svårt att få till sammanhangen. Människor vill väl ändå leva i fred, lugn och ro oavsett bakgrund? Så varför engagerar sig inte det muslimska civilsamhället i dessa problem?

ULLA HOLMBERG

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer